Schaapjes tellen

Schaapjes tellen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is toch wat als je niet kunt slapen hé. Allemaal schapen die over je bed heen springen en die moet je dan allemaal tellen. Zo lukt slapen natuurlijk helemaal niet.

Opeens komt er zo’n schaap naast me zitten en zegt: “slaap je nou nog niet? Ik wordt er dood moe van.”

Ik zeg verbaasd: “word jij er moe van?? Jij komt een keer over mijn bed springen en daarna kunje naar de kudde om lekker te slapen.”

“Waarom denk jij dat ik kan slapen! Ik kan pas slapen als jij slaapt. Ik loop de hele tijd rondjes en moet honderden keren over jou bed heen springen.”

“Maar… maar.. jullie zijn toch met velen? Elk schaap springt toch maar één keer?”

“Welnee, hoe kom je er bij. Half Nederland ligt ‘s nachts wakker, we kunnen toch niet overal hele schaapskudden naar toe sturen. Iedereen krijgt gewoon één schaap en daar zul jehet mee moeten doen.”

“Nou, dat is toch heel anders dan ik me had voorgesteld. Tjonge, en ik maar tellen en had gewoon bij 1 op kunnen houden.”

“Dat zou prettig zijn,” zei het schaap: “het is niet alleen dat springen, maar dan ook nog dat gemompel… een, twee enz. Wij kunnen niet verder dan 10 tellen dus wat jullie daarna brommen verstaan wij niet maar het klinkt heel irritant.”

“Niet verder dan 10 tellen? Waarom niet verder?”

“Nou, die 10 zouden ook niet hoeven, maar het is makkelijk als je kwaad wordt en je hebt iets om te tellen. Kijk, als je 100 keer over iemand zijn bed hebt gesprongen en je ziet die ogen langzaam dichtvallen dan heb je hoop dat je ook eens zelf vroeg naar bed kan, maar dan gaan die ogen ineens open, en staat zo’n mens op om te piesen of te drinken en dan kun je overnieuw beginnen. Daar kan ik erg kwaad over worden en dan tel ik tot tien en poef… dan slaap ik en lig jij nog uren wakker want je schaap is uitgeteld en ligt naast je in bed en moet jij maar afwachten of er een ander schaap langskomt.”

Ja, mensen, zo leer je nog eens iets over slapen en wakker zijn. Vroeger was het toch makkelijk met Klaas Vaak, hup, wat zand in je ogen en slapen maar. Maar ja, Klaas Vaak heeft veel concurentie van de verschillende regeringen gehad die ook probeerden mensen zand in de ogen te strooien en die mensen zijn nu erg argwanend en vele keren is Klaas Vaak weggestuurd omdat men dacht dat het weer zo’n figuur uit den Haag was.

Maar om de schapen tegemoet tekomen, zodat ook zij gewoon ‘s nachts kunnen slapen en niet steeds rondjes hoeven te lopen zullen we iets anders moeten verzinnen om de nachten door te komen en ook nog wat te slapen. Doen we dat niet zal de Partij van de Dieren een motie indienen.

Dus… wie heeft een idee? Nee,…. dat niet J Moet iets anders zijn. Ik zal vast beginnen met een lijstje.

Half uurtje voor je gaat slapen, warme melk met honing

Valeriaantabletjes, kun je ook overdag al mee beginnen

Klap met houten hamer

Gezellig op FB met andere nachtwakers

Verder nog iedeeën?

AnnetteBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk verhaal!
Ideetje: kopje lavendelthee voor het slapen.
Een zakje lavendelbloemetjes op je kussen is ook rustgevend en ...... houdt muggen op afstand, wat erg prettig is 😉
| 23:08 |
Vroeger maakte ik van die kruidenkussentjes, hielpen best.
Tegen de miggen heb ik een schaaltje kruidnagels, werkt goed
| 23:24 |
Die "Middeltjes uit Grootmoeders tijd" zijn zo slecht nog niet 😉
| 13:55 |
Nee, zeker niet. Nu veel te snel een labeltje en/of pilletje
| 18:59 |
Ja, zo jammer. 
| 10:29 |
Gewoon ouderwets:
Oogjes dicht, snaveltjes toe!

Slaap lekker. 
| 21:22 |
Zo is het, 😄
| 23:23 |
Brilliant bedacht weer!
| 15:36 |
Dank je wel :-) ik doe het op slapeloze nachten
| 20:12 |
Dan moet ik die ook maar eens zo gaan benutten.

Ik hoorde vanochtend op de radio dat veel vrouwen slecht slapen. Net in snackbar zei een bekende het ook. Zij (en ik waarschijnlijk) zitten jn de overgang, wat het zou kunnen verklaren.
| 20:34 |
Ik ben een goede slaper aan 1 schaap heb ik genoeg :-)
| 10:18 |
Neem je die dan mee in bed?
| 16:23 |
Naar een politiek discussie programma kijken
Ik val daarvan op de bank al in slaap.
| 22:05 |
Inderdaad vaak wel, maar soms is het net een cabaret
| 16:23 |
Fantastisch, ach het arme uitgetelde schaap
| 21:10 |
Ja, Partij voor de Dieren is ingelicht :-)
| 16:24 |
Wat een enig en komisch verhaal! Ik heb er van genoten :-)
| 21:07 |
Oh, maar dat vind ik fijn
| 16:24 |
Dit is meer dan GENIAAL!!!
| 21:04 |
Dank je wel, ik voel me vereerd
| 16:25 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen