"Je neus is echt groot", zei ze tegen me. Hoe moet ik hierop reageren?


Er zijn genoeg mensen op de wereld die je zullen proberen te kwetsen, maar de manier waarop ze dit proberen te doen, verbaast me telkens. Ik heb het vaker gehad dat als iemand boos op me is, ze mijn neus er graag bij willen betrekken. Ik geef aan dat ik iets niet leuk vind aan hun gedrag... "Je neus is echt groot", stamelen ze defensief. Alsof mijn neus dit kan horen om beledigd te raken. Ik begrijp echter niet waarom ze denken dat mijn neus hier een probleem mee heeft . "Nee", zeggen ze dan. "JIJ moet je slecht voelen!" Wat? Moet ik mijn leven dan gaan haten als mijn neus groot is? Verandert er iets aan mijn intelligentie, kennis of levensstijl?


Het antwoord is nee. Ik kan niet 10 keer beter ruiken als mijn neus groot is. Ik loop niet vaker tegen deuren aan dan de normale mens. (Ook al moet ik toegeven dat ik meerdere malen ben gestruikeld over mijn eigen voeten). En ik ben niet lelijker omdat mijn neus zo groot is. Het heeft me jaren gekost om dit te beseffen, maar ik ben er eindelijk! Ja, mijn wangen worden rood als iemand tegen me zegt dat mijn neus groot is. Ja, ik kijk zenuwachtig om me heen als iemand dit voor mijn crush heeft verteld. Maar het kwetst me niet: het creëert een awkward situatie. Dat wel! 

"Oh, dankje", zeg ik dan. "Ik heb het van mijn vader". Ze kijken me raar aan en vragen zichzelf af hoe ik het als een compliment kan zien. "Nou, ik weet het niet. Hoe zie jij het als een belediging? "


Als ik zeg dat je borsten klein zijn... raak je beledigd of ga je stralen? Als ik zeg dat je grote spierballen hebt, wordt je boos of ga je glimlachen? Precies. De grootte van je lichaamsdelen zou niet uit moeten maken. Hun werking wel. Ik ben blij dat ik een neus ben. Dat die groot is, kan ik niks tegen doen. Maar ik ga mezelf niet lopen verminken, omdat jij vindt dat het een belediging is. Ik wil dat jullie maar één ding herinneren: een grote neus kan je ten minste kleiner maken met een neuscorrectie, maar een bitter persoonlijkheid kom je nooit vanaf!

 

Hebben jullie ook ervaringen met pesters die allemaal onzin uitkramen? Laat een reactie achter en laten we samen iedereen oppeppen!