Vlinders, voorouders en geliefden

Vlinders, voorouders en geliefden


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een aantal jaren geleden hoorde ik voor het eerst dat wanneer er een vlinder bij je komt het een boodschap van iemand uit de hemel is, een overleden ouder of ander familielid.

Ik ben altijd nogal sceptisch en aan de andere kant geloof ik het graag.

Op een dag zat ik bij de kapper en daar liggen Story en Weekend, ik was nog niet aan de beurt en ging wat lezen. Daar stond een gesprek in met de weduwe van André Hazes. Ook zij vertelde dat ze in kleine dingetjes de aanwezigheid voelde van André. Zo was er eens een vlinder aan komen vliegen en ging op haar schouder zitten. Het was André.

Ik nog steeds sceptisch, er komen bij mij ook wel eens vlindertjes op mijn schouder zitten als het vlindertijd is in de tuin.

Toen…. vertelde ze het volgende. Ze kwam op een avond thuis, het was schemerig en voor haar deur zat… een kikker. Een flinke kikker en die zei: “Kwak.” Het was zonder twijfel André! Vanaf dat moment geloofde ik het.

Onze geliefden komen dus als vlinder terug en André zelfs als kikker!

Meestal als de vlinderstruik bloeit komen er veel vlindertjes en ik kijk en kijk, maar alleen wat koolwitjes! Het kan nog komen, maar ik ben er niet zo gerust op. Wat is er toch met de natuur, en met die kleine wereld. Vroeger kon ik onder die struik gaan zitten ( hij is wel 4 meter hoog) en dan met al die vlinders had je het gevoel dat de hele oude familie op bezoek was en zo mooi dat de dood niet meer zo afschok.

Zouden ze nu niet meer willen komen? Maken ze zich ook ongerust over de wereld? Blijven ze liever in rustiger en vrediger oorden? Nou, misschien dat ze er morgen zijn.

Hoe is het bij jullie? Al veel vlinders? En wie geloofd er ook in?

AnnetteBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Kwam André terug als kikker of als pad? Over de vlinder heb ik toch wel mijn twijfels Ik heb er ook nooit over gehoord. Vorig jaar had ik een vrij opdringerige  vlinder achter mij aan, echt kilometers en die was ook letterlijk niet van mij weg te slaan. Ik vraag me af wie dat dan was een van de jarenlange stalkers uit mijn verleden?
| 16:42 |
Als ik lekker in de natuur rustig aan het fietsen ben, vliegt soms een vlinder een stukje met me mee. Voor mij is dat mijn overleden vriendin (2012), die net zo dol is op de natuur als ik.
Ja, ik geloof in bepaalde tekens. Niets mis mee. Toen we in 2012 de as van wijlen mijn pa gingen uitstrooien (hij stierf in 2011), kwamen we te voet onderweg 3 spierwitte kleine mooie veertjes tegen.....
| 16:45 |
Het geeft rust en troost en uiteindelijk is alles met elkaar verbonden, dus waarom niet.
| 11:54 |
Eens!
| 12:57 |
Ik weet het niet. Misschien dat je juist wanneer je iemand verloren hebt er extra op let omdat je veel meer stil staat bij (de kwetsbaarheid van) het leven. Het zou kunnen. Kort geleden zag ik een mooie oranje vlinder op het raamkozijn zitten met de vleugels open. Mijn man had toen hij kind was rood/oranje haar. De afgelopen twee dagen zag ik een kwetsbare vlinder die ik "op kon pakken" (niet letterlijk gedaan dus) . Ik probeerde beide vlinders naar de vlinderstruik te brengen op mijn sleutel zodat ze voedsel hadden. Maar ja dat doe ik ook als het nodig is met hommels en bijen.
| 22:48 |
Ja Annemiek, wij weten zo weinig van wat tussen hemel en aarde is.
| 11:53 |
Zo waar. Vanmorgen kwam ik beneden en bleek dat er gisteren een dagpauwoog in huis gevlogen te zijn. Deze heb ik dus maar naar buiten laten vliegen. Wel heel bijzonder.
| 12:07 |
Vlinders reageren op de veranderingen in de natuur. In perioden van grote droogte en hitte, zal je minder soorten op de vlinderstruik zien als in meer gematigde of elkaar afwisselende weerbeelden.  De witjes zijn in geheel Europa zeer talrijk. Het is tevens een vlinder die minder gevoelig is voor weersverschillen. En vergeet ook niet dat in juni vaak een vlinder pauze is. Een natuurlijk fenomeen dat ontstaat door de levensbeëindiging van de eerste generatie dagvlinders, terwijl de volgende generaties nog in de pop zitten... Omstreeks half juli is alles gewoonlijk weer normaal wat de soorten betreft...    Kijk ook maar eens op de prachtige website van de vlinderstichting met betrekking tot dit onderwerp.   www.vlinderstichting.nl
| 00:42 |
Dank je wel voor deze informatie. De vlinderstruik staat veel te vroeg in bloei, dus het klopt wel wat je zegt. Normaal gebeurd dat twee weken later.
| 17:30 |
Voor mij is elke vlinder een geluksmomentje.
| 15:34 |
dat is zeker!
| 22:35 |
❤️
| 16:45 |
Hier is dat met een vlieg. Mijn schoonmoeder zei altijd, ik kom terug als een vlieg. Iedere keer wanneer er een vlieg  binnen is wordt ze hartelijk begroet. 

