Dieren en plastic

Dieren en plastic


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Dit artikel staat vandaag in de krant. Ongelooflijk toch?? Nu heb ik al blogs over ballonnen en het milieu maar dit artikel bewijst ook maar weer waarom we nu moeten betalen voor elk plastictasje dat we willen krijgen in de winkels. 

Dit soort foto's willen we toch niet maken tijdens onze natuurreizen??? En het zijn niet alleen de schildpadden die denken dat een plastic tasje eten is omdat het in het water op een kwal of ander voedsel lijkt. 

Sinds we de moeten betalen voor een plastictasje dat we eerst gratis kregen in winkels bij oa. aankoop kleding en andere boodschappen nemen we al meer een eigen tas mee op boodschap of tijdens het winkelen. Ze zijn er in vele soorten en maten.

Geweldig toch???

Met het onderstaande ben ik het helemaal eens.

Ook het hergebruik van die plastictasjes is een aanrader. Als ikze krijg ( meestal op de markt of in het buitenland tijdens de vakantie) gebruik ik ze nog een keer of ik gebruik ze om plastic doppen in te verzamelen en breng ze daar weer in naar het inleverpunt. Maar ik gebruik ze ook als afvalzakje in een pendaalemmer of prullenbak. En gebruik ik ze niet dan gaan ze in de Plastic Hero zak zodat ze op de goede manier hergebruikt worden voor andere producten.

Ben benieuwd wat jullie met plastictassjes doen en of jullie ze altijd maar klakkeloos aannemen of kopen.

Foto banner van Pixabay

Andere foto's gevonden op het internet. Oa van de Rijksoverheid 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

doneer ik aan het Inspire2LiveChoir dat elk jaar voor een ander doel geld bij elkaar zingt. De doelen zijn altijd voor onderzoek naar verschillende soorten kanker. Dus als je lid wordt gaan de punten daarvan ook naar Inspire2LiveChoir



Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hier worden plastic zakken ook herbruikt,  maar heb ze zelden. Erg dat er zoveel dieren moeten voor afzien
| 05:49 |
Ja toch????
| 20:09 |
Ja vindt het echt erg
| 23:56 |
Ja inderdaad ik vind het echt erg zie mijn blogs over ballonnen in het milieu. yoo.rs/bermerpap/blog/ballonnen-in-het-milieu-3-1521998936.html?Ysid=47044
| 08:46 |
Het is gewoon triest, ik hoop als mensen weer eens wensballonnen oplaten dat ze dan minder plastic wensen 😳
Bij Lidl doe ik los fruit wat gewogen moet worden in een plastic zakje, en dat gebruik ik thuis als pedaalemmerzak.
Ik zal eens een keer het fruit in een papieren broodzak doen, eens kijken wat ze zeggen en denken.
Verder probeer ik zoveel mogelijk groot verpakkingen te kopen, lekker voorbeeld, een zak chips in plaats van 10 kleintjes 😊
| 00:46 |
Laat je het weten wat ze er bij de Lidl van vinden als je dat doet??? Zit nog wel iets van plastic in als kijk venster
| 20:08 |
Is wel bij de lidl in Portugal :-) klopt zit ook nog wat in. Misschien een ouderwets nettasje aan zien te komen, moet ook niet teveel wegen :-)
| 20:42 |
Nou ik kan wel zo'n tasje voor je haken hoor geen probleem.
| 08:44 |
Dat is lief, afstand is een probleem en post moet altijd via een cafe in de buurt
Maar zou een mooi idee zijn om ze te maken en te verkopen voor het goede doel.
| 08:57 |
En dat doe ik al hoor Albert. En weet je wat ik vandaag lees in de krant?? Lidl gaat in Nederland Green Bags verkopen om het plastic te verminderen. Dus wie weet in Portugal ook.
| 09:06 |
Heel mooi van de lidl, ze zijn goed bezig, ook al stoppen met sigaretten.
Ik weet dat je actief bent voor het goede doel :-)
| 09:09 |
Zo erg al die dieren die slachtoffer worden  van onze plastic tasjes. Ik neem altijd mijn eigen tas mee met daarin voor nood een stoffen tas. We hadden er net weer een gekregen voor het collecteren. 
| 04:56 |
Mijn man kreeg ook weer een handig opvouwbaar tasje bij zijn collecte spulletjes dus we zijn er weer een rijker. Alleen dat meenemen is vaak nog een probleem 😱 Koop net weer een herbruikbaar tasje bij het Kruitvat
| 15:29 |
Lange leve de tasjes van de Zeeman hahaha, ik heb er wel een stuk of 10 denk ik! Je hebt ook merkloze natuurlijk, maar bij de Zeeman kun je een tasje wat kapot is, gratis omruilen tegen een nieuwe en dat vind ik dan weer tof! Ik schaam me niet daarvoor, de naam Zeeman dus op mijn tasjes haha. Hier zijn niet of nauwelijks nog plastic tasjes in huis. 
| 21:35 |
Hier net zo hoor maar heb ook katoenen tasjes van verschillende winkels en net nog 2 tassen van mijn werk mee naar huis genomen. Zal er voor jou ook nog mee nemen voor als we komen. Handige tassen met een rits
| 15:28 |
Altijd welkom! 
| 20:21 |
Zal hem ook nog iets vullen dan.
| 21:01 |
Ah lekker 😉
| 21:57 |
Dat moet je maar afwachten
| 22:52 |
Daar gok ik op hahaha
| 22:55 |
😘😘😘
| 20:36 |
Tja en dan hoor je van festivalgangers dat ze het maar raar vinden dat ze alles op moeten ruimen. Jonge mensen die nog heel lang op deze planeet moeten leven. En dan zie je het bericht van die griend. Dieptriest. 
| 16:08 |
Bij evenementen in Dordrecht hebben ze speciale borden met containers voor het afval en het werkt echt merkte ik vorig weekend tijdens Dordt in Stoom
| 20:15 |
Top! 
| 20:17 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen