×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
(18+) De krantenjongen - Proloog

(18+) De krantenjongen - Proloog


Ik staar naar buiten. Ik kijk naar de manier waarop de ochtendzon de bladeren omhelst en hoe de bloemen vervolgens hun kroonbladen openen. Ik zie mijn fiets in de tuin liggen en zucht diep nadat ik me realiseer dat ik vandaag met de bus naar school moet. Ik herinner me nog hoe ik van de fiets af was gevallen en mijn knie compleet heb verneukt.

"Kira!", roept mijn vader vanuit de keuken. "De pannenkoeken zijn bijna klaar! Kom je eten?"

"Ja, pap! Ik kom zo naar beneden! Ik moet me nog omkleden", roep ik tegen de deur. Ik draai me weer om om naar buiten te staren en schrik me rot als ik plotseling "Is this the Krusty Krab?" ergens achter me hoor. OMG.. De tv is vanzelf aangegaan. De afstandsbediening is nergens te bekennen... Ik druk op de uit-knop en schiet boos uit mijn stoel. Ik grijp naar mijn telefoon en ik open Whatsapp. Ik zoek de chat van mijn broertje op en begin furieus te typen.

Dit is al de tiende keer dat hij me blokkeert! Ik ga hem echt vermoorden... Ik trek een sweater en een losse broek aan. Net als ik mijn deur wil opentrekken, hoor ik iemand buiten de brievenbus opendoen. Oh nee, ik was het bijna vergeten! 

De krantenjongen!

De reden waarom ik elke ochtend vroeg opsta... Ik heb alleen 5 minuten per dag om hem te zien, voordat hij weer verdwijnt. Ik kan mijn ogen niet van hem afhouden. De manier waarop zijn haar voor zijn ogen valt... De manier waarop hij zijn lippen bijt als hij de brievenbus opendoet en de krant erin schuift. Hij kijkt nooit op of om als ik naar hem zit te staren. Zijn bewegingen zijn precies en zorgvuldig.  

Ik wil hem graag van dichtbij zien. Ik pak resoluut mijn camera-telefoon. Uhm, ja.. Ik heb twee telefoons. De ene gebruik ik om foto's te maken, terwijl ik de andere uitsluitend voor bellen, chatten en afspraken gebruik. Ik kijk nog eens naar buiten en haal opgelucht adem. Hij is er nog! Nu moet ik snel een foto nemen. 

Oh mijn god... Hij ziet er zo lekker uit. Ik kan het niet aan. Ik kijk weer naar buiten. Zijn vingers strelen de rits van zijn tas. Hij aarzelt even en pakt zijn telefoon. Ik kijk weer naar zijn foto. 

Ik schrik en laat de telefoon vallen... Mijn scherm flikkert even en dan zie ik mijn eigen gezicht verschijnen. Ik heb niet op de camera-knop gedrukt. Met grote ogen pak ik mijn telefoon weer op. Ik kijk even naar buiten om te kijken of de krantenjongen er nog staat. Hij is nergens meer te bekennen. 

Zit ik weer te dromen? Heb ik nou net mijn eigen foto genomen en niet die van hem?

"Kira! Alex en ik wachten op je beneden. Kom je nog?", roept mijn vader weer. 

 "Pap, ik zei toch dat ze gek is geworden. Ze zegt dat ik haar afstandsbediening heb, terwijl het gewoon op haar bureau ligt!", zegt Alex hard genoeg zodat ik het hoor.

Ik heb nu geen tijd voor pannenkoeken en ook niet voor Alex.

Ik kijk geïrriteerd naar mijn bureau en zie dat mijn afstandsbediening daar inderdaad ligt. Mijn aandacht gaat weer naar mijn telefoon, die op het moment opnieuw is opgestart zonder mijn toestemming. Fuck! Als alles is geladen, open ik de camera-applicatie en klik op mijn bibliotheek. Tot mijn schrik zie ik dat al mijn foto's zijn verwijderd op eentje na: de foto van de krantenjongen. Ik klik erop. Ik hoor een luide bonk en het is opeens donker in mijn kamer. Alle lichten zijn uitgevallen. 

"Pap! Er is geen elektriciteit meer!", schreeuw ik met trillende stem. Ik vind het niet meer leuk. De lichten gaan weer aan en ik deins achteruit. De tv gaat aan en ik word bleek als ik het scherm zie.

"Is this the Krusty Krab? No, this is patrick! IT'S P-A-T-R-I-C-K". 

Op het scherm verschijnen allerlei lettertjes. De letters vallen een voor een naar beneden. Daarna verdwijnen ze allemaal op vier na: K, I, R, A. Voor het eerst in mijn leven wenste ik dat dat niet mijn naam was.. Ik ben gehackt!


Wordt vervolgd! 

Also available in English on Wattpad. Click on the image to start reading!

 
_PetitCorbeau_
Goed verhaal! En leuk vormgegeven!
04-08-2017 11:19
04-08-2017 11:19 • Reageer
frieke
dat is wel spannend ik kijk uit naar je vervolg
02-08-2017 21:23
02-08-2017 21:23 • Reageer
Hans van Gemert
Mooi, ik ben benieuwd naar het vervolg!
02-08-2017 16:43
02-08-2017 16:43 • 1 reactie • Reageer
B&B Entertainment
Thanks! Die komt er zo aan!
02-08-2017 17:56
02-08-2017 17:56 • Reageer