Goedkoop knutselen

Goedkoop knutselen


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Het is geen geheim dat ik graag knutsel , ik knutsel of maak elke dag wel iets denk ik ! Er wordt veel reclame gemaakt voor knutselmaterialen maar vaak is er een goedkoper of zelfs gratis alternatief voor.

In de loop der jaren ben ik aardig bedreven geworden in het vinden van goedkope of zelfs gratis knutselmaterialen, daarom hier wat tips voor als je ook goedkoper wil knutselen  

 1. Gebruik waardeloos materiaal , lege potjes , wc rolletjes , oude ansichtkaarten  Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er wel mee knutselen .
 2. Kijk regelmatig bij een weggeefwinkel of kringloop , vaak vind je daar knutselmaterialen voor weinig geld , kijk vooral ook in de kinderhoek daar zie je vaak kralen en vilt en soms hele knutselpakketten voor een fractie van de winkelprijs.
 3. Zorg dat mensen in je omgeving weten dat je graag knutselt , laat regelmatig zien wat je maakt en vooral welk materiaal je daarvoor hebt gebruikt. Ik heb heel vaak overtollig knutselmateriaal gekregen of goedkoop over kunnen kopen.
 4. Denk out of the box, je kan eigenlijk met alles knutselen , bestek , boeken, meubels je kan het zo gek niet bedenken.
 5. Knutsel met spulletjes uit de natuur , zoals stenen , takjes, bladeren , schelpen . Maak de natuur niet stuk maar raap wat op de grond ligt .
 6. Bewaar oude tijdschriften , boeken en kranten . Hierin staan vaak mooie plaatjes , teksten en dergelijke die je goed kan gebruiken bij het knutselen 
 7. Gooi restjes knutselmateriaal niet weg , maar gebruik het in een nieuw project of combineer het met iets anders.
 8. Orden je knutselmaterialen goed , wanneer je weet wat je in huis hebt zal je minder kopen.
 9. Bewaar kleding en beddengoed , stof is heel duur en op deze manier heb je vaak de leukste stofjes voor een klein prijsje of zelfs gratis , gooi je kleding toch weg haal dan in ieder geval de knopen , ritsen en lintjes eraf          ( tenzij het natuurlijk nog prima draagbaar is dan is dat wel jammer)
 10. Koop je toch iets en daar ontkom je nooit helemaal aan , vergelijk dan de prijzen goed en kijk ook naar de kwaliteit!

Wat is jouw goedkoop knutsel tip?

Greetz Lenie 


Ook iets leuks delen op yoors , je kan hier lid worden Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik wilde al graag knutselen maar ga het zeker nu doen
| 19:32 |
De beste tip: denk creatief, je hebt inderdaad niet altijd dure spullen nodig.
Voorbeeld: je hebt sponsjes van encaustic art, die zijn perperduur. Een schuursponsje van de action werkt net zo goed, en zelfs veel fijner!
| 13:23 |
Ja precies , out of the box denken of creatief denken is inderdaad heel handig!
| 13:56 |
Heel belangrijk hoe ga je efficiënt om met materialen? En er zijn zoveel mogelijkheden dat je heel lowbudget al veel kan maken. Op weggeefhoeken op facebook kun je soms aan prachtig knutselmateriaal vinden. En ook wel eens op ruilgroepen in de ruil voor een boodschapje.. ook altijd leuk!
| 20:50 |
ja dat is ook een leuke tip , ik kreeg ooit de wol van een overleden mevrouw van haar man , als ruil maak ik nu elk jaar een paar sloffen voor hem volgens het patroon van zijn vrouw !Mooi toch!
| 20:59 |
Oh dat is ook bijzonder lief zeg!! Dat is hartverwarmend zo is zijn vrouw toch nog een beetje weer bij hem en jij maakt dat zo mogelijk..
| 11:56 |
ik kreeg daarvoor echt voor jaren genoeg sokkenwol dus het was gewoon een goede ruil !
| 12:09 |
Ja dat is zeker een mooie ruil maar ik denk dat de ruil voor hem nog meer doet door wat jij hem ervoor terug geeft.. en dat is onbetaalbaar voor het gevoel wat je die man er mee geeft denk ik.. ;)
| 12:13 |
Punt 8 , het ordenen is nog een puntje van aandacht voor mij :-)
Ik sprokkel het hele jaar materiaal: hout, stenen, kurken.
| 10:47 |
heel herkenbaar , dat is ook mijn grote aandachtspunt
| 13:45 |
Goede tips, Lenie! Inderdaad, wie wil knutselen hoeft in principe niet veel geld uit te geven.
Maar het mag natuurlijk wel! Dan verdienen de hobbywinkels ook wat! :)
Maar ik mis nog 1 tipje: De rommelmarkt! Daar scoor ik het meest :)
| 00:15 |
Ja dat is inderdaad ook een goede tip
En ja natuurlijk mag dat , ik geef relatief veel geld uit aan dat wat ik wel koop maar zag laatst bijvoorbeeld in de hobbywinkel gekleurde wc rolletjes in een zak , werden verkocht als knutsel rollen , nou dat zou ik bijvoorbeeld zelf nooit kopen.
| 08:33 |
Ik gebruik ook het liefst goedkoop materiaal, maar het moet wel goed zijn. Zoek dus vaak alles af om iets zo goedkoop mogelijk te kopen. Ook bij de kringloopwinkel kun je zeker veel leuks kopen om te knutselen. Maar ik koop meer nieuw als dat ik hergebruik, gewoon gemakzucht denk ik ;) Absoluut wel hele goede tips!
| 20:36 |
Ik koop ook nog wel veel dingen nieuw hoor , maar stoffen bijna niet meer en bewaar ook val alles voor als het nog eens van pas kaan komen , ben ook creatief geworden door mijn werk . Op school is altijd te weinig geld voor knutselmaterialen
Heb wel echt dingen als een goede schaar , kwast , potlood fineliners , daar bespaar ik niet op!
| 22:52 |
Ik leer wel door blogs, zoals o.a. deze van jouw, anders met materiaal of mogelijk materiaal om te gaan. Ben nu aan het azen op een oude spijkerbroek haha, dus geweldig al die hobby blogs!
| 09:17 |
O ,ik ben ook bezig met spijkerbroeken , komt zeker een blogje over binnenkort
| 13:45 |
Ik wacht vol spanning af, maar ik moet dus eerst nog een spijkerbroek vinden die kapot mag haha
| 15:52 |
Dat zijn prima tips!
| 20:29 |
Dankjewel !
| 22:52 |
Heel goede tips, die ik grotendeels ook uitvoer.
| 20:22 |
dankjewel !
| 22:52 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen