×

Yoors


Inloggen
×

YoorsJuf langs de lijn!

Juf langs de lijn!


Vandaag ging ik zoals ik elke zaterdag doe , met één van mijn kinderen mee naar de voetbalwedstrijd , het was vreselijk weer met regen en wind en we moesten uit spelen !

Toen we eenmaal in de kantine stonden en naar buiten keken , zag ik een bekende bij de tegenpartij . Het was één van mijn leerlingen !

Hij had vrijdag een uurtje bij mij moeten nakomen, maar ik heb hem toen niet gezien.

Ik liep naar buiten en de eerste helft stond ik flink aan te moedigen , met een dikke jas en paraplu was ik nog niet herkend.

Na de rust wachtte ik even met teruglopen naar het veld tot de spelers voorbij kwamen , ik tikte mijn leerling aan . Hij keek , schrikt zichtbaar en zegt: "Mevrouw ik wilde echt terugkomen vrijdag hoor! , Zal ik dan maar maandag komen , maar zeg niets tegen mijn coach he , dan sta ik er meteen buiten , alstublieft !

Ik zeg : Okay , eruit zeg je! Nee dat zou zonde zijn ! maar dan zie ik je dus maandag ? Ja mevrouw echt ik zal er zijn !

Even later komt de coach naar me toe wandelen en vraagt of ik de betreffende leerling ken , ik vertel dat ik één van zijn docenten ben !Ik complimenteer hem met het samenspel van zijn team en hij zegt dat hij heel streng heeft moeten zijn om deze jongens in het gareel te krijgen en dat hij ook van sommige de schoolprestaties bijhoudt omdat ouders dat niet kunnen of niet doen. De coach is duidelijk trots op zijn pupillen want hij vertelt dat het nu veel beter gaat met de cijfers en het huiswerk en dat je dan ook fijner kan voetballen als je weet dat je huiswerk af is!

De coach heeft deze benadering afgekeken van een aantal jeugdopleidingen van prof clubs als Ajax en AZ , je kan daar in de jeugdopleiding alleen blijven als je schoolprestaties goed zijn , je maakt eerst gezamelijk huiswerk en dan ga je hard aan de bak bij de training.

Echt een prima benadering want het één is niet belangrijker dan het ander !

Deze coach een man naar mijn hart ! Alleen jammer dat zijn team nipt won !

En als kind maandag niet komt , waag ik er een telefoontje aan :))

Greetz Lenie