×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Weloverwogen stap...maagverkleining

Weloverwogen stap...maagverkleining


Sinds enkele weken loop ik weer onder behandeling van de fysio in verband met schouder en nekklachten. Uit röntgenfoto's en echo's is ook hier artrose geconstateerd. En nog bezig om dit te behandelen, geven mijn voeten ook steeds meer pijnklachten. Waar en wanneer stopt het?

Zoals jullie in eerdere blogs hebben kunnen lezen ben ik ook al jaren in strijd met mijn gewicht en heb ik echt elk dieet wel geprobeerd. Soms met geweldige resultaten, zoals een aantal jaren geleden met het Cambridge dieet. Ik viel in 3 maanden 18kg af en bereikte daarmee een gezond bmi. Helaas na 3/4 jaar dit te hebben vast gehouden, slopen de kilo's er weer aan, tot ik een jaar later ruim 30kg zwaarder was. En weer probeerde een ander dieet, met steeds zo'n 5-10kg minder op de schaal en na korte tijd met extra rente😉 terug bij af. Tot een jaar terug heb ik een maand of 8 samen met een personal trainer gewerkt aan een nieuwe ik, tot mijn lichaam tegen sputterde door allerlei blessures, wat later de artrose bleek te zijn. Sporten ging niet meer zoals ik wilde en werd wandelen. Lange wandelingen maken in de natuur, waar ik samen met mijn vriend enorm van genoot. In mei liepen we nog 2 dagen mee in de Haarlemse 4daagse, 2x 20km, uitgeschakeld door enorme blaren. Maar een week later zeiden mijn voeten toch dat het genoeg was en heb ik sindsdien veel pijn.

De afgelopen maanden heb ik vele vlogs bekeken, blogs en forums gelezen, veel informatie gezocht en ingelezen op het internet en de knoop doorgehakt.

Toen ik vorige week bij mijn huisarts kwam met opnieuw pijnklachten aan mijn voeten, heb ik met hem een fijn gesprek gehad. Toen ik hem aangaf dat ik graag een verwijzing wilde voor een maagverkleining, begreep hij mij meteen, vooral ook in combinatie met de artrose, vond hij het een goede en moedige stap om te nemen. Hij schreef direct een verwijsbrief.

Vanmorgen had ik een heel prettig gesprek met de Obesitas verpleegkundige van OLVG West in Amsterdam, waarin hij heel veel begrip toonden en mij een goed gevoel gaf. Ik heb hen mijn verwijsbrief gestuurd en binnen een week wordt ik door hen gebeld voor een afspraak met de diëtiste om te starten met het traject. Ik zal allereerst 6 maanden begeleid worden in de aanloop naar de operatie en zal er waarschijnlijk na de eerste 3 maanden een screening plaatsvinden met de chirurg, internist, psycholoog, die zullen beslissen of en wanneer ik in aanmerking kom voor de operatie.

Ik weet dat het een onomkeerbare operatie is, waarbij net als andere operaties, complicaties kunnen voorkomen, maar ik heb deze stap weloverwogen genomen. Dit is een stap naar een gezonder lichaam, gezonder gewicht en daardoor beter voor de ontwikkeling van de artrose. Ik ben gewoon nog te jong om straks nog minder te kunnen. Ik wil weer kunnen sporten, wandelen en genieten!

Via blogs zal ik jullie op de hoogte houden van het traject en denk ik er zelfs aan om ook een vlog bij te gaan houden gedurende het hele traject naar en na de operatie. Wish me Luck!

Keep ya posted!
Roodkapje
Dit is een onomkeerbare situatie, het kan complicaties opleveren, mijn dochter heeft eerst een maagbandje, toen een maagverkleining gehad en daarna een bypass, vanwege complicaties die optraden. Ze is heel erg afgevallen en het gaat goed, ook nu ze een baby heeft gekregen, nog steeds slank, dus even bikkelen, maar het gaat je lukken!
12-07-2017 15:18
12-07-2017 15:18 • Reageer
Annet de JoJo
Pittig !! Ik hoop dat deze stap je brengt waar je op hoopt.
25-06-2017 23:25
25-06-2017 23:25 • Reageer
Lifestyle Blogster
Heel veel sterkte gewenst!
24-06-2017 11:07
24-06-2017 11:07 • Reageer
Robynn
Heel erg veel sterkte en ik hoop dat het goed komt
22-06-2017 18:52
22-06-2017 18:52 • Reageer