Klein vogelijn op groene tak en een korrel zout...

Klein vogelijn op groene tak en een korrel zout...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Van een klein vogelijn op groene tak en een korrel zout…

Oh, ik word zo blij van vogels. Ik schreef er al eerder over in mijn andere blogs, maar het zal wel vaker aan de orde komen denk ik. Even een waarschuwing: neem mij tijdens deze blog maar even met een korrel zout. Dat is wel verstandig.

Vandaag was een volle en rommelige dag. Er waren een paar vervelende dingen. Mijn man slaapt zeer slecht, en moet opnieuw naar de huisarts. Hij heeft vage klachten, en dit komt waarschijnlijk neer op een hernieuwde kennismaking met cardioloog en neuroloog. En dat terwijl het al lange tijd erg goed ging. Verder was ik zelf bij de huisarts, en kreeg daar last van een hashtag-metoe-momentje. Ik was vergeten te vragen naar een vrouwelijke arts, en of de duvel er mee speelt weet ik niet maar ik ging weer naar huis met de hoofdprijs. Omdat ik netjes opgevoed ben vloek ik niet dit keer. Het krijgt nog wel een vervolg, maar niet vandaag!

Verder had de buurvrouw geen tv, wat haar erg frustreerde vanwege de feestelijke opening van de Olympische spelen. Enfin, heb voor haar het telefoonnummer opgezocht van Telfort, dus ze kon bellen. Helaas stond ze twintig minuten in de wacht, en uiteindelijk heeft haar schoonzoon de boel gered.

Ik hoest momenteel als een zeehondje, en heb aan het eind van de dag toch mijn pilletjes gekregen om het hoesten te dempen. Het heeft wel weer gevolgen voor mijn wekelijkse wijntje, maar zaterdag ben ik sowieso de bob, dus het is niet erg. Om de onrustige dag te sussen adviseerde ik mijn man de vakantie te gaan bespreken en zowaar, dit is gelukt. Wat een gelukje bij een ongelukje. Ondertussen pakte ik mijn camera en ging lekker ouderwets wat vogeltjes op de foto zetten, van achter het glas welteverstaan. Het is veel te koud vandaag!

Het is een rare vrijdag geweest. Een met meerdere gevolgen: maar gelukkig kan ik vanavond slapen als een roos, en hebben we morgen opnieuw de mogelijkheid om een frisse start te maken. En dan schrijf ik misschien weer over hele serieuze en veelbesproken onderwerpen. Maar misschien ook niet. Vandaag was geen dag als alle andere, maar een van een klein vogelijn en een korrel zout.

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi vogelijntje. Hier hebben wij trupials en chuchubi's die onze vruchtbomen plunderen, niet jouw kool- en pimpelmezen. Zou het helpen om die korrels zout op hun staart te strooien?
| 19:03 |
Hihihi grappig. Ja het is jammer dat hier veel bruine vogels zijn...
Zou voor mij een reden kunnen zijn om te verhuizen...
| 20:14 |
??? Bruin?? Die mees op jouw foto heeft zich blijkbaar blauw gepimpeld!
| 00:08 |
Ik bedoelde eigenlijk de merels, spreeuwen en mussen! We hebben er in Nederland miljoenen van. Dus iets te veel bruin naar mijn zin ;-)
| 08:16 |
Is dat aantal niet het gevolg van het massale bijvoederen waar jullie in NL aan doen? Als je hier aan mensen vertelt dat er in NL vetbollen etc. in de winkels te koop zijn, om in het wild levende vogels te voederen, denkt menigeen dat je een batavieren-verhaal ophangt.
Toeristen hebben er ook een handje van om de restanten van hun broodje rond te strooien voor de vogels. Gevolg: een duivenplaag!
| 13:21 |
Nee, helaas heeft het bijvoeren nauwelijks effect. De huismussen zijn in dertig jaar tijd dramatisch achteruit gehold. Ze zijn gehalveerd qua aantal. Dit komt door de daken van de woningen die afgesloten zijn onder de dakgoot.
Verder heeft de merel een uitzonderlijk slecht jaar achter de rug door een geheimzinnige ziekte. Van de spreeuw weet ik het niet.
Wel zijn deze drie soorten uitzonderlijk goed in het aanpassen aan de leefomstandigheden. Ze kunnen makkelijker schakelen bij bijvoorbeeld klimaatverandering omdat het een sterke soort betreft.
| 22:18 |
Wat een mooi koolmeesje heb je gefotografeerd!
| 17:28 |
Dankjewel! Het is trouwens een pimpelmees, uit eigen tuin :-)
| 17:58 |
O jee, ik ben niet zo goed in vogels. Was al zo blij dat ik deze dacht te kennen, haha. Maar het blijft een mooie foto, van een pimpelmees ;-)
| 18:34 |
Dankjewel! Ik vind ze guitig en zo kleurrijk!
| 20:12 |
En zo is die dag ook weer tot een goed eind gekomen.
| 17:15 |
Klopt! Het loopt allemaal wel los.
| 17:57 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen