De eenzame vrouw

De eenzame vrouw


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Misschien vinden jullie het leuk als ik een verhaal schrijf. Vroeger deed ik dit. Eerlijk gezegd mis ik dit nu. Sorry voor de lay-out ik krijg het met geen mogelijkheid goed in word. Als er genoeg animo is dan ga ik verder. Ik plaats alvast een stukje...

Daar stond ik weer voor de spiegel mijn mascara bracht ik laag over laag aan. Heb bijna geen wimpers dus gitzwarte mascara van Estee Lauder is de beste voor mijn ogen. Ik breng de mascara erg nauwkeurig aan. Dan zie ik mijn zus achter me staan.

‘Sonia we gaan niet naar een feest. Als papa je zo ziet dan doet hij je wat. Schiet je op. Ik moet even een dagcrème aanbrengen.’

‘Ja ik weet dat we naar school moeten. Papa is toch niet thuis. Hij weet toch niet wat hier gebeurt. Ik moet er goed uitzien. ‘

‘Je staat er al een half uur mag ik anders even ik ben zo klaar.'

Helemaal vergeten dat ik een kamer deel met mijn tweelingzusje Rebecca, ze lijkt op moeder Theresa. Ze is een nerd. Het enige wat ze aanbrengt is een dagcrème. Die bril is wel erg lelijk. Zo ga je toch niet naar school? Moet ik er wat van zeggen. Straks lachen ze me uit op school. Wat ze al vaker hebben gedaan. Ik bedoel ik ben erg mooi en mijn zusje mag niet lelijk zijn. Ze zou er best mooi uit kunnen zien als ze make-up aanbrengt. Zal ze vast niet doen.

‘Kun je niet even een beetje make-up aanbrengen Rebecca?’

‘Nee, dat vind ik niet zo mooi.’

‘Ik schaam me een beetje voor je. Zo loop je toch niet over straat?’

‘Wat is hier mis mee?’

‘Alles’, komt er nog net niet uit.

‘Laat ook maar’, zeg ik. ik maak het expres te laat voor haar zodat ze zonder mij naar school gaat. Ik heb haar niet verteld dat ik een vriend heb. Dan gaat ze me verlinken bij mijn ouders. We mogen geen vriendje voor het huwelijk. Zo gaat dat hier in onze dorp Staphorst. We leven in een strenge dorp. Vooral mijn vader is streng. Ik snap niet waarom hij zo is. Ik bedoel wat is er fout aan een vriendje voor het huwelijk. Volgen mijn ouders zou ik een voorbeeld moeten nemen aan mijn zusje. Zij de brave dame heeft nog nooit een vriend gehad. Ze kijkt niet eens naar een jongen. Ze haalt de hoogste cijfers. Ergens zit dat me dwars. Ze ziet er alleen niet zo goed uit. Het liefst trek ik die gloedlelijke nerdy bril van haar neus en geef ik haar een make-over. Waar maak ik me druk over? Ik ga expres nog langer voor de spiegel staan. Nu heeft ze pech. Ze zal nu vast zonder mij gaan. Ik durf me niet op school te vertonen met haar. Alsjeblieft zeg. Ze gaat weg het is gelukt. Gelukkig zijn mijn ouders op hun werk. Ik ben zo blij ik sla even twee lessen over heb zo geen zin in wiskunde. Ik bel mijn vriend. Hij komt me zo ophalen. Alleen kan hij niet in de straat parkeren, de buren gaan me dan verlinken. Echt vervelend. Ik loop twee blokjes om. Daar zie ik mijn vriend Jaydan als staan voor de auto. Hij toetert. Ik stap in de auto.

‘Ik zie je de laatste tijd niet zo vaak meer’, zegt Jaydan.

‘Ja sorry. Mijn vader houdt me in de gaten de laatste tijd. Alleen vandaag hadden de bazen samen dienst. Ik moest alleen van mijn zusje afkomen.’

‘Tja zullen we ontbijten?’

We besluiten om naar een eettent te gaan. Na een stevige ontbijt is het eigenlijk tijd om naar mijn volgende les te gaan. Ik heb zo geen zin in de les maar als ik deze les oversla dan krijgt Rebecca argwaan. Ze moet ook alles verlinken ik snap niet waarom. Jaydan buigt voorover en kust me. Ik moet lachen. Ik had dit zo gemist.

‘Sonia ben je nu helemaal besodemieterd?’, hoor ik iemand vaag roepen. Ik draai me om en zie Rebecca staan.

Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ga je blogs even delen via mijn wordpress site ;-)
| 20:58 |
Dankjewel heb je ook een linkje van je blog?
| 20:59 |
Ik ben nog aan het experimenteren, wil die site gaan verbouwen en kreeg het nog niet helemaal voor elkaar zoals ik zou willen, ga zo even verder zoeken...
| 21:17 |
Op het juiste moment gestopt met schrijven van dit deel, want nu wil ik meer lezen :D
| 09:47 |
Goed geschreven hoor
| 22:28 |
Leuk geschreven. Wanneer komt de rest?
| 08:44 |
Meid toch, wat een verhaal.
| 00:53 |
Ik ben benieuwd naar het vervolg.
| 23:20 |
Er zijn hier heel wat verhalenschrijvers ( ik ben er één van). Je schrijft prima dus laat niets je weerhouden!
| 23:07 |
Ik ben zeker benieuwd naar jou verhaal. Ik zal zo kijken of je pagina. Tnx voor je motivatie.
| 23:08 |
Ik bedoelde jouw.
| 23:08 |
Graag gedaan
| 23:10 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen