×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Yama.ar!

Yama.ar!


Nog geen maand geleden kwamen wij Yoors (toevallig?) tegen. Leuk dachten we, eigenlijk ik (Eddy). Rita is niet zo bezig met sociale media, ze laat het graag aan mij over. We schrijven dan wel samen teksten en ik lees interessante blogs voor, terwijl zij een spelletje speelt op de tablet maar zelf schrijven en lezen, daar heeft zij geen zin in. Wel stimuleert ze mij om aan de hand van de gesprekken die wij samen hebben blogs te schrijven en die dan ook te posten.

Yoors, een fijn platform

Yoors leek mij een fijn platform te zijn waar mensen met een ruime interesse samen zijn om informatie te delen. Het leuke vond ik dan ook dat er reacties kwamen en dat wij daar terug op konden reageren. Voorheen hadden we het al eens geprobeerd in groepen en fora die specifiek gericht zijn op tweelingzielschap en spiritualiteit. Omdat wij te indringende vragen stelden en mensen op een beleefde manier uit hun droom haalden, werden wij daar telkens binnen korte tijd buiten gesmeten. Niet op Yoors! Hé, leuk! En plots kon men niet meer reageren op reacties, als men wil reageren op een blog is het kort of in een andere blog. Ja-maar seg!!! Nu we net onze draai gevonden hadden veranderd er van alles.

Ik snap er niks van!

Toen het nieuwe systeem opgestart werd zei ik nog tegen Rita: “Ik snap er niks van!”, “Dat is dan ook de eerste keer dat jij er niks van snapt.” reageerde zij onmiddellijk terug. Ik ben de opzet eens gaan bestuderen en dit is wat ik er tot nu toe van begrijp; eigenlijk passen wij dit systeem zelf al zo lang wij onze site hebben toe. Om geen problemen met andere mensen meer te krijgen gingen wij in plaats van die mensen, zoals voorheen, aan te schrijven, gewoon blogs schrijven over wat wij gelezen en besproken hadden.

Korte reactie of een blog?

In die zin is het een goed systeem. Men kan kort reageren op een blog of men kan reageren met een blog. Als men een blog gaat schrijven denkt men ook meer na alvorens deze te posten. Men gaat dan minder vanuit een gevoel van ‘Ik zal het hier eens gaan vertellen sé!’ schrijven. Niets dan voordelen dus.

Yp-kes

Wat de Yp-kes betreft; ik doe er wel aan mee en het lijkt iets leuk te worden. In het begin keek ik ook naar hoeveel Yp er bijkwamen, nu niet meer zo. Ik ben niet mee met het systeem maar dat komt omdat het mij niet erg bezig houdt.

Verandering

Er is nog wel wat werk aan de winkel maar wij hebben alvast vertrouwen in Yoors. We hebben er ons Facebook account voor buiten gesmeten. Yoors voelt volwassener aan.

Eddy en Rita

enigma
Is inderdaad even wennen nu. Ik heb al besloten gewoon te blijven bloggen, want dat is wat ik graag doe. En dat upvoten, we zien wel wat dat toevoegt.
09-10-2018 18:28
09-10-2018 18:28 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Yoors is een platform in ontwikkeling. Dit is echt een grote wijziging. Maar je raakt er snel vertrouwd mee. Gewoon blogs blijven schrijven. Reageren bij anderen en wellicht upvoten. 
09-10-2018 16:58
09-10-2018 16:58 • Reageer
Madeleine
Leuk om te lezen! Het komt vast helemaal goed! Met z'n allen even wennen aan het nieuwe systeem en gewoon lekker blijven schrijven, lezen en delen :+1::blush:
09-10-2018 16:30
09-10-2018 16:30 • Reageer