×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
De krant van gisteren 3. Koken met Klaas.

De krant van gisteren 3. Koken met Klaas.


Geen idee hoelang er al recepten van deze man staan. Toevallig viel mijn oog erop. Zal zeker zijn omdat het een man betreft. De mijne kookt zelden of nooit. Het blijft bij 2x per jaar of zo en dan is het stamppot zuurkool met spekjes en ananas er door. En de enkele keer dat ik ziek ben wil hij ook nog wel eens koken, aardappels, groente en vlees. Dus iets exotisch hoef ik niet te verwachten. Zelf kook ik vrij gevarieerd en experimenteer ook nog wel eens. 

Klaas komt wel met iets heel bijzonders. Pasta met spruiten. Ik ben niet zo heel dol op spruiten. Ik eet ze af en toe wel eens. Maar dan met spekreepjes erdoor en wat kaasblokjes. En gewoon met aardappelen en een gehaktbal of karbonaadje. Pasta vind ik op zijn tijd lekker, het maakt me niet zoveel uit of het macaroni, fusilli of wat voor vorm dan ook is. Belangrijker is de saus. Napolitana, Bolognaise of Carbonara. Allemaal goed. Bij de laatste, die ik overigens zonder pakjes maak voeg ik altijd  spinazie toe. Door de lasagne komt altijd, net als bij de eerste 2 een behoorlijke dosis gewokte groenten in.  In Italie, waar 2 schoonzussen van me wonen komt er bijna niks door de pasta, wat olie, knoflook en de rest wordt er los bij geserveerd. Bolognaise wordt daar gemaakt met gehakt en tomatensaus. Wij Nederlanders passen alles aan onze smaak aan.

Klaas maakt het wel erg bont. Onze eerlijke Hollandse spruit als groente door de pasta. Zonnebloemolie, 400 gram pasta, 250 gram doormidden gesneden spruitjes zout en peper, sap van een limoen, knoflook, bouillon, 100 gram boter 100 gram kaas en op het laatst wordt er nog een ei (rauw) door geroerd... Nadat  ik het recept door gelezen heb wordt ik licht onpasselijk'. En ik denk dat als ik dit aan mijn Italiaanse familie te eten zou geven zij ervan zouden gruwen...Alleen de zonnebloemolie zou al een doodzonde zijn. Ooit at mijn zwager hier, kreeg normaal Nederlands eten, stamppotje van het 1 of ander. Later vertelde mijn schoonzus dat hij het op hondevoer vond lijken. En de macaroni die we aten vond hij ook maar niks. Tja  's lands wijs 's lands eer. Ik ben er zeker van dat hij de spruiten in de pasta ook niet zou waarderen. En ik? Ik wilde morgen pasta eten. Maar heb besloten dat het bloemkool gaat worden en dan gewoon met aardappelen.
Soberana
Ik kan me voorstellen dat je onpasselijk werd van het recept van Klaas: alleen al de combi van zonnebloemolie (!) en boter en rauw ei :( Ik moest wel lachen om het oordeel van je zwager over stamppot:)
16-01-2017 01:40
16-01-2017 01:40 • Reageer