×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Stoppen met roken, starten met dampen

Stoppen met roken, starten met dampen


Vandaag wi ik het eens over iets heel anders hebben dan met schilderijen. Ik wil het hebben over mijn 48-jarige verslaving. Een hardnekkige verslaving die, naar het zo leek, ik maar niet kon winnen......... tot een paar dagen geleden, toen ik starte met dit apparaatje.  Ik wil mijn verhaal hier graag vertellen!

Ik was denk ik 8 jaar toen ik samen met mijn grotere zus sigaretten bij de sigarettenboer liet opschrijven. Die sigaretten waren zogenaamd voor mijn moeder, maar dat was voor ons. Vroeger kon je dingen op de pof nemen en dat deden wij ook geregeld. En mijn moeder maar denken  ‘ wat rook ik veel’. Later verhuisde wij maar wisten mijn zus en ik toch aan de sigaretten te komen via de trekautomaat. Coldcoast dat waren sigaretten die 1 gulden kostte en die haalde wij ipv snoep. Ik was 11 jaar toen ik over mijn longen ging roken. Ik weet dit nog heel goed. Ik zat op mijn vaste stekkie bij de italiaanse ijssalon en had bij deze man een sigaret gebietst. Toen ik begon te roken zei hij ‘als je wilt roken dan moet je het ook inhaleren’. En dat deed ik dapper. Tjonge tjonge wat was ik blij dat ik op een stoel zat. Ik werd ongelofelijk duizelig, misselijk en trok wit weg, maar stoer als ik was bleef ik doorroken. En zo werd mijn verslaving een feit. Roken mocht ik thuis toen ik 13 jaar was. In die tijd was dit niet geheel vreemd. Ik werkte ook vanaf mijn 13 jaar en had dus geld om sigaretten te kopen. En dus roken, jaar in, jaar uit. De laatste jaren  begon het roken mij te storen. Waarom? Nee niet omdat ik moest hoesten, want dat doe ik niet. Maar het roken werd aan banden gelegd door de regering en daarmee werden wij rokers een outkast en dat voelde niet fijn alhoewel ze natuurlijk wel gelijk hadden. Roken is dodelijk, roken is vies, roken kost veel geld. Maar ja het kwaad was al geschiedt. Ik was een junk. Ik probeerde om eraf te komen. Pleisters, pillen, acupunctuur, cold turkey maar het lukte mij niet. De pleisters rukte ik naar een paar uur er weer af, pillen werd ik beroerd van, acupunctuur ? Zodra ik eruit kwam stak ik een sigaret op. Bijna had ik de moed opgegeven. Bijna dacht ik dat ik bij die groep hoorde die er nooit vanaf zou kunnenn komen. Tot...... mijn kapster mij dit apparaatje liet zien. Ik mocht het testen en na een half uurtje wist ik... dit gaat me zo lukken. Ik heb hem direct besteld samen met e-liquids en ik ben nu een week een happy damper :) Begon met 12 mg en zit nu op de 8 en zal telkens wat gaan minderen tot 0.  Ik voel me goed, geen hongergevoel, geen knagend ik wil, ik wil gevoel. Een ideale oplossing voor mij.   

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
jolandemooij
Wat fantastisch dat dit werkt!
31-03-2018 14:25
31-03-2018 14:25 • Reageer