×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Mijn diabetes deel 2

Mijn diabetes deel 2


En natuurlijk ben ik weer één van gelukkigen die met haar neus in de boter valt. Geen van de beschikbare pillen voor mijn diabetes blijkt te helpen. De metformine kan ik niet verdragen, wat werd ik daar ziek van of tenminste ziek, alles wat ik at kwam er aan de onderkant weer uit. Dus daarmee gestopt want ik zat vaker op de wc dan dat ik op de bank zat. Glicazide werd het toen, deze werkte ook niet zoals gehoopt en mijn waardes bleven onverminderd hoog. Moedeloos wordt je ervan. Toch nog maar eens ophogen je weet tenslotte nooit hoe een koe een haas vangt. Maar ook dat bleek ijdele hoop.

Vorige week donderdag mocht ik weer voor controle, nuchter mijn waarde bepalen en die was met 15.6 wederom te hoog. We gaan toch maar starten met insuline luidde de conclusie van de praktijkondersteuner die aan diabetesbegeleiding doet. Ik moest 2 dagen een zevenpunt curve maken, dus zeven keer per dag mijn suikerwaarde bepalen. Nuchter, 1,5 uur na het ontbijt, voor de lunch, 1,5 uur na de lunch, voor het avond eten, 1,5 uur na het avond eten en voor het slapen gaan. Gelukkig bleef het nacht prikken me bespaard. Als ik alles binnen had mocht ik gelijk beginnen. Ze wist niet of de apotheek alles gelijk kon verstrekken, het schijnt nogal eens voor te komen dat je alles via een internetapotheek moet bestellen. Gelukkig heeft mijn apotheek een contract afgesloten mijn onze zorgverzekering, dat was weer een meevaller en ik kreeg een halve apotheek mee naar huis en kon de volgende dag gelijk aan de slag. Onverminderd hoge waardes waren niet van de lucht al die keren prikken, ik zag wel een duidelijke daling naar de 9 tussen de lunch en het avond eten. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik geen 'vier uurtje' heb genomen, want ik had voor het eten echt honger.

Gisteren mocht ik met mijn diabetes dagboekje, waarin ik alles netjes had bijgehouden weer terug en dan zou ze bepalen hoeveel insuline ik mag gaan spuiten. Ze onderzocht mijn benen voor de prikken, een meevaller was dat ik wel hele goede prikbenen heb, dat dan weer wel. En ik mocht oefenen op een spons om de prikken te zetten. Ik krijg om te beginnen een langwerkende insuline die ik in de avond voor het slapen gaan moet inspuiten. Om te beginnen zes eenheden. Vrijdag moet ik dan mijn nuchtere waarde doorbellen en dan wordt er aan de hand daarvan opgehoogd. En nadat ik na het weekend maandagochtend mijn waarde weer heb doorgebeld mag ik dinsdag weer terug komen.

Gistermiddag moest ik ook terug komen bij de dietist, mij al die tijd aan het dieet gehouden, maar helaas door de bijwerkingen van de pillen was ik weer aangekomen. Heel frustrerend. Hij stak een verhaal af en leek wel op een arts, meerdere keren zei hij 'ik wil je niet bang maken' wat hij toch deed. Bij het naar buiten lopen kwam ik mijn huisarts tegen, de dietist zit op dinsdag in zijn praktijk, en heb even verteld dat ik er niet van gediend ben dat hij naast het begeleiden met een dieet advies ook nog eens mijn dokter gaat spelen, want dat is best verwarrend. Gelukkig was de huisarts het mij eens en kreeg ik twee uur later een telefoontje met excuus en dat hij overleg had gehad en dat ik gewoon door kan gaan met het dieet advies van eerder. Wat inhoud op zes momenten per dag kleine beetjes eten.

Dus gisteravond moest ik voor het eerst zelf insuline toe dienen. Best een beetje eng vond ik het, maar het ging volgens mij goed. Ik voelde er vrij weinig van gelukkig.

 Lucienne
Wat kan dat dan verschillen. Ik heb totaal geen problemen met metformine.
13-02-2016 15:07
13-02-2016 15:07 • Reageer
Wendy
Heel veel succes en hopelijk gaat het injecteren snel goed af
10-02-2016 21:28
10-02-2016 21:28 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Net als Elisabethskitchen hoop ik dat je genoeg hebt aan de injecties (lijkt me geen pretje)
10-02-2016 20:49
10-02-2016 20:49 • Reageer
RedM92
Wat balen dat het niet aanslaat zeg! Gelukkig merkte je nauwelijks iets van het zelf toedienen.
10-02-2016 13:31
10-02-2016 13:31 • Reageer
Sherry
Dat is ook niet niets,ik merk wel op uit je verhaal dat je erg sterk bent. Veel sterkte.
10-02-2016 11:08
10-02-2016 11:08 • Reageer
Beads Creations
Het is vervelend dat je nu injecties moet gaan doen .Je zelf injecteren is best wel een beetje eng de eerste keer ,heb jaren lang injecties moeten zetten voor de reuma dus weet hoe je je voelt.Ik hoop dat je je snel beter voelt
10-02-2016 10:50
10-02-2016 10:50 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Jammer Astrid dat je het niet met de pillen heb kunnen redden. Graag wil ik je een tip geven. Vraag aan je zorgverzekeraar of je naar een medisch pedicure mag voor de voetverzorging. Heel veel sterkte en hopen dat je het kan redden met een minimale dosis insuline. X
10-02-2016 08:58
10-02-2016 08:58 • 1 reactie • Reageer
Astrid Seip (IJsselstein)
Goede tip Elisabeth! Dank je wel, ga ik zeker vragen, hoop zeker dat het niet een al te hoge dosis gaat worden!
10-02-2016 09:00
10-02-2016 09:00 • 1 reactie • Reageer