Gewoon op de foto ! of toch niet ?

Gewoon op de foto ! of toch niet ?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

mentor les , met mijn nieuwe klasje . Na de nodige mededelingen zeg ik : "Denken jullie eraan jongens ! Morgen komt de schoolfotograaf.

Meteen barst het los , vragen en opmerkingen schallen door de klas. Wat is dat toch met de schoolfotograaf , elk jaar hetzelfde . Ik denk je komt op school , volgt lessen het is tijd voor de fotograaf , je lacht eens vriendelijk en klaar!

Nou zo gaat het dus niet , het begint al de dag ervoor met de vraag : "mogen we dan het eerste uur uitval "? euuh waarom ? Nou ik moet toch even goede kleren aan en opmaken en mijn haar doen !

Ik zeg dat ze dan maar een half uurtje eerder op moeten staan en onder luid protest komt dat uiteindelijk toch binnen , de volgende dag zijn ze allemaal gewoon op tijd op school!

Ik kijk naar ze en ze zien er leuk uit , gewoon zoals altijd .

Een uurtje voordat de foto's genomen gaan worden wordt het wat onrustig in de klas , ik zie meiden in hun tas rommelen en vraag om aandacht voor de lesstof. Dan zegt de brutaalste : Mevrouw: "Ik moet echt nog even mijn haar doen hoor, voor de foto" Het haar zit prima , geen plukje verkeerd echt niets mis mee ! De volgende zegt : "ja , ik wil mijn make up nog bijwerken " en echt geloof me ,er past geen make- up meer bij ze is al helemaal in de make -up zeg maar!

Ik kan het nog rekken tot een half uur voor de fotograaf komt , maar dan is er geen houden meer aan ! Zelfs de mannen in mijn klas worden nu onrustig dus ik geef ze maar even voorbereidingstijd voor de fotograaf !

Er worden haren gevlochten en geborsteld , make - up tasjes gaan rond en er wordt met parfum gespoten !

Hier en daar ruilen meiden van shirtjes en als de tijd daar is zijn ze nog lang niet klaar, natuurlijk !

Dan komt de foto het is zo gebeurd , de foto met de klas volgt en een kwartiertje later zitten ze weer in de les! Ze denken allemaal dat de foto stom is geworden , ik denk persoonlijk dat het meevalt!

Maar ik weet het nu al , bij het uitdelen van de foto's zijn alle leerlingen het er over eens . Ze zijn mislukt , allemaal !

Greetz Lenie
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Grappig om te lezen )
| 18:17 |
ja hihi het is ook echt te grappig om te zien !
| 08:20 |
hahaha heel herkenbaar
| 18:42 |
Ja, hier elk jaar hetzelfde !
| 10:43 |
Ik zie het helemaal voor me!
Ik ben het eens vergeten en hopla zoonlief op de foto, gelukkig dochterlief toen niet, anders was het huis te klein geweest!
| 16:41 |
Ja , jongens zijn iets makkelijker ! hihi
| 10:44 |
Op de basisschool hebben behalve groepsfoto's en persoonlijke foto's ook nog zoiets vreselijks bedacht als de broertje-zusje-foto's. Ben je er de hele dag zoet mee...
| 14:29 |
Nee , bij ons is het echt in 20 minuten gepiept , gelukkig !
| 10:44 |
Heel anders dan in mijn tijd :-)
We hoorden dan meestal pas op de dag en zelfs kwartiertje ervoor dat we de tuin in moesten om een klassenfoto te maken.
Maar het waren allemaal jongens tussen 6-11 in de jaren 60 en toen maalden we daar niet om :-)
| 12:19 |
Mijn leerlingen zijn tussen de 12 en 17 ongeveer , dan is je uiterlijk wel belangrijk ! Snap ik ook wel hoor !
| 10:37 |
Gelukkig heb ik daar nooit last van gehad. Vond het ook erg leuk geschreven
| 11:49 |
Dankjewel!
| 10:36 |
Whahahaha tja, je moet je maar druk maken!
| 10:22 |
nou dat is in ieder geval gelukt ! Is altijd een heel ding!
| 10:36 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen