Bijzondere deken gehaakt in 2014

Bijzondere deken gehaakt in 2014


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Haken ontspant mij. Ik haak voor goede doelen. Oa. voor de RoPaRun maar ik heb ook gehaakt voor de Stichting STOPHersentumoren en andere doelen. De opbrengst van mijn haakwerk doneer ik naar een goed doel. 

 Maar,  soms wordt ik ook geholpen door facebookvrienden. Zo heb ik voor een mede koorlid een keer een troostdeken gehaakt. Ik had niet veel tijd meer dus had hulp gevraagd. Zij was in haar laatste levensfase. Ze nam de deken mee naar haar laatste ziekenhuis bezoeken en thuis lag ze er hele dagen onder. Bij haar overlijden lag ze er ook onder. De deken is bewaard door haar man en kinderen. Soms pakt een van hen de deken nog. Het geeft ze dan warmte en troost. Ik ben daar zo blij mee dat ze dat doen. Het was ook heel bijzonder dat ik de deken voor haar heb mogen/kunnen maken. Ook al was dat met hulp van anderen. Hieronder de foto van de deken zoals hij geworden is. De Ribbon lapjes (granny's) hebben de kleuren die we toen als koor hadden. Inmiddels hebben we alle kleuren van de regenboog als sjaal bij het koor. Er zitten ook losse vlinders en bloemen op als versiering. Een van de bloemen was haar favoriet. De deken moest dan op een speciale manier over haar heen liggen.

Nu haak ik weer granny's voor een facebookgroep. Deze groep maakt Knuffeldekens voor kinderen die ziek zijn of een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En ja omdat ik heb mogen meemaken wat een deken voor zieke mensen kan doen haak ik daar graag aan mee. Ik gebruik daarvoor restjes van mijn andere projecten. Nu beginnen ze op te raken dus dan ga ik toch ook nieuwe bollen kopen om voor dit mooie doel te haken. 

Fijne zondag allemaal.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik krijg er helemaal warm van, als ik naar die mooie deken kijk. :)
| 13:29 |
Dankje
| 19:42 |
Wat een ontroerend verhaal! En ja, dit geeft wel aan hoeveel troost zoiets kan geven. Wij van knuffeldekens, zijn blij dat jij en alle anderen zich zo belangeloos inzetten om te helpen zieke kinderen op te fleuren. Dank je wel :-)
| 12:00 |
Vind het een hele eer om mee te kunnen en mogen haken hoor
| 14:49 |
Dat ben ik helemaal met Anna eens ;)
| 19:20 |
Wat een mooi verhaal❤ dat er nog maar vele mooie dekens mogen volgen met mooie verhalen
| 11:22 |
Het zullen niet alleen dekens zijn hoor.
| 11:28 |
Nee knuffels zijn ook zeer welkom
| 12:04 |
Sorry die haak ik niet dat is niks voor mij
| 14:48 |
Of kussens ;)
| 19:20 |
Heb al meer dekens gehaakt maar dat waren bestelde dekens voor op bed, bank etc. Ze geven misschien wel troost maar dat is dan toch anders.
| 14:49 |
Wat mooi dat jij je zo inzet voor al die goede doelen. Super!
| 11:16 |
Dankjewel doe het met liefde
| 11:28 |
je bent een mooi en warm mens!x
| 19:45 |
Dankjewel
| 19:57 |
Geweldig dat je haalt voor het goede doel, zelf heb ik een tijdje mutsjes gebreid voor kinderen in Roemenië..
| 15:59 |
Dat is ook een mooi doel en ik doe het met liefde hoor.
| 14:06 |
Die herken ik nog, daar heb ik ook een bijdrage aan geleverd. Nu samen verder voor Roparun en Knuffeldekens, top team zijn we xxx
| 09:19 |
Klopt zo hebben wij elkaar leren kennen. En inderdaad nu door voor de RoPaRun en Knuffeldekens
| 10:57 |
Wij zijn blij met jullie in onze groep :)
| 19:19 |
Met heel veel liefde doen wij dat
| 20:49 |
Wat een bijzonder verhaal. Heel lief dat je dit doet!
| 21:57 |
Dankjewel
| 10:57 |
Heel knap van je dat je dit doet!
| 19:36 |
Dankjewel
| 10:57 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen