×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Een lijst met interessante vragen waar bijna niemand over denkt

Een lijst met interessante vragen waar bijna niemand over denkt


Ik zag laatst een YouTube video voorbij komen, met een hele interessante vraag. "Hoe gaan dakloze vrouwen om met hun menstruatie?". Tampons en maandverband zijn niet gratis voor daklozen. Ik weet bijna 100% zeker dat niemand dit zich ooit heeft afgevraagd, omdat het dingen zijn die je zelf niet meemaakt. Het zijn ook altijd van die vragen waar bijna niemand een concreet antwoord voor heeft...

Ik koop vaak een lot bij de Staatsloterij en dan vraag ik me soms af wat er zal gebeuren als ik de hoofdprijs win en er iets met mij gebeurt. Ik zag ooit ook dezelfde vraag op Facebook voorbijkomen. Deze man was zo bezorgd dat hij op zijn leeftijd de loterij zou winnen en schreef een negatieve review op hun Facebook pagina: "Dit is weer zo'n valkuil van de Staatsloterij. Waar gaat mijn geld naartoe, als ik op mijn leeftijd de loterij win en ik plots overlijdt?".


De staatsloterij had hier een concreet antwoord op: "Het geld gaat naar de volgende erfgenaam in de familie. Als je hiervoor te jong bent, gaat het geld naar je ouders toe." Ik vind dit een duidelijk antwoord en ik begrijp best dat mensen veel twijfels hebben in de loterij, maar ik ben er zeker van dat jij en je familie altijd recht hebben op het geld, mits er iets gebeurt.

Als iemand hersensdood is verklaard, kan de familie ervoor kiezen om euthanasie te laten verrichten. Dit is volledig de keus aan de familie, maar stel je voor hoe ze zich zouden voelen als de dokter de fatale injectie toedient en de patient komt net op dat moment weer tot leven... Natuurlijk is de kans dat dit gebeurt heel klein, maar toeval is toeval. En toevalligheden komen vaak voor.

Het zal daadwerkelijk veel shock en trauma brengen voor de familie, maar het is waarschijnlijk niet mogelijk om deze actie terug te draaien. Hebben dokters een anti-stof om de euthanasie tegen te werken? Ik denk het niet... Dit brengt mij tot een andere vraag: "Wat als iemand tijdens euthanasie toch besluit te willen leven, kan dit teruggedraaid worden?"

Volgens mij is dit een paranoide vraag, waar je liever het antwoord niet op wilt hebben. Stel je voor.... De politie verschijnt een keer op je werk en slaat je collega in de boeien. "U wordt gearresteerd vanwege het plegen van een moord". Je trekt helemaal wit weg. Het eerste waar je aan denkt, is dat jij wel 's zijn of haar slachtoffer kan zijn geweest, als je een keer bent vergeten suiker in zijn of haar koffie te doen!

Het antwoord op deze vraag, zullen we nooit weten. Er zijn verschillende mensen al opgepakt, omdat ze zich als zwervers voordeden. Je denkt dat je bijdraagt aan de samenleving, maar het is gewoon een valkuil. Sommige mensen zullen alles doen om dingen gratis te krijgen. Als je veel zelfvertrouwen hebt en je je niet schaamt voor bepaalde dingen, ben je zelfs bereid om als dakloze gezien te worden:

Mensen lachen me altijd uit als ik deze vraag aan ze stel. Ik geloof 99.9% dat bomen niets voelen, maar dat is alleen omdat biologieboeken uitleggen dat bomen geen bewustzijn, zenuwen en gevoel hebben. Wat als ze namelijk wel weten dat ze afgezaagd worden, maar hiertegen niets kunnen doen? Ze hebben natuurlijk geen manier om dit te uiten... Of misschien wel? Zouden aardbevingen niet het gevolg zijn van miljoenen bomen die tegelijkertijd aan het protesteren zijn? Hahaha, waarschijnlijk niet, laat me maar fantaseren!

Big Brother. Dat kennen we natuurlijk allemaal. Het klinkt niet eens zo gek, dat de regering ons in de gaten houdt, zodat terroristische aanslagen en moorden voorkomen kunnen worden!

Ik moet toegeven dat ik me dit al vaker afvraag als ik in de badkamer zit. Ik kijk altijd rond om te zien of ik een klein gaatje zie.  Het is op zich niet eens een slecht idee om eerst rond te kijken, want er lopen van die perverse mensen rond. Er zijn in talloze plekken verborgen camera's gevonden die de slachtoffers (vooral vrouwen) hebben gemeld bij de politie.

Ik heb vanaf het moment dat ik mijn laptop heb gekocht, duct tape over mijn webcam geplakt. Het is nu voor hackers zelfs mogelijk om je webcam te activeren, zonder dat het lichtje begint te knipperen. Hierdoor heb je niet eens door dat iemand mee zit te kijken. Meeste mensen denken dan meteen: "Ach, laat hem maar meekijken, ik heb niks te verbergen". Uhm, dat heb je namelijk wel. Deze hacker weet misschien precies waar je woont en heeft hierdoor een goede indruk van hoe jouw huis eruitziet. 

Oef... Ik probeer soms de gezichten naar voren te halen die ik eerder op de trein heb gezien, maar ik kan ze gewoon niet meer herinneren. Het is op zich niet eens een belangrijke vraag, maar het is zeker interessant om eens in de zoveel tijd af te vragen of je je partner al eerder hebt gezien, maar je het niet herinnert....

Ik hoor vaak verhalen dat er nieuwe zonnestelsels zijn gevonden. Dit betekent dat er dus een grote kans is dat nog een wereld bestaat waar leven mogelijk is. De vraag is  nu: hebben ze deze wereld al gevonden, maar houden ze dit achter, omdat het dan voor teveel chaos zal zorgen? Er zijn meerdere dingen die al voor ons achterhouden zijn. Bijvoorbeeld het feit dat ze een nieuw geneesmiddel voor kanker hebben gevonden, maar dat dit niet bekend wordt gemaakt, omdat ze dan te veel geld zullen verliezen

Stel je voor he? Wat voor antwoord zou jij op deze vragen hebben? Ik ben best wel benieuwd... Als je geïnteresseerd bent naar het antwoord van de vraag in de header-afbeelding, kun je altijd de volledige video bekijken:
Christophe
Heel leuke inval voor een blog, met veel plezier gelezen. Op 1 vraag kan ik wel iedereen geruststellen dat het onmogelijk is: wakker worden tijdens je euthanasie. Wanneer iemand hersendood is, is deze hersendood. Je kan niet als hersendode wakker worden. Onmogelijk. Verder, wanneer het gaat om euthanasie van een wakkere patient die zelf koos: de kans dat je plots gaat veranderen van gedachte is zeer klein mits de lange procedure erachter. En dan nog is het mogelijk om alles om te keren zolang je wakker bent. Je krijgt nl niet onmiddellijk je 'dodelijke' injectie om het zo te zeggen, neen, je wordt eerst verdoofd - zie het als een soort narcose - als je op het laatste nippertje nog stop zou roepen voor je in slaap valt kan men je dus in theorie gewoon terug laten wakker worden. Gebeurt dit niet krijg je je 2de stofje ingespoten en c'est fini :-) Ter info: bij hersendoden is de procedure trouwens anders: bij hersendood werkt niets meer in je lichaam omdat je hersenen niets meer sturen. Als de hersenen geen opdracht geven om te ademen, adem je niet. Je wordt dan letterlijk 'biologisch' in leven gehouden door machines. Hier zet men dan eigenlijk gewoon de machines af. Is de conclusie van de 3 artsen verkeerd dat je hersendood was? dan ga je terug spontane ademhaling en hartslag krijgen, maar helaas is dat geen echte hoop die je moet koesteren als omstaander, want dat gebeurt niet.. de hersendood diagnose is zeer goed te stellen. zo hopelijk kunnen er nu toch enkele terug goed slapen :-)
29-09-2017 16:22
29-09-2017 16:22 • 1 reactie • Reageer
B&B Entertainment
Hoi Christophe, bedankt voor de informatie! Leuk om te weten hoe het allemaal in elkaar werkt vanuit een ander perspectief, haha! Ik ben blij om te horen dat het dus niet gaat gebeuren :P
29-09-2017 16:28
29-09-2017 16:28 • 1 reactie • Reageer
Erieka
Dankzij de Sleepwet wordt het "Big Brother gebeuren" keiharde realiteit, helaas.
28-09-2017 22:29
28-09-2017 22:29 • Reageer
Lifestyle Blogster
Wat een interessante vragen allemaal! Leuk om te lezen
28-09-2017 17:53
28-09-2017 17:53 • Reageer
Creaci
Grappig, vaak sta je er niet bij stil
28-09-2017 14:58
28-09-2017 14:58 • Reageer
jolandemooij
Roald Dahl heeft een verhaal geschreven over iemand die bomen hoorde schreeuwen als ze omgezaagd werden. (Is ook verfilmd )
27-09-2017 21:51
27-09-2017 21:51 • 1 reactie • Reageer
B&B Entertainment
hahaha dat moet ik 's gaan lezen :P
27-09-2017 22:10
27-09-2017 22:10 • Reageer
Vinception
Interessante blog! "Het klinkt niet eens zo gek, dat de regering ons in de gaten houdt, zodat terroristische aanslagen en moorden voorkomen kunnen worden. Natuurlijk denk ik niet dat dat in Nederland gebeurt..." Ja, dit gebeurt. Althans, gaat gebeuren. Vanaf 1 januari 2018. Volledig legaal. Dankzij de sleepwet...
27-09-2017 20:50
27-09-2017 20:50 • Reageer
christel_michele
Als je niet al paranoïde bent, dan word je het wel na het lezen van deze blog. Haha.
27-09-2017 20:05
27-09-2017 20:05 • 1 reactie • Reageer
B&B Entertainment
hahha dat zeker , oops, wat heb ik gedaan! :P
27-09-2017 20:47
27-09-2017 20:47 • Reageer
Mieke Van Liefde
Veel beter nu met antwoorden erbij...
27-09-2017 19:44
27-09-2017 19:44 • Reageer
Sabrina van den Heuvel
Leuk blog! Ik hou wel van zulke vragen :))
27-09-2017 19:15
27-09-2017 19:15 • Reageer
Ms.Aihtnyc
Ik dacht ook hier de antwoorden te kunnen lezen
27-09-2017 17:32
27-09-2017 17:32 • 1 reactie • Reageer
B&B Entertainment
er staat 'vragen' in de titel, geen 'antwoorden'. Misschien maak ik wel 's een blog over deze vragen als jullie zo nieuwsgierig zijn! :P
27-09-2017 17:39
27-09-2017 17:39 • Reageer
Mieke Van Liefde
Oh, ik dacht dat jij die antwoorden wel zou weten...
27-09-2017 14:19
27-09-2017 14:19 • 1 reactie • Reageer
B&B Entertainment
loooool, hahahaha! Sommige denk ik te weten, maarrr ik twijfel eraan :P
27-09-2017 14:20
27-09-2017 14:20 • Reageer