Mijn frisdrank verslaving

Mijn frisdrank verslaving


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik ben al eventjes bezig met het veranderen van mijn drink patroon. En gisteren dacht ik laat ik eens kijken wat de weegschaal aangeeft. My goodness! -5 kg! Dat is even een positieve boost. Zonder dat ik er eigenlijk moeite voor hoef te doen. En daar ging ik over nadenken. Afvallen is meestal voor mij het startsein om alles te doen wat juist niet bij afvallen hoort. Het veranderen van mijn drinkpatroon heb ik gedaan omdat ik bedacht dat ik toch wel gezond-achtig oud wil worden. Mijn doel was dus niet stoppen met het drinken van frisdrank, maar gezonder worden. En mijn focus is daarop gericht. Het kost mij ook geen enkele moeite. Terwijl ik per dag 3 blikjes red bull dronk en minstens vijf blikjes van iets anders.


Ergens ooit heeft iemand mij uitgelegd hoe het werkt met het woordje NIET. Niet wordt niet geregistreerd of triggert juist de geest om het wel te doen. Hoe vaak zie ik ouders tegen hun kindje zeggen dat ze het niet mogen doen en ineens is de drang om het te doen te groot voor het kindje. Of denk eens niet aan een roze olifant... Dat bedoel ik. Zo werkt het misschien ook wel met afvallen, stoppen met roken, stoppen met drinken en allerlei andere zaken. Als ik met mezelf afspreek niet naar MacDonald´s te gaan dan ben ik daar vaak heel snel wel. Dus als ik tegen mezelf zeg dat ik niet meer red bull mag drinken, dan doe ik dat waarschijnlijk heel snel wel. Mijn focus moet dus op iets positiefs zijn. Ik wil gezond zijn. En dan volg je als het ware van zelf. Je doel is groter dan wat je wel en niet mag doen. Ik wil gezond zijn en daarom drink ik water, eet ik gezonder en ga ik meer bewegen. Simpel en makkelijk eigenlijk.


Stel dat zou werken bij de grotere doelen in je leven. Een positieve instelling door je te focussen op wat je wel wil in plaats van op te sommen wat je allemaal niet mag of daar voor moet laten. Kijk naar wat voor positieve acties je daar aan vast kan binden.


Als resultaat van deze nieuwe focus ben ik dus -5kg. Dat is mij in jaren al niet meer gelukt. En het kost mij geen moeite.

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik ken het.....maar het gaat je lukken met de juiste spirit ;-) ik ga je volgen jij mij ook?
| 17:31 |
Dank je. Ja ik zal je volgen. Jij ook succes.
| 18:45 |
ik drink veel water en hoef nooit op dieet
| 15:50 |
Het gaat steeds beter. Ik krijg nu hoofdpijn van frisdrank, dus ik hoef het even niet meer.
| 15:27 |
ja er zit alleen maar troep in die drankjes en af en toe kan geen kwaad
| 18:49 |
Goed bezig. Zelf heb ik het geluk dat ik niet van frisdrank hou en fast-food vind ik vies smaken.
| 20:49 |
Goed gedaan daar mag je erg trots op zijn
| 20:40 |
Dank je
| 21:43 |
Goed bezig! Ben zelf niet zo van de frisdrank, drink voornamelijk water. Ik hou niet zo van frisdrank, gelukkig kan dat geen kwaad. :-)
| 14:20 |
Dat scheelt.
| 19:41 |
ben er helemaal mee gestopt... en ook -/- kilo's
| 10:59 |
Goed bezig!
| 11:03 |
klinkt aannemelijk zoals je het schrijft en zet mij ah denken.......
| 10:30 |
Dat is waarom ik blog
| 10:40 |
;)
| 10:41 |
Goed van je. Kleine wijzigingen kunnen grote gevolgen hebben. Zowel negatief als positief. En deze is positief. Iedere 12 maanden -10 kilo is beter dan iedere 12 maanden +5.
| 08:55 |
Juist!
| 10:40 |
Daar ben ik ook mee bezig. Ik drink veelal gefilterd water. Ben dit jaar, welliswaar met schommelingen, ook 5 kilo kwijt :)
| 20:45 |
Top!! Goed bezig!
| 20:52 |
Jij ook!! Ik was ooit dol op coca cola, drink het nu eens per jaar of zo
| 20:54 |
goed bezig! volhouden zou ik zeggen ;)
| 20:45 |
Dank je!
| 20:52 |
5kilo eraf super goed gedaan! Ik denk dat ik jou methode ook maar ga volgen haha ik moet er nog 2kilo kwijt en dan zit ik op het gewicht voor de zwangerschap ;)
| 20:34 |
Frisdrank er uit gooien is echt een super idee.
| 20:38 |
We drinken normaal al bijna geen frisdrank maar sinds een week of 2 ineens weer redbull gaan drinken. Maar goed na het artikel wat ik vandaag heb gelezen drink ik dat ook niet meer ;)
| 20:42 |
Soms sluipt het er toch weer in.
| 20:52 |
Idd :( Mijn man verbood mij van alles tijdens de zwangerschap dus ik ben nu aan het inhalen haha ;)
| 20:54 |
Haha! Ik ben sinds de zomer helemaal verslaafd aan ijsthee, die ik zelf zet. Heerlijk.
| 20:57 |
Dat kan ik idd proberen ;) Nog aanraders qua smaken?
| 21:01 |
Ik ben erg van de groene thee. Dat smaakt heel fris. Beetje munt en citroen er in.
| 21:04 |
:D ik ga het proberen!
| 21:05 |
Jij bent goed bezig hoor. Echt super
| 20:28 |
Dank je!
| 20:39 |
Gefeliciteerd! Vijf kilo is best veel. En inderdaad met de juiste mindset echt niet zo moeilijk. (tenzij er een medische reden is waardoor afvallen niet lukt)
| 20:25 |
Inderdaad. Je moet het anders benaderen. Dat doe ik met alles nu wat ik niet wil. Ik ga er niet tegenop zien maar zie het als taak die ik moet doen om een groter doel wil bereiken.
| 20:40 |
Dat heb je zeer goed gezien hoor, doe zo verder zou ik zeggen
| 20:21 |
Dank je!
| 20:40 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen