Stil verdriet

Stil verdriet


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik ben van nature zo'n iemand met wie het altijd goed gaat. Tenminste als anderen aan mij vragen hoe het gaat. De afgelopen 8 dagen is mij voor de zoveelste keer weer eens pijnlijk duidelijk geworden dat het bepaalde mensen echt niet boeit hoe het met mij gaat. Ik zit me nu werkelijk af te vragen of het aan mij ligt, waarschijnlijk wel, want als er prijs zou bestaan voor "Wie kan het beste doen alsof het altijd goed gaat" was ik vast en zeker elk jaar opnieuw wereld kampioen. Dus mensen denken natuurlijk, het gaat wat ze ook doet, wat ze ook meemaakt toch altijd goed. Dus we vragen het niet meer. Maar wat als ik deze mensen nou zou antwoorden dat het niet goed gaat? Dat ik mij zo ontzettend klote voel, dat ik de afgelopen week zo bezig ben geweest met het verdriet van anderen , dat ik nu pas zelf aan de beurt ben en dat ik ook nog eens een vreselijk klote lijf heb dat gewoon ondanks de prednison door alle extra spanning echt zeer doet?

Krijg ik dan antwoorden als, 'ach meid, dat is de stress gaat wel weer over' en 'tsja, dat hoort erbij wordt vanzelf wel meer minder' . Goh, dat had ik zelf ook al bedacht.

Het blijven altijd moeilijke dingen, vooral voor mijzelf. Ik ben best een rare wat dat betreft. En wordt heen en weer geslingerd door allerlei emoties. En verval uiteindelijk toch altijd in hetzelfde antwoord. "Het gaat wel, of het gaat goed". Stom? Misschien wel, maar ik doe het wel op mijn eigen manier. Al neemt het niet weg dat als er gewoon de vraag wordt gesteld al heel veel zou doen. Gewoon het stukje belangstelling, misschien is dat wat me wel het meeste dwars zit. Dat er gewoon geen belangstelling is. Ik heb verdorie wel mijn oma verloren, ja ze was op en natuurlijk is het fijn dat oma haar rust heeft gevonden. Maar jeetje, wat is het heftig. Dit was voor mij de eerste persoon waarvan er ook bloed door mijn aderen stroomt, waar ik iets mee had die er niet meer is. Ik ben mijn schoonvader verloren toen ik zwanger was van onze tweeling. Ik hield echt van hem en heb er echt verdriet van gehad, maar nu merk ik dat dit een ander soort verdriet is. En het voelt ook heel anders als toen mijn "schoon-oma" overleed, ook van haar hield ik maar ook toen was het anders, merk ik nu. Heel gek misschien, maar zo voel ik het.

Het stille verdriet in mij zal slijten, en ik doe het op mijn eigen manier en ja dat gaat goed (komen)!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel veel sterkte
af en toe aan iemand laten weten dat het toch niet zo super gaat kan al wonderen doen
er steekt veel energie in het doen alsof, verloren energie
| 16:12 |
sterkte!
| 10:24 |
Ik zeg ook altijd dat het goed gaat, terwijl het vaak niet zo is.... :(
Sterkte met je verlies en alles.
| 11:01 |
Herkenning in meestal "Goed" antwoorden. Sterkte!!
| 10:32 |
Ja herkenbaar, je wilt je groot houden en niet zeuren maar van binnen knaagt het.
Wens je kracht en heel veel sterkte xxx
| 21:19 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen