Mijn restjes deken (een familie project)

Mijn restjes deken (een familie project)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Deze deken is al een tijdje af en is helemaal gemaakt van restjes. Ik kreeg wol van mijn zus en er lag nog heel veel wol van een lieve buurman van mijn moeder die niet wist wat hij ermee moest na het overlijden van zijn vrouw . Ik mocht de wol hebben als ik elk jaar aan het begin van de winter volgens een oud geheim patroon van zijn overleden vrouw slof-sokken voor hem wilde maken.( wat ik de afgelopen twee jaar dus trouw heb gedaan en ik hoop dat er nog veel sokken mogen volgen )

de deken is een cal  , een cal ( crochet along together) is een patroon waarvan elke week een stukje vrijkomt en die je met elkaar tegelijkertijd haakt.

De deken begint met een granny square in het midden en daaromheen komen steeds randen met andere steken . Een cal is echt een goed idee als je nog niet zolang haakt want doordat veel mensen hetzelfde haken kan je makkelijk vragen stellen en worden er vaak ook filmpjes geplaatst met uitleg van de steken .

Het maken van een deken is altijd een hele klus, maar ik vind een zelfgemaakte deken wel iets hebben en hij is heerlijk warm !


Het leuke is dat we deze deken hebben gehaakt met twee nichtjes en twee tantes tegelijkertijd . Zo konden we elkaar helpen ! Hier zijn we nog bezig aan de deken !

Ik begon met haken aan de deken door mijn tante omdat ze er bij een stukje niet uitkwam zag ik haar deken en ik vond het zo leuk dat ik ook zo'n deken wilde maken !

Al die kleuren bij elkaar , ik vind het een mooi gezicht en het was leuk om op deze manier te doen !

Greetz  Lenie Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Vind dit werkelijk prachtig! Vind het altijd jammer dat haken niets voor mij is :-)
| 10:09 |
Dat dacht ik twee jaar geleden ook , tot ik een enorm leuke sjaal zag bij een collega en ze mij een link stuurde naar het patroon met filmpjes , ben het gewoon gaan proberen en daarna niet meer gestopt met haken
| 10:38 |
Wat een leuke deken en zo gezellig dat jullie samen haken.
| 09:48 |
Ja dat is heel gezellig en ook makkelijk omdat je soms ergens niet uit komt en dan kunnen we elkaar helpen
| 10:06 |
het zijn mooie dekens geworden
| 08:48 |
je hebt je best al gedaan , niemand heeft nog kou
| 08:40 |
haha precies ! de dekens zijn inderdaad heerlijk warm!
| 08:40 |
Zo leuk om op deze manier je restjes weg te werken
| 09:42 |
Ja dat vond ik ook ! als je veel haakt heb je snel veel restjes en ik breng hele bollen ook bijna nooit terug
| 23:39 |
Doe ik ook niet snel. Heeft ook zo zijn voordelen. Pas met kerst iemand uit Nederland geholpen. Haar deken was bijna af en kon nergens de kleur meer vinden. Ze heeft nog in Nederland gezocht bij medehaaksters. En uiteindelijk de mijne in België komen halen.
| 00:02 |
O, ja herkenbaar zo heb ik ook al eens iemand geholpen
| 00:20 |
Super leuk idee!
| 11:14 |
Dankjewel!
| 12:10 |
ik denk dat dat erg gezellig was
| 20:23 |
Ja het was heel leuk !
| 23:25 |
Flinke mooie lap geworden!
| 17:29 |
Ja en lekker warm !
| 23:25 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen