Aankomen tijdens je dieet, heb jij dat ook?

Aankomen tijdens je dieet, heb jij dat ook?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Dit voorjaar is bij mij de knop omgegaan en met mijn veertigste verjaardag in het vooruitzicht, wilde ik echt de overtollige kilootjes eraf hebben. Dat ik dat beter kon doen vóór, dan ná mijn veertigste wist ik ook wel.... maar dat het zo'n gevecht zou worden had ik niet kunnen bedenken...

Al mijn hele leven is het een strijd tegen de kilo's, maar na het krijgen van de kinderen kreeg ik het overgewicht er niet helemaal meer af. Ik volgde het ene dieet na het andere en niks hielp. Ik sportte regelmatig en at gezond, maar ik viel geen gram af?! Help hoe kan dat!!!

Momenteel ben ik onder begeleiding van een sportinstructeur en een voedingsdeskundige. Deze laatste luisterde aandachtig naar mijn verhaal en zei stellig dat ik alles wat ik dacht te weten over "verantwoord afvallen" overboord moest gooien. Slik!

Mijn aanpak was onwijs verkeerd. Al jaren.... en ik was gaan geloven in mijn eigen waarheid die ik gecreëerd had door alle zeer geloofwaardige verhalen die ik online had gevonden. Een dieet is namelijk synoniem voor tijdelijk.... en alles wat tijdelijk is, pleegt roofbouw op je lijf. Met name op het hormonale stelsel. Dat is een heel gevoelig systeem. Wat je eet, hoeveel en op welke manier je beweegt, maar ook tekorten aan voedingsstoffen in je lijf (waar je misschien geen weet van hebt) en je levensstijl hebben veel invloed op deze hormonen.

Je hormonaal stelsel raakt dus uit balans door voeding, (een gebrek aan) beweging en stress. Tekorten en toxiciteit leiden er dus toe dat hormonen minder goed aangemaakt kunnen worden en dat kan de basis zijn voor hormonale disbalansen. Dit kan ook een reden zijn waarom je niet afvalt terwijl je wel sport en gezond eet.

Dus kom jij aan terwijl je sport en denkt dat je gezond eet en goed bezig bent? Je lijf is dan in homeostase en zoekt continue naar balans en dat zorgt, bij onbewust niet in balans zijn, juist voor aankomen! Het antwoord is terug komen in balans en een levensstijl aanmeten die bij je past en die je de rest van je leven kunt volhouden.

Je moet de homeostase doorbreken door uit te vinden waardoor jouw lijf uit balans is. Een professionele voedingsdeskundige kan je hier goed bij helpen.

Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Herkenbaar...
| 20:55 |
Heel interessant artikel. :)
| 19:57 |
Veel mensen 'doen maar wat' zonder (blijvend) resultaat.
| 18:23 |
Ja die 'afvalrace' die in westerse landen woedt, heeft al voor veel ellende gezorgd.
| 18:10 |
Ik begrijp jouw reactie wel. Maar je kunt niet generaliseren. Obsessief gedrag keur ik ook af. Maar 25kg te veel meeslepen is niet prettig kan ik je vertellen.

Waar zit jij dan dat je praat over westerse wereld en Europese dwangmatigheid ?
| 20:59 |
Ik ben Arubaanse, maar woon op Curacao.
TYI: ik ken Europa in het algemeen en NL in het bijzonder, redelijk goed. Behalve dat ik er 4 jaar gestudeerd heb, ben ik er erg vaak geweest: als kind en tiener met mijn ouders iedere 3 jaar 4 maanden, de afgelopen 26 jaar regelmatig op familiebezoek, omdat mijn dochter er (nog) woont.

Ik heb bij jullie (evenals in Noord-Amerika) kunnen waarnemen hoe de 'trend' steeds dunner werd. Vrouwen met kledingmaat 40-42 (dat vinden wij hier superslank, bijna mager) die wanhopig streven naar een maatje 36-38.
Dieetproducten in alle vormen, trainen tot je (bijna letterlijk) een ons weegt.
Voeg daar de toegenomen activiteiten van de plastisch chirurgen nog aan toe (liposuctie, facelift, botox, buiken die worden strak getrokken, borsten die worden 'opgetrokken' etc.etc.)
Mogelijk heet dat bij jullie geen 'obsessief gedrag' en is er geen verband met al die vormen van therapie die er worden aangeboden 'om jezelf te accepteren' etc.
Is het waarnemen en benoemen van bovenstaande fenomenen 'generaliseren'?
| 00:40 |
Nee het waarnemen is niet generaliseren. Maar er zijn wel verschillende redenen waarom mensen gewicht kwijt willen raken of naar een plastisch chirurg gaan. Dat kan je niet over een kam scheren.

Er zijn verschillende meningen per land en werelddeel. Ik ben het wel met je eens dat die skinny toestanden zorgwekkend zijn. Zeker als je ziet dat jonge meisjes er al mee bezig zijn en potentiele anorexia patienten zijn. Er is een grote groep die er nogal obsessief mee bezig is en de modewereld stimuleert dat (nog steeds).

Mijn overgewicht veroorzaakt gewrichtspijnen en daar wil ik vanaf zijn. Een aantal kilo's eraf kan daarvoor zorgen. Ook hormonaal staat mijn lijf op zijn kop en i.c.m. onder begeleiding sporten, kan ik weer balans in mijn lijf brengen en daardoor echt weer heppie de peppie zijn.

Ikzelf ben zeker niet de wanhoop nabij.. gelukkig niet... en een maatje 'dun' streef ik echt niet naar. Een vetrolletje meer of minder boeit me niet. Dieettoestanden doe ik niet. Bewust niet. Al die producten waar commercie achter zit wil ik niet in mijn lijf. Maar ik wil wel gezond zijn in mijn vel en dát is waar ik mee bezig ben.

Mijn frustratie afgelopen week zat hem in het stukje dat ik er zo ontzettend mijn best voor doe en er geen resultaat zichtbaar was. Das best balen namelijk!
| 14:07 |
Ja elende alom om te kunnen afvallen
| 17:01 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen