×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Killerbody update!

Killerbody update!


2017-04-07-00-12-43--1728458411

Sorry, deze update heeft ff op zich laten wachten, maar mijn Killerbody is nog steeds "in progress ". Zoals ik eerder al eens schreef, heb ik de laatste tijd helaas wat tegenslag gehad met mijn "body". Een schouderblessure, die best pittig was, waardoor ik niet kon trainen zoals ik wilde en toen ik daarvan net hersteld was, kreeg ik last van evenwichtsstoornis. Hierdoor lag ik een aantal dagen uitgeschakeld in bed en kon ik weer niet trainen. Ik baalde hier enorm van en dat had ook invloed op mijn eetpatroon. Ik ben zoals velen een echte emotie-eter en vond dat ik op die momenten dat extra stuk chocolade of niet zo'n  gezonde maaltijd wel verdiende. Gelukkig weet ik mij daarna wel weer te herpakken en staat er een goede dag tegenover, waardoor de schade beperkt is gebleven en ben ik slechts 1,5 kilo terug aangekomen.

Ik moet ook eerlijk bekennen dat het Killerbodydieet mij behoorlijk is gaan tegenstaan. De eerste fase ging het allemaal lekker, maar vanaf fase 2, was ik er een beetje klaar mee. Ik merkte door het te laag aantal calorieën, ik steeds meer behoefte had aan "slechte" dingen en paste ik de menu's aan, aan mijn eigen caloriebehoeften.

Maar omdat "mijn Killerbody " nog steeds in wording is, stel ik nu gewoon mijn eigen dag menu's samen aan de hand van mijn behoeften. Mijn caloriebehoefte heb ik berekend aan de hand van de Harris Benedict methode:

  • Mannen: = 66 + (13.7 * gewicht in kilo’s) + (5 x lengte in cm) – (6.8 x leeftijd in jaren)
  • Vrouwen: = 655 + (9.6 * gewicht in kilo’s) + (1.8 x lengte in cm) – (4.7 x leeftijd in jaren)

De uitkomst hiervan vermenigvuldig je met de factor welke bij je activiteitsniveau past: 

  1. Weinig of geen training, kantoorwerk  (factor x 1.2)
  2. Lichte training/sport. 1-3 dagen per week (factor x 1.375)
  3. Gemiddelde training/sport. 3-5 dagen per week (factor x 1.55)
  4. Zware training/sport. 6-7 dagen per week (factor x 1.725)
  5. Zware dagelijkse training/sport plus lichamelijk werk of twee keer per dag trainen, marathon, toernooi, enz. (factor x 1.9)

Mijn totale caloriebehoefte komt hiermee op 2265 Kcal, maar om af te vallen, moet je dus onder je caloriebehoefte eten en is het verstandig zo'n 500 Kcal per dag minder te eten. Ik zit nu dus op zo'n 1750 Kcal en dit zal dus lager worden naarmate mijn gewicht naar beneden gaat. Ik houd alles wat ik eet bij in Myfitnesspal, ik bouw hier en daar een "cheatmeal " in binnen mijn macro's. Mijn macro's heb ik als volgt ingedeeld: 50% Eiwitten, 30% Koolhydraten en 20% Vetten. Mijn trainingen heb ik ook weer op kunnen pakken en tijdens mijn training vorige week met mijn Personal Trainer, merkte ik wel dat ik de laatste tijd minder intensief getraind had. Na afloop stapte ik met trillende armen en benen in mijn auto en heb ik nog dagen kunnen genieten van de spierpijn.

Toen Linda de Mol zo'n 3 weken geleden haar LINDA.lijnt startte, heb ik mij aangemeld om solidair samen met haar en heel veel andere de strijd aan te gaan. Ik heb hierdoor deze week een jaarabonnement op Fitchannel ontvangen, waarbij je per week 3 home-workouts van zo'n 25 minuten ontvangt en lekkere gezonde recepten. Ik ga deze workouts combineren met mijn eigen trainingen in de gym en die recepten zijn altijd leuk om toe te passen binnen mijn menu's.

De zomer komt er aan en dit keer geen zonvakantie, waarin ik iedere dag in mijn bikini zal paraderen, maar een reis naar Noorwegen. Een vakantie waarin we veel zullen wandelen en actief bezig zullen zijn. Dan zijn een aantal kilootjes minder en een fit lichaam toch wel een pré. De komende maanden moet ik dus nog behoorlijk aan de slag om dat fitte lijf te creëren. Elke week maken mijn vriend en ik een lange wandeling en bouwen we de kilometers steeds een beetje op. Dit weekend staat er ook weer een mooie route op de planning, om vanaf Heemskerk via de duinen naar Castricum te lopen en langs het strand weer terug. Bij elkaar zal dat een wandeling worden van een kleine 20 kilometer en met het heerlijke weer dat voorspeld is, belooft het een mooie tocht te worden.

De weg naar mijn Killerbody body is ook een lange wandeling, waarbij ik af en toe een flinke duin tegenkom en soms een stapje terug moet doen, maar uiteindelijk kom ik aan de finish met een mooi resultaat als beloning. Niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou zijn?!

                                                                                         handtekening-met-lotus-v2