×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Als je leven stilstaat

Als je leven stilstaat


Mijn trouwe volgers en lezers hebben het misschien gemerkt , ik ben al een tijdje niet zo actief op Yoors, dit komt omdat ik afgelopen november de diagnose borstkanker kreeg. Na een lange periode van onverklaarbare vermoeidheid en vage klachten , voelde ik begin november ineens iets vreemds aan de zijkant van mijn borst.

Natuurlijk ging ik naar de huisarts die mij meteen doorstuurde naar het ziekenhuis om een mammografie te maken , geen pretje maar het was te doen , ik moest even wachten en dan zit je daar in zo'n ziekenhuisgang en gaat er van alles door je hoofd. Vervolgens werd ik binnen geroepen en maakte ze een echo , dat zag er verdacht uit voorzichtig vertelde de radioloog dat dit waarschijnlijk kanker was . Er volgde ter plekke een punctie , ik zal jullie de details besparen maar het was niet prettig. Daarna een gesprek met een arts over hoe nu verder en een afspraak een week later om de punctie te bespreken .

Een week later sloeg de bom helemaal in , een infiltrerend carcinoom in mijn linkerborst , in eerste instantie was de planning dat , dat verwijderd zou worden door een borstbesparende operatie en dat daarna met bestraling de behandeling afgerond zou worden, maar voor de zekerheid volgde er toch eerst een MRI , dan lig je daar op je buik met je borsten in een soort gaten , vreselijk veel lawaai in je oren , gelukkig kon ik door een spiegeltje onder me naar mijn man kijken want alhoewel ik geen pieper ben vond ik dit toch wel zeer onprettig.

Helaas bleek uit de MRI dat de tumor veel te groot was voor een borstbesparende operatie , bovendien waren er al verschillende uitzaaiingen te zien in mijn borst en zagen ze ook iets in mijn rechterborst. Ik weet dat ik naar buiten keek en dacht pfff liep ik daar maar onbezorgd en vrolijk , het was echt onwerkelijk.

Wederom volgde een aantal puncties en werden er markeer ringetjes om de tumor geplaatst , echt een vervelende toestand allemaal prikken en puncties pijnlijk en naar. Gelukkig bleek daaruit dat de plek in mijn rechterborst geen kanker bevat.

Daarna ging het snel op 21 december werd mijn borst geamputeerd en voor de kerst kon ik weer naar huis , er kwam een tegenvaller dat er ook een uitzaaiing in mijn oksel zat en helaas verliep daarna ook het herstel niet goed , eerst moest twee keer het overtollige wondvocht worden afgetapt , dat doen ze door een naald in te brengen met daaraan een vacuümfles , helaas ging door het gespannen staan van de huid , mijn huid rondom de operatiewond stuk en ontstond er een ontsteking . Ik werd met spoed opgenomen , ik had hoge koorts en pijn. Ze zouden de wond openmaken en spoelen een nieuwe operatie dus , ik lag al klaar daarvoor toen een chirurg bedacht dat er eerst een drain geplaatst zou kunnen worden om te proberen daarmee het ontstoken wondvocht af te voeren en dat lukte gelukkig , in totaal zijn er zeven flessen vocht afgevoerd , na zeven dagen ging ik met drain naar huis.

Gisteren mocht eindelijk na twee weken de drain eruit en kreeg ik voor de verandering eens een keer goed nieuws , Uit de mammaprint ( genetisch onderzoek van de geamputeerde borst ) bleek dat mijn overlevingskans hoog is . Nu volgt nog bestraling en hormoontherapie , gelukkig is vooralsnog geen chemotherapie nodig al kan dat nog wel nodig zijn afhankelijk hoe een en ander zich ontwikkeld.

Ik heb nog een lange weg te gaan en ben vaak erg moe maar we kunnen weer gaan bouwen, ik mis mijn werk enorm maar dat kan nu echt niet want ik heb totaal geen energie en veel pijn , de wond is ook nog niet dicht en rustig

Ik ben sinds november alleen maar lieve mensen tegengekomen, Hoofddorp is een fijn ziekenhuis met allemaal lieve mensen die naast kundig ook heel aardig en begripvol zijn

In deze maanden heb ik een simpele deken gehaakt om mijn zinnen te verzetten , de dag voor de operatie was de deken af . Ik ga weer proberen af en toe te bloggen maar geen idee of dat gaat lukken .

Greetz Lenie

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties