×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Ik ging bijna dood

Ik ging bijna dood


Het begon in oktober.

Ik liep rustig naar mijn lokaal nadat de bel was gegaan. Ik wist dat ik wat later was maar mijn docent heeft daar geen probleem mee omdat hij liever heeft dat je voor de les naar de wc gaat dan tijdens de les. 

zo'n 10 stappen voordat ik mijn lokaal naderde leek het alsof ik geen zuurstof meer binnen kreeg ik begon als een zeehond te happen naar lucht maar het lukte mij echt niet. Docenten keken mij aan maar niemand hielp!!! een docent deed zelfs de deur dicht terwijl ik dacht dat ik dood ging. Ik wist het zeker. Ik ga dood.
Er kwam van ver opeens een docente aangerend ze zei dat ik juist mijn mond moest sluiten en daarna snel water moest drinken en gered was ik, maar wat gebeurde er nou net!?

2 dagen erna gebeurde het nog eens toen ik net in mijn slaapkamer was, maar toen wist ik precies hoe ik moest reageren erop. 

vervolgens gebeurde het nog één keer in de woonkamer en toen zocht ik er meer achter, wat gebeurt er telkens met mij??

Ik had een afspraak gemaakt bij de huisarts en zonder naar mijn verhaal te luisteren zei mijn huisarts ik DENK dat je last hebt van hyperventilatie en dit komt door stress. Ik reageerde boos omdat mijn huisarts niet eens naar mijn verhaal wilde luisteren en zomaar een conclusie trok, welke stress!? ik heb helemaal geen last van stress, maar mijn huisarts zei dat ik er niet achter aan moest gaan en zij kwam met oplossingen als wanneer het gebeurt sta op en begin rondjes te lopen. Ik werd hier erg boos om. Verwacht u serieus dat ik dit tijdens de les ga doen mijn docenten worden hartstikke boos. 

Maar hierna had ik er eigenlijk geen last meer van. 

Opeens begon ik dit verschijnsel te krijgen voordat ik ging slapen en dit maakte mij bang. Ik durfde niet meer te slapen en mijn hele ritme was hier de dupe van.  Ook mijn gedrag ik reageerde chagrijnig tegen iedereen en onbewust. Ik was ook niet meer zo vaak aanwezig op school en ik kreeg hier telkens ruzie over met mijn mentor.


Tijdens mijn laatste toetsweek hield dit verschijnsel op maar alsnog kon ik niet slapen uit angst. 
Ik was eindelijk klaar met school (yes! over naar 6 vwo!!) en geen last meer van dit verschijnsel.

Totdat ik gisteren rond 3 uur met mijn moeder en zus in de woonkamer zat en tv keek en op een gegeven moment gebeurde het weer. ik streste en zag mijn leven weer helemaal voorbij flitsen. Ik begon weer mijn mond te sluiten zodat er juist geen lucht meer binnen zou komen en dit hielp. Mijn moeder gaf mij vervolgens een glas water en zij werd erg boos waarom slik je ook niet goed door zei ze toen werd ik erg boos en begon ik te schreeuwen OMDAT IK NIKS IN MIJN MOND HEB en toen drong het tot mijn moeder door er is echt iets mis. 

Ik zit sinds kort ook bij een nieuwe huisarts omdat mijn huisarts altijd paracetamol voorschrijft terwijl er dan iets anders aan de hand is.


Weet iemand wat dit kan zijn en moet ik nog eens langs de huisarts gaan (de nieuwe).


Liefs,

_PetitCorbeau_
Goed dat je nu naar een nieuwe ha gaat
03-08-2017 15:11
03-08-2017 15:11 • Reageer
bloggingk
Dit is wel heel eng..
01-08-2017 16:10
01-08-2017 16:10 • Reageer
frieke
zeker naar een andere arts gaan want dit klinkt niet echt gewoon
27-07-2017 18:56
27-07-2017 18:56 • Reageer
An
Jeetje wat eng ,,,ik zou inderdaad dit hele verhaal aan jou nieuwe huisarts vertellen en je laten controleren,,,sterkte groetjes An Creatief
25-07-2017 21:50
25-07-2017 21:50 • Reageer
The Original Enrique
Wat naar voor je! Nu ben ik geen dokter, maar paracetamol...? Het enige wat ik kan zeggen, en ik hoop niet dat je boos word :-), hyperventilatie kan meerdere vormen aannemen, ik heb het zelf ook gehad. Destijds wist ik ook niet dat ik gespannen was. Toen dacht ik dat er iets fysiek aan de hand was, want zo voelde het ook. Mijn keel ging dichtzitten en ik kreeg het letterlijk benauwd. Een paar keer heb ik het onlangs nog gehad, en beide keren bij de dierenarts. Dan word ik licht in mijn hoofd en lijkt het of ik flauw ga vallen. Dan moet ik even gaan zitten en dan gaat het wel weer. Wel genant. Kun je voor jezelf nagaan of je onbewust toch geen spanningen hebt? Denk aan school, studierichting, relatie,.... Hopelijk heb je hier wat aan, in elk geval Beterschap!
25-07-2017 21:49
25-07-2017 21:49 • Reageer