×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Schipper mag ik overvaren?

Schipper mag ik overvaren?


Heel vroeger stonden we op het schoolplein van de basisschool. Voor mij is heel vroeger 1975-1980. Iedereen stond aan één kant van het speelterrein. Er was 1 iemand die de schipper mocht zijn. Hij of zij stond in het midden van het plein. We zongen:

  • Schipper mag ik overvaren, ja of nee? 
  • Moet ik dan een cent betalen ja of nee?  
  • Wat moet ik doen?


De schipper gaf je dan een speciale opdracht, bijv. hinkelend of huppend, zijwaarts, vingers in je neus, of iets dergelijks. Dan kan je op die manier oversteken. Deed je dat niet en stak je toch over, dan kon je getikt worden. 


Na het tikken moest je de schipper dan helpen met kinderen tikken die niet op de juiste manier overstaken.

Heb jij dit ook gespeeld? Laat het me weten! En zou dit spel nu nog door kinderen gespeeld worden? Ik ben benieuwd. 

Waarschijnlijk wordt er nu gezongen: "Internetprovider, mag ik wifi-ontvangen, ja of nee? Moet ik dan 5 euro pinnen, ja of nee?

Het hele oude en complete liedje van Slome Japie. Heel grappig , over Fietje die ging overvaren, luister maar eens wat er toen gebeurde!

Wil je ook overvaren (maar dan gewoon gratis), klik hier op inloggen en vul dan hieronder je emailadres in:
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties