communiceren mijn leerlingen nog wel offline?

communiceren mijn leerlingen nog wel offline?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vandaag ging mijn les over communicatie , wat een verschil met mijn schooltijd wanneer je kijkt naar de manieren van communiceren.

De meeste leerlingen hebben whatts app, facetime , instagram etc etc

Ik leg de verschillen uit tussen online en offline communiceren , dan vraag ik ze voorbeelden te noemen . Dat gaat best goed . Daarna maken ze wat opdrachten in hun werkboek , in dat werkboek moeten ze aan de hand van een aantal casussen bepalen of het in dat geval beter is om offline of juist online te communiceren , soms is het best lastig om aan te geven waarom het één beter is dan het ander , dat merk ik goed bij de laatste casus:

Er staat ; Maria , heeft een conflict met Johan . ze is boos en besluit hem eens flink de waarheid te zeggen en hem uit te leggen waarom ze zo boos op hem is .Op welke manier kan Maria dat het beste doen?

In mijn antwoordenboek en met mijn boeren verstand denk ik ,dat doe je in een gesprek . Maar daar denken mijn leerlingen anders over, één leerling zegt nou dan zou ik een appje sturen of misschien met facetime . Ik zeg waarom juist op die manier ? de leerling legt het uit : "Kijk mevrouw , ze is boos op hem dus waarschijnlijk is hij ook boos en anders is de kans groot dat hij boos wordt in het gesprek "ik zeg ja , dat zou kunnen ! Nou zegt leerling: "Als je dan gewoon met iemand praat dan gaat hij haar misschien slaan, kijk dat kan niet met face time of een appje , dan zie je elkaar pas weer als je bent afgekoeld.

Geen speld tussen te krijgen! Ik blijf me verbazen !

Greetz lenie
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Enerzijds grappig, amderzijds best triest dat menigeen online meer durft dan IRL.
| 14:00 |
ja maar dat was vroeger niet anders alleen stuurde je dan een brief of in mijn geval je grote broer of zus hihi!
| 15:46 |
lol
| 15:52 |
Wat leuk Henk Jan , bedankt voor de punten !
| 09:31 |
ONGELOOFLIJK !!!
Zelfs als ze bij elkaar zijn zitten ze naar elkaar te sturen .....
| 14:15 |
ja hihite grappig!
| 15:22 |
Ik kan me voorstellen dat er een ENORM verschil is met vroeger.
Niet altijd een verbetering, vind ik. Voor sommige dingen is het wel makkelijker.
| 12:13 |
ach wij schreven briefjes tijdens de les , dat is eigenlijk hetzelfde als whatts app nu
| 15:22 |
Hmm..
| 15:40 |
Tja, dan zou ik ook met mijn mond vol tanden staan. Geweldig!
| 08:57 |
precies dat is een sport van ze he , iets anders zeggen dan in het antwoordboek staat en dan zo goed onderbouwen dat ik het toch goed reken !
| 09:53 |
Heerlijk. Zou willen dat ik zo bijdehand was ;-)
| 09:57 |
ja dat zou ik zelf ook wel willen , maar daarin zijn ze beter dan de juf!
| 10:05 |
:-)
| 10:06 |
Je hebt slimme leerlingen :-)
| 23:46 |
Ja slim en leuk ! ik heb een geweldige baan !
| 00:05 |
Ik zou me vooral zorgen maken omdat ze er direct van uitgaan dat er geslaan kan worden.
| 23:12 |
Ze bedenken gewoon een rede bij het voorbeeld , vooral omdat ik altijd wil dat ze het waarom erbij vermelden als ze een mening ergens over geven !
| 23:18 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen