×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Powervrouw, iets minder power graag...!

Powervrouw, iets minder power graag...!


In mijn zoektocht in het leven (haha! vond ik wel heel wijs klinken) heb ik ook gedacht dat ik wat aan mijn relatie-skills moest werken. Ik had inmiddels door dat ik op ieder vlak een drama was, dus ik ging ook echt alles aanpakken. Ik vond een coach en ging met haar aan de slag. Al snel kwam ik er achter dat de cursus niet voor mij was. En alles wat zij deed ik zelf ook had kunnen bedenken. Ik heb me destijds wel opgegeven voor de nieuwsbrief en deze ontving ik in mijn mailbox.


Een van de koppen is; Hoe aantrekkelijk is de sterke, onafhankelijke vrouw?

Ik dacht bij mijzelf, heel erg aantrekkelijk! Ik vind het super sexy als een vrouw haar zaakjes goed voor elkaar heeft. Als ze keihard werkt aan haar carrière. Als ze slim is en zelfverzekerd. Ik vind dat heel erg aantrekkelijk. Maar kennelijk moet er een artikel aan gewijd worden door een singlecoach. Het artikel beschrijft de hedendaagse powervrouw. En zegt ook dat het heel erg aantrekkelijk zou moeten zijn voor een man, omdat hij niets voor haar hoeft te regelen. Ideaal toch!?


Nee, de man ervaart dat helemaal niet als prettig. Sterker nog, de man wil helemaal niet voelen dat een vrouw slimmer is dan hem. Een man wil maximaal gelijkwaardigheid voelen, zij slimmer dan hem dat is een absolute no-no. Dus powervrouw, als je in de buurt komt van een man, dan moet je jezelf dus iets dommer voor doen. Anders voelt een man zich geen man en krijg jij als vrouw dus geen man. Gelukkig is er een cursus; Leef je in in het brein van de man. Daarin leer je waarschijnlijk hoe je een toneelstukje op kan voeren waardoor je een man kan laten denken dat je eigenlijk een gemiddelde vrouw bent. Hoe je je Lexcus, je volle bankrekening, je vijf keer per jaar op vakantie en je mooie appartement gaat uitleggen dat is een tweede. Eerst een beetje het domme gansje uithangen. Want wil je nou een partner of niet!?


Ook wordt er geschreven dat een man bewonderd wil worden en bevestiging nodig heeft. Hij wil niet alleen presteren, maar dat moet ook gezien worden én erkend worden. Hoe kan dat nou als jij veel beter bent? Dan voelt hij zich niet bewonderd. En dat willen we ten alle tijden voorkomen natuurlijk. Een man wil ook voor een vrouw zorgen en doet dat door veel te werken en veel geld te verdienen. Tja, powervrouw! Dat doe je zelf allemaal al, dus een man voelt zich in jouw leven nutteloos. Hij heeft niets toe te voegen. Het willen beschermen zit in het instinct van de man. Dat gaat niet weg, ook niet als de vrouw verbaal heel sterk is, iedere week kickbokst en rondloopt met pepperspray. Maar als de vrouw dan ook nog eens in iedere situatie het voortouw neemt omdat ze dat gewend is, tja dan ontneem je de man de mogelijkheid om echt man te zijn. Een man die zich geen man voelt in een relatie haakt af. (en dat komt door jou assertieve gedrag, powervrouw!)


Kortom; geef een man bevestiging in zijn mannelijke kracht. Geef hem zijn aandeel en spreek je waardering daarvoor uit. Hij wil je namelijk zo graag verzorgen. Laat hem excelleren op zijn gebied. Hij wil gelijkwaardigheid voelen. Dus als jij het in ZIJN OGEN (dus niet die van jou) beter voor elkaar hebt (betere baan, betere opleiding, meer geld) geef hem dan ook waardering voor waar hij goed in is.


En powervrouw, laat af en toe ook eens wat zien van je eigen onzekerheden. Voor liefde is het nodig kwetsbaar te durven zijn. En het helpt helemaal niet als je altijd ´sterk´ bent. Geef hem de kans om af en toe zijn arm om je heen te slaan. Kruip eens lekker tegen hem aan. Dan voelt hij zich weer sterk en dat heeft hij nodig.


Powervrouw, alles wat je nu doet is leuk hoor. Maar ja zo krijg je natuurlijk nooit een man. Daarvoor zal je moeten trasformeren in een net iets dommere versie van jezelf. Iets meer met je haren spelen en je hoofd scheef houden. Vergeet niet te lachen om zijn domme grapjes. Alleen dan heb je een kans om een man te vinden. Succes!!


Ik weet niet welke onzekerheden deze schrijver zelf heeft. Er zijn toch mannen die power vrouwen heel sexy vinden? En die niet zelf van die profiteurs zijn natuurlijk. En serieus? In deze tijd dat we zeuren over te weinig vrouwen aan de top, vinden we wel dat als er een man in de buurt komt dat we ons dommer moeten voordoen zodat de man zich man kan voelen?? Hoezo past de man zich niet aan en gaat hij dealen met vrouwen die hun zaakjes goed hebben geregeld, die niet afhankelijk zijn van een man en heel erg assertief zijn!?

Persoonlijk ben ik dus groot fan van power vrouwen. Als ik vrouwen zie die echt gaan giechelen omdat er een man in de buurt is, dan schaam ik me als vrouw. Of als ik een moeder hoor zeggen ´ik vind het fijn om afhankelijk te zijn van mijn man´, dan denk ik hoe ga jij je dochter opvoeden? Liever geen goede studie, want haar toekomstige man kan zich daardoor wel eens minder mannelijk voelen?? Voeden we meisjes op om de wereld te leiden, of is voor een meisje trouwen en kinderen krijgen het hoogst haalbare doel in het leven??


Ik dacht dat we al veel verder waren. Maar met coaches die aangeven dat de vrouw niet te succesvol mag zijn anders kost het haar haar kans op liefde, vind ik echt zorgwekkend. Alleen hier al om zou ik een hele rits kids willen hebben. De meisjes worden de powervrouwen van de toekomst en de jongens worden kerels die begrijpen dat een krachtige vrouw f*cking briljant is!!