×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Wat komt u doen?

Wat komt u doen?


Al weken was ik nerveus voor vandaag. Eindelijk mocht ik vanmorgen naar de reumatoloog. Nu denk je vast waarom ben je daar zo blij mee, dat is omdat ik al jaren met pijn loop en het steeds werd afgeschreven als psychisch en ik dan overal wel een pilletje voor kreeg dat hooguit een weekje hielp om vervolgens weer vrolijk veel pijn te hebben. Twee maanden geleden heeft de huisarts eindelijk bloed laten prikken en laten onderzoeken op de juiste waardes, en mijn bezinking (ontstekingswaarden) bleken enorm hoog. Gezien mijn klachten vermoedde de huisarts spierreuma, dus hoppa, een flinke dosis prednison erin. En al na twee weken was ik de troste eigenaar van een flinke bolle kop en nog steeds pijn. Na drie weken opnieuw bloedprikken, wel iets gezakt, logisch ook met al die troep in je lijf, maar nog niet wat het moest wezen, dus weer een dosis voor een maand en een verwijsbrief voor de reumatoloog.

Vanmorgen was het dus zover, in alle vroegte stapte ik de bus in die mij vervolgens alle mooie plekjes van mijn woonplaats liet zien alvorens ik op de plaats van bestemming aankwam. Het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Al bij het aanmelden ging het fout, ik had na de laatste keer toen ik het verzoek kreeg om een afspraak te maken keurig netjes, datum, tijd, plaats en zelfs naam van de betreffende dokter doorgegeven aan de assistente, prima, ze konden de verwijsbrief ook digitaal versturen, als ik hem toch moest komen ophalen zou ze mij bellen. Ik kreeg geen telefoontje dus hij zou digitaal worden verstuurd, en je raad het al, dat was dus niet gebeurd. De mevrouw in het ziekenhuis belde met de assistente en zo werd het alsnog geregeld.

Een kleine vijf minuten later als gepland mocht ik naar binnen, de beste man keek mij vragend aan en vroeg wat ik kwam doen. Ik vertelde mijn verhaal, en kon eigenlijk meteen rechtsomkeer maken. Want, zo luidde zijn antwoord, zo lang ik aan de prednison zit kan hij niks met me, omdat de prednison alles onder drukt. Letterlijk zei hij "Ik ben eigenlijk wel klaar met je" . Tsja zo slim had ik zelf ook kunnen zijn, maar de dokter, een vriendelijke man, nam mij niks kwalijk, mijn huisarts des te meer. Dus ik weer aan de telefoon met de huisarts, voor een afbouwschema van die troep, "heeft hij die niet gegeven dan?" vroeg de assistente, nee die moet de huisarts opstellen. "Oke, bel morgen maar terug" En dan dat gaan we natuurlijk gewoon doen.

Het enige voordeel is dat mijn ballonnen hoofdje dan weer langzaam kan verdwijnen, de komende tijd, de rest zie ik zo snel nog even niet, maar ook dat zal goed komen!
johan_jongedijk
Ja ..reuma of fibrio pijnlijk is het zeket
24-11-2016 21:53
24-11-2016 21:53 • Reageer
Annet de JoJo
Pffff wat een drama is het toch in de gezondheidzorg niets kan er goed gaan zo wacht ik al 12 weken ! Op de uitslag van bevolkingsonderzoek het is toch van de zotte. Ik hoop dat je snel op retour kunt naar de reumatoloog en je duidelijkheid krijgt, sterkte !!!
23-11-2016 17:51
23-11-2016 17:51 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
En dan vinden ze het gek dat mensen niet meer weten waar ze aan toe zijn. En dan zullen we het maar niet over de onnodige reiskosten en zorgkosten hebben. Adem in - adem uit.
23-11-2016 16:31
23-11-2016 16:31 • Reageer
Xandra
Dat is vervelend...
23-11-2016 15:44
23-11-2016 15:44 • Reageer
Creatief met Gea
Sinds ruim een maand weet ik ook dat ik spierreuma heb maar ik ga voorlopig niet aan de pretnisolon. Ik gebruik ibuprofen om de ontstekingen te onderdrukken en heb voa de fysio een Eco Tens, ik krijg drie keer daags twee keer een half uur stroomstootjes en dat helpt mij om redelijk te kunnen bewegen en zorgt voor een betere doorbloeding wat ook het genezingsproces versneld! Ik heb wel dagelijks pijn, vooral smorgens en de dag nadat ik te veel heb gedaan nog meer, ook mijn fijne motoriek is erg aangetast maar ik heb goede hoop dat het langzaam weer beter wordt. In januari gaat de arts kijken of het zo verder kan of toch op pretnisolon over moet gaan. Het is vervelend om, als je een onderzoek moet hebben eerst de ontstekingsremmers moet stoppen maar het is voor een goed doel. Sterkte de komende tijd!
23-11-2016 15:18
23-11-2016 15:18 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Vervelend! En dikker hoofd door Prednison hoor je vaker maar tis net of die huisarts je heeft afgewimpeld.
23-11-2016 14:42
23-11-2016 14:42 • 1 reactie • Reageer
Astrid Seip (IJsselstein)
Nou dat idee kreeg ik ook een beetje
23-11-2016 14:43
23-11-2016 14:43 • Reageer
Forever FeelGood
Het is verschrikkelijk gesteld met de medische wereld momenteel. Ik hoor alleen maar dit soort verhalen. Ik hoop dat ik als orthomoleculair voedingsadviseur binnenkort mensen beter kan helpen en dat vooral door adviseren van goede voeding en suppletie mensen niet gelijk aan de medicijnen hoeven en daarnaast meer persoonlijke aandacht.
23-11-2016 14:29
23-11-2016 14:29 • 1 reactie • Reageer
Astrid Seip (IJsselstein)
Vooral die persoonlijke aandacht is ver te zoeken vind ik, je bent en voet je momenteel een nummertje in een veel te grote fabriek waarin je zonder navigatie systeem makkelijk verdwaald!
23-11-2016 14:32
23-11-2016 14:32 • 1 reactie • Reageer
Spourieloekie
Pfffff en morgen moet ik binnen voor een kijkoperatie ad knie...hopelijk ook geen verrassingen ... :/
23-11-2016 14:24
23-11-2016 14:24 • 1 reactie • Reageer
Astrid Seip (IJsselstein)
Sterkte morgen!
23-11-2016 14:25
23-11-2016 14:25 • 1 reactie • Reageer