×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Aankomen tijdens je dieet, heb jij dat ook?

Aankomen tijdens je dieet, heb jij dat ook?


Dit voorjaar is bij mij de knop omgegaan en met mijn veertigste verjaardag in het vooruitzicht, wilde ik echt de overtollige kilootjes eraf hebben. Dat ik dat beter kon doen vóór, dan ná mijn veertigste wist ik ook wel.... maar dat het zo'n gevecht zou worden had ik niet kunnen bedenken...

Al mijn hele leven is het een strijd tegen de kilo's, maar na het krijgen van de kinderen kreeg ik het overgewicht er niet helemaal meer af. Ik volgde het ene dieet na het andere en niks hielp. Ik sportte regelmatig en at gezond, maar ik viel geen gram af?! Help hoe kan dat!!!

Momenteel ben ik onder begeleiding van een sportinstructeur en een voedingsdeskundige. Deze laatste luisterde aandachtig naar mijn verhaal en zei stellig dat ik alles wat ik dacht te weten over "verantwoord afvallen" overboord moest gooien. Slik!

Mijn aanpak was onwijs verkeerd. Al jaren.... en ik was gaan geloven in mijn eigen waarheid die ik gecreëerd had door alle zeer geloofwaardige verhalen die ik online had gevonden. Een dieet is namelijk synoniem voor tijdelijk.... en alles wat tijdelijk is, pleegt roofbouw op je lijf. Met name op het hormonale stelsel. Dat is een heel gevoelig systeem. Wat je eet, hoeveel en op welke manier je beweegt, maar ook tekorten aan voedingsstoffen in je lijf (waar je misschien geen weet van hebt) en je levensstijl hebben veel invloed op deze hormonen.

Je hormonaal stelsel raakt dus uit balans door voeding, (een gebrek aan) beweging en stress. Tekorten en toxiciteit leiden er dus toe dat hormonen minder goed aangemaakt kunnen worden en dat kan de basis zijn voor hormonale disbalansen. Dit kan ook een reden zijn waarom je niet afvalt terwijl je wel sport en gezond eet.

Dus kom jij aan terwijl je sport en denkt dat je gezond eet en goed bezig bent? Je lijf is dan in homeostase en zoekt continue naar balans en dat zorgt, bij onbewust niet in balans zijn, juist voor aankomen! Het antwoord is terug komen in balans en een levensstijl aanmeten die bij je past en die je de rest van je leven kunt volhouden.

Je moet de homeostase doorbreken door uit te vinden waardoor jouw lijf uit balans is. Een professionele voedingsdeskundige kan je hier goed bij helpen.


Xandra
Herkenbaar...
21-11-2016 20:55
21-11-2016 20:55 • Reageer
Rudi
Heel interessant artikel. :)
21-11-2016 19:57
21-11-2016 19:57 • Reageer
Forever FeelGood
Veel mensen 'doen maar wat' zonder (blijvend) resultaat.
21-11-2016 18:23
21-11-2016 18:23 • Reageer
Soberana
Ja die 'afvalrace' die in westerse landen woedt, heeft al voor veel ellende gezorgd.
21-11-2016 18:10
21-11-2016 18:10 • 1 reactie • Reageer
Audrey&
Ik begrijp jouw reactie wel. Maar je kunt niet generaliseren. Obsessief gedrag keur ik ook af. Maar 25kg te veel meeslepen is niet prettig kan ik je vertellen. Waar zit jij dan dat je praat over westerse wereld en Europese dwangmatigheid ?
07-12-2016 20:59
07-12-2016 20:59 • 1 reactie • Reageer
johan_jongedijk
Ja elende alom om te kunnen afvallen
21-11-2016 17:01
21-11-2016 17:01 • Reageer