Scheiden doet lijden.

Scheiden doet lijden.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

 .

Het omgaan met dierbaren die uit elkaar gaan

Zelf ben ik ervaringsdeskundige, onder protest, hierin, geworden, jammer genoeg. Wat mij vaak opvalt is, dat er al snel een mening wordt gegeven. Ook vaak ongevraagde meningen en of adviezen.

Zelf luister ik eerst. Het is gemakkelijk om de lachers op je hand te krijgen. Maar of dit mee helpt aan de gestrande relatie, dat is een tweede.

Waarom toch altijd direct een mening. Immers ieder huis heeft zijn kruis. Wij weten niet hoe de ander is. Aan de buitenkant is het meestal heel gezellig en leuk. En men is dan ook vaak verbaasd als relaties kapot gaan.

En de straatadvocaten staan al weer op de stoep. (zoals bij BN-ers)

Weet wel dat een luisterend oor beter is dan ongevraagd advies. Maar dat je kunt luisteren was al bekend en zo vertrouwt men jou kwesties toe.

En wat als diegene al weer "snel" een nieuwe relatie heeft. Wees dan blij met de verliefden en laat dat merken. Dat andere gaat ons niets aan. Ook hoeft men zich niet te verdedigen. Dat doe je alleen met je levenspartner.

Ook worden er keuzes gemaakt om maar niet meer met die ander om te gaan. Want je denkt te weten waarom die ander wilde scheiden of de relatie wil verbreken. Ik heb gemerkt dat er dierbaren waren, die het verhaal niet van mij hoorden maar van mijn ex. En zo hadden die hun mening.

Nee, lezers, het is altijd hoor en wederhoor. Laat een ieder in zijn waarde en probeer je voor te stellen hoe jij zoiets zou gaan doen. Als je nooit een relatie hebt gehad of nog nooit bent gaan scheiden dan is het wel heel moeilijk om je er iets bij voor te stellen.

Ik dacht ook dat ik nooit zou gaan scheiden. Maar mijn ex dacht er dus anders over; én dat overkomt je dan en ook onze kinderen. Dus lezers, let op uw woorden. Bemoei je er niet mee.

Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel erg herkenbaar
| 12:19 |
Hier ook gescheiden
| 16:00 |
Bedankt voor je reactie.
| 16:11 |
amen. Naar het verhaal luisteren is natuurlijk heel goed, maar die meningen al meteen! Vreselijk
| 17:28 |
Amen, Het zal waar en zeker zijn. Bedankt voor je reactie.
| 12:18 |
Ik bemoei me er alleen mee als iemand bij mij komt uithuilen. En zelfs dan: in 1e instantie beperk ik dat tot een luisterend oor, een kop thee en de nodige zakdoekjes. Gewoonlijk was dat nog voordat er daadwerkelijk sprake was van echtscheiding. Na een aantal keren zag ik het al aankomen, voordat ze het zelf in de gaten hadden.
In gedachten was ik dan al bezig een goede echtscheidings-advocate (ja bij voorkeur een vrouw) te zoeken voor de betreffende vriendin, maar daar kun je niet mee op de proppen komen als ze zelf nog niet heeft besloten dat ze gaat scheiden.
En ja, ik ben partijdig: mijn vriendinnen hebben altijd gelijk, al was het alleen maar omdat ze mijn vriendinnen zijn, al ga ik niet rechtstreeks op die man lopen schelden.
Ik heb zelf al meer dan 50 jaar een bijzonder gelukkig huwelijk en ik weet heel zeker dat alleen de dood ons kan scheiden, maar ik kan mij heel goed voorstellen wat een aantal van mijn vriendinnen hebben doorstaan.
| 16:38 |
goedzo! Zo hoort een ware vriendin zich te gedragen, haha...
| 17:29 |
Thnx! :)
| 17:41 |
Bedankt voor je reactie.
| 12:19 |
Naar als het je overkomt, en dan heb je ook nog met roddels te maken.
| 16:26 |
Bedankt voor je reactie.
| 12:19 |
Ge hebt groot gelijk...
| 15:40 |
Bedankt voor je reactie.
| 12:19 |
Ik ben het er mee eens. De spreuk onderaan zeg ik ook vaak. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.
| 15:04 |
Dat is snel. Bedankt voor je reactie.
| 15:06 |
De beste stuurlui staan aan wal...
| 15:40 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen