Uit de tijd

Uit de tijd


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

"Mahammmmmmmm" ik wil een boek voor mijn verjaardag! Mijn hart maakt een klein sprongetje, en vraag mijn bijna 12 jarige of ik het wel goed heb gehoord. Blij ben ik omdat ik spontaan besef dat er ergens in mijn meestal niet zo heel erg pedagogisch verantwoorde opvoedstijl toch wel iets goed blijkt te gaan. Ik las tiener en later als puber uren per dag. En nu als gevestigd volwassene kan ik ze naast het schrijven ervan nog steeds erg geboeid lezen.

Van De Grote vriendelijke reus en Mathilde van Roald Dahl , Blauwe plekken van Anke de Vries, Kruistocht in Spijkerbroek tot de complete series van Floortje Bellefleur en Saskia en Jeroen ze hebben allemaal de revue gepasseerd. In een digitaal tijdperk is lezen totaal uit de mode onder de jeugd, maar zo vreselijk belangrijk. Vroeger vanaf dat de kinderen ongeveer een half jaar oud waren ben ik begonnen met voorlezen, uit Jip en Janneke, heerlijk korte verhaaltjes en totaal tijdloos. Tegenwoordig wordt de jeugd alleen maar warm van het Leven van Losers en Dagboeken van Mutsen. Dat was dus ook die mijn bijna puber wilde, "Het dagboek van een Muts" . Nou ben ik de beroerdste niet dus zij kreeg het boek voor haar verjaardag. Internationaal een bestseller, het zal ongetwijfeld, maar ik geloof nooit dat deze boeken goedgekeurd zijn straks op het voortgezet onderwijs voor de boekenlijst. Net zoals de boeken van Geronimo en Thea Stilton. Mijn dochter zweert erbij.

Ik ben wat dat betreft denk ik een beetje blijven hangen in mijn Floortje Bellefleur periode, wat trouwens geschreven is door een oud leraar van mijn Moeder. Het moet natuurlijk ook geen moeten worden het lezen, ik ben al lang bij dat ze het plezier, ondanks haar dyslexie, gevonden heeft om überhaupt een boek te lezen. De echte klassiekers zijn dan van latere zorg, en komen vanzelf. Want in mijn ogen is een echt goed boek tijdloos.

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Roald Dahl, Thea Beckman, Frank Herzen, Otto Preussler, Laura Ingalls-Wilder, Guus Kuijer, Jan Terlouw, Tonke Dragt, Paul Biegel. Ik heb wat boeken verslonden. H9 treedt gelukkig in de voetsporen van haar vader, met de Waanzinnige Boomhut en Leven van een Loser en Dagboek van een Muts. T7 heeft het lezen ook ontdekt, daar moeten we 's avonds echt het lampje uitdoen, anders valt hij op zijn boek in slaap.
| 10:13 |
Jaaaaa Saskia en Jeroen! Daar begon mijn boekenliefde mee :-)
| 09:59 |
Leuk om te lezen! Floortje, nostalgie!
| 15:53 |
Als ze, ondanks haar dyslexie, toch een boek wil lezen, is dat al een reden om blij te zijn.
| 16:34 |
Super leuk! Ik ben precies hetzelfde. Mijn ouders kopen voor alle feestdagen meestal boeken voor mij, en op mijn verjaardagen zitten er altijd wel een paar boekenbonnen bij! En Dork Diaries (dagboek van een muts in het engels) was het eerste engelse boek dat ik gelezen heb. Ik heb ze nog niet zo heel lang geleden weer een keertje allemaal gelezen. Super leuke serie!
| 23:08 |
Ja mooi toch dat ze er om vraagt, en die klassiekers dat komt later wel
| 16:09 |
Dat hoor je tegenwoordig niet vaak nee! Toevallig was ik ook van plan om binnenkort een boek aan te schaffen.
| 15:04 |
Toch hoor ik meer dat pubers vragen om (met name Engelstalige) boeken... bijzonder dat jouw dochter het wilt ondanks dyslexie.
| 14:09 |
Wat leuk dat je puber om een boek vraagt. Echte klassiekers zijn zeker tijdloos.
| 13:51 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen