×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Damp er nog eentje...

Damp er nog eentje...


Ik overweeg al geruime tijd om toch maar eens te gaan stoppen met roken. In eerste plaats voor mijn gezondheid uiteraard, we worden er tenslotte niet jonger op.
Waarom doe ik het dan niet gewoon? Wel, omdat ik er eigenlijk best wel bang voor ben. Ik zie roken al sinds mijn twaalfde als een beloning. Nog even doorbijten tot de speeltijd, dan kan ik roken Als mijn taak klaar is wacht er een sigaret...

Ik heb reeds enkele pogingen achter de rug, maar al snel werd ik telkens zo lastig dat ik het o.a. op mijn zoontje begon uit te werken. Natuurlijk is dat een brug te ver dus snel naar de krantenwinkel achter een pakje kankerstokjes. Tegenwoordig zie ik rondom mij veel mensen stoppen met de hulp van de e-sigaret. Vooral de dampers zijn erg in trek.

De meesten die overstappen op dampen stoppen wel degelijk bijna altijd met de gewone sigaret. Dat is een positief punt natuurlijk.
MAAR! Wat zie ik ook bij die dampers? Dat ze uiteindelijk de hele dag door liggen te lurken aan dit apparaat. Sommigen dan ook nog liefst met de e-sigaret op vol vermogen. Ik hoor de meeste van die e-rokers opmerken  dat de e-sigaret nog duurder is op deze manier dan gewoon sigaretten blijven roken.
Mezelf kennende vrees ik dat ik ook al vrij snel bij die grootlurkers zal behoren. Oké, op deze manier is het nog wel minder schadelijk voor mijn gezondheid, maar helaas niet voor de portemonnee.

Heb jij ervaringen met e-roken? Is het een aanrader volgens u of is het eerder een slecht alternatief? Ik hoor het graag.
Blogs van Linda
Ik ben eind 2013 gestopt met roken dankzij de e-sigaret. Je kan het zo duur en luxe maken als je zelf wil. Ik hield het bi de relatief simpele e-sigaret, maar ging wel zelf de vloeistof maken (zijn genoeg fora met uitleg). Zo'n grote damper (mod / mech mod) durfde ik niet, aangezien je dan toch wel enige kennis van electra moet hebben. Omdat het mijn bedoeling was weer zwanger te worden, wilde ik zsm het nicotine gehalte minderen. Binnen 3 maanden ging ik van 24mg naar 0mg. Tot het me ineens erg tegen ging staan, toen bleek ik zwanger. Ben gestopt met dampen en heb alles verkocht. Tot op heden geen trek meer gehad in zigaret of e-sigaret
04-02-2017 08:48
04-02-2017 08:48 • Reageer
Rudi
Ik ben gelukkig heel lang geleden gestopt met roken, het was inderdaad heel slecht voor mijn gezondheid, liep de ganse dag hoestend rond. Toentertijd bestond e-roken nog niet. :-)
30-01-2017 10:31
30-01-2017 10:31 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Je kan ook wat fruit nemen als beloning. ;-)
27-01-2017 13:12
27-01-2017 13:12 • 1 reactie • Reageer
Aspergersoep
De hele dag door fruit eten is ook niet echt aangeraden. Mijn buik begint al te pruttelen bij de gedachte alleen al ;)
27-01-2017 13:57
27-01-2017 13:57 • 1 reactie • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Als je roken ziet als een beloning, ga dan op zoek naar een andere beloning. Bijvoorbeeld één euro in een speciaal potje. Neem dan een glas water en ga weer verder. Zoek na je nieuwe manier van belonen direct afleiding. Afkicken van roken kan je beter doen met pleisters. En zeker niet met deze dure E-smokers waarmee je ook nicotine binnenkrijgt. Mij hebben pleisters heel goed geholpen.
27-01-2017 13:11
27-01-2017 13:11 • 1 reactie • Reageer
Aspergersoep
Ik ben het allemaal samen met de huisdokter aan het bekijken welke manier het best kan werken voor mij ;)
27-01-2017 14:06
27-01-2017 14:06 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Ik heb er geen ervaringen mee, want ik rook niet. Maar ik verneem uit de media wel dat er ook aan de e-sigaretten gezondheidsrisico's zitten. In een e-sigaret word een vloeistof tot verdamping gebracht, waar geur en smaakstoffen in zitten. Het gaat dan om die vloeistof, wat die in je longen doet. Misschien kun je beter met nicotine-pleisters gaan werken, of advies vragen aan je huisarts. Hoe dan ook, het allerbelangrijkste wapen in je strijd tegen roken ben jij zelf.
27-01-2017 12:59
27-01-2017 12:59 • 1 reactie • Reageer
Aspergersoep
Mezelf kennende ben ikzelf de grootste vijand in mijn strijd tegen het roken :p
27-01-2017 14:00
27-01-2017 14:00 • Reageer