Maar het verhaal over de vlinders heb ik ook gehoord. Het kan geen kwaad om erin te geloven, dus ik geloof erin. 
| 14:54 |
het is in ieder geval prettig om in te geloven
| 22:35 |
Zeker weten. Ik doe er niemand kwaad mee. 
| 07:57 |
Nee, en dat is zo mooi. Je kunt zelf bepalen wat je wilt geloven
| 17:33 |
Zo is het helemaal. 
| 19:55 |
Juist.
| 16:46 |
Wil je geloven dat, terwijl ik dit lees, er een vlieg op mijn pcscherm is gaan zitten?
| 16:46 |
Nou ja, wat mooi zeg. 
| 18:10 |
Apart.
| 10:07 |
Dat ook.
| 10:57 |
vriendelijk vlieg toch :-)
| 11:52 |
Ach ja, Mien de Vlieg wil ook aandacht natuurlijk. Ze worden onderschat die vliegen.
Maar ze worden ingezet, hun larven, bij rottende wonden. Ze zijn heel nuttig omdat ze uitsluitend het rottende vlees opeten en het gezonde heel laten. Ziekenhuizen gebruiken ze.
| 11:51 |
Zag wel eens hoe larven een wond schoon eten, dus ik geloof dat best.
| 12:58 |
het is hoe je er zelf mee omgaat
| 14:51 |
dat is ook zo
| 22:34 |
Ach, of het nou vlinders of kikkers zijn. Ik voel sommigen dichtbij, dat is het belangrijkst.
| 14:51 |
ja, ik denk ook dat er rust uitgaat van die vlinder en dat je daardoor die nabijheid voelt.
| 22:34 |
Als André terug komt als kikker dan moet je het wel geloven. Ik heb van alles insect en vlinders lokken in mijn tuin, misschien houd ik er daarom zo van? yoo.rs/carinaschoorl/blog/de-lavendel-dagen-zijn-geopend-1530263809.html?Ysid=88522
| 14:47 |
Ik ook schorelaar, ik heb zelfs 2 korenbloemen 😄
| 22:33 |
Het is waar, maar alleen als je erin gelooft. Anders komt de boodschap niet over.
| 14:45 |
En geloven bepaal je zelf :-)
| 22:32 |
Inderdaad, alhoewel er op het gebied van religie ook sprake is van indoctrinatie, al dan niet subtiel. ;)
| 05:34 |
Ja, dat is zeker.
| 17:31 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen