Domme opmerkingen compilatie #4: Ik ga je niet kussen, want acne is besmettelijk


Het internet is groot. Toch val ik soms bijna uit mijn stoel als ik lees wat mensen online schrijven in forums en op sociale media.  Het onderwerp van vandaag is zoals je ziet: ons uiterlijk. Het verbaast me hoe men het lef heeft om sommige dingen zonder twijfels te zeggen en niet beseffen dat het anderen zal kwetsen. Je moet niet vergeten dat suggesties ook beledigend kunnen overkomen. Denk tweemaal over wat je gaat zeggen, mensen! 

Een van mijn vriendinnen op de middelbare school was de slachtoffer van deze domme opmerking. Meisjes waren zo competitief met elkaar bezig, dat ze niet door hadden dat hun cijfers op school de consequenties hiervan kregen. Ja, het was wel waar. Elke keer dat we uit gingen, had zij de spotlight en keken alle jongens naar haar. Is dit een reden om geen vriendinnen meer te zijn? Nee, toch?! Als je je jaloezie niet in bedwang kunt houden, is dat natuurlijk jouw eigen probleem. 

Mijn beste vriendin had last van hevige acne. Elke week had ze last van grote bulten op haar voorhoofd die zoveel pijn deden. En dan durven mensen ook nog 's in onze gesprekken te mengen en vragen waarom ze niet meerdere keren probeert te douchen, totdat het weg is. Dit maakte me zoooo boos! Acne gaat niet magisch verdwijnen als je je 10 keer per dag gaat douchen. En als je acne hebt, betekent het niet dat je slechte hygiene hebt. #getyourfactsstraight

Ik begrijp totaal waarom sommige mensen ervoor kiezen om iemand met acne geen knuffel te geven. Het is jouw lichaam en als je iemand niet wilt kussen en/of omhelzen, kan ik je dit niet dwingen om te doen. Wat ik niet accepteer is als mensen aangeven dat de reden hiervoor is dat ze geen acne willen hebben. Acne is niet besmettelijk!!! Als ik je omhels, krijg ik niet op magische wijze al jouw moedervlekken toch? Ook al moet ik toegeven dat ik ze best zou willen hebben. Wat mooi zijn ze, toch! Ok, ahum! Ik raak afgeleid hier.

Wat vind je zelf van deze opmerkingen? Heb jij ook last van mensen die opmerkingen maken die nergens op slaan?  Laat een reactie achter met jouw mening!

Foto's: header1, header2