Herpakken: leven na een burn-out

Herpakken: leven na een burn-out


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Soms moet ik me herpakken. Ik ben dan verdrietig, moe of boos. Ik maak van alles mee, en wil soms in mijn schulp. Ik hou van cocoonen, me terugtrekken en mijmeren over de zin en onzin van het leven. Ik merk, dat het schrijven me daarbij helpt, en uiteindelijk veel plezier geeft. Het kan best zo zijn, dat er een moment komt dat ik geen inspiratie meer heb. Dat alles is gezegd. Dat ik klaar ben met mijmeren. Weet je, mijn leven is eindelijk stabiel en rustig. Ik weet nog dat ik jaren geleden zo gewend was aan de spanning die er heerste in huis; in het ouderlijk gezin was van alles aan de hand. Toen dat wegviel, was er geen reden meer om op je qui-vive te zijn. Maar dat is gek! Al het onrustige stof daalde neer. Het heeft jaren geduurd om daar los van te komen.

Vele jaren later, toen ik honderd procent werd afgekeurd door een burn-out, kwam alles naar boven. Dit gebeurde door het gerinkel van glas. Het was vrij snel duidelijk dat ik het post traumatisch stress syndroom (PTSS) had. Na jaren van therapie, medicijnen en praatgroepen, kwam ik er achter dat het nu eenmaal zo was, en het enige dat k kon doen was me er aan overgeven. Ik was binnen drie maanden volledig afgekeurd. Ik kon nauwelijks praten, en was niet in staat om voor mijn kinderen te zorgen. Het was 2003, twee jaar na mijn scheiding. Mijn moeder zorgde in die tijd voor ons. Ik had als kind teveel gehoord en gezien, en het gerinkel van brekend glas op mijn werk bracht alles in gang. Ik moest me herpakken. Het was een lange weg, maar met intensieve therapie leerde ik autonoom te zijn aan mezelf. Trouw aan mezelf, en gelukkig met wat ik heb. Ik doe er toe.

Nu, jaren later, ben ik me bewust van de betrekkelijkheid van de gewone teleurstellingen om ons heen. Misschien is het wel ergens goed voor geweest. De winst is, dat ik heb geleerd mezelf te zijn, en te genieten van kleine dingen. Vogeltjes fotograferen, mijmeren, fantaseren en gek zijn op sprookjes: Misschien is het mijn manier om jus over mijn aardappel te gieten? Krenten toe te voegen aan mijn pap? Of ben ik gewoon snel tevreden? In ieder geval, ik weiger lamgeslagen in een hoek te kruipen als een dood vogeltje. Ik weet overigens wel heel goed, dat ik gevoelig blijf voor depressiviteit; zodra ik merk aan mezelf dat ik somber word, herpak ik mezelf en verzet mijn gedachten. Of dat nu is met een nieuwe hobby, een andere baan, of wat dan ook: het is me tot nog toe altijd gelukt om mijn koppie erbij te houden. Ook al moest dat soms met een pak op mijn donder, antidepressiva, zwemmen, yoga, of wat dan ook. Maar heel veel is er niet voor nodig om mij gelukkig te krijgen. Elke dag is een cadeau en duisternis is niets meer dan het ontbreken van licht.

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
je bent een sterkte vrouw!
| 15:33 |
Dankjewel Marjolein. Dat voelt niet altijd zo...
| 09:15 |
zo werkt het helemaal ja en ook ik had een periode in mijn leven die zwaarder was dan wat dan ook
had toen PTSS en moest door..na een volgende periode begon ik aan alternatieve cadeaux aan mijzelf om te helen
leerder vrij weer spelen..tot anderhalf jaar geleden hier zoiets gebeurde als dat glasgerinkel van jou.
14 Maart begin ik met diepzeeduiken terug naar de oorsprong van de trauma 's.. dankbaar.
Je bent goed op weg en t gaat je lukken ook, top
| 11:55 |
Wat heftig voor je, en wat apart he, dat we dan de situatie opnieuw tegenkomen die triggert om er alsnog weer naar te kijken, ook al doet het pijn. Wat spannend voor je, dat je het op deze manier gaat onderzoeken en verwerken. Confronterend maar mooi tegelijk. Heel veel sterkte, en succes gewenst over een paar weken!
| 14:16 |
Super bedankt..ja t is apart..k dacht eraf te zijn ook en dan steekt het jaren later weer de
kop op..nu kies ik dus de zwaarste manier om er vanaf te komen.
Gek genoeg vind ik een burn-out een cadeau..het triggert naar verandering
sterkte ook
| 16:06 |
Gek he dat we de trigger nooit uit de weg gaan maar soms zelfs zoeken... en dat allemaal om er uiteindelijk van te leren en sterker van te worden... Dankjewel voor het delen van je verhaal.
| 20:20 |
Dat zie je heel erg helder ja en hoe waardevol is het om te ontdekken dat je kunt groeien naar heelheid en te ontdekken hoe mooi we feitelijk zijn en zoveel meer waard ook...dank je is wederzijds
| 08:59 |
keep the spirit!
| 23:04 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen