×

Yoors


Inloggen
×

YoorsOde aan de kassamedewerker

Ode aan de kassamedewerker


Ik zag bij Ingrid een idee om een ode te schrijven aan een beroep

Het eerste wat bij me opkwam was de kassamedewerker, mijn jongste zusje is kassamedewerker bij een grote supermarkt en ze is daar steengoed in.

de kassamedewerker , ze zit daar de hele dag achter de kassa, moet constant opletten want er gaat veel geld door haar handen en het moet snel , heel snel want anders gaat de hele rij morren.

Als de schuifdeur open gaat wanneer er een nieuwe klant binnenkomt vliegt de koude wind in de winter zo haar nek in

De mensen zijn meestal wel vriendelijk of eigenlijk neutraal , sommige zeggen gedag en sommige zijn aardig en geven eens een compliment, maar er zijn ook zeer onaardige klanten , die schelden en klagen , die niet opkijken van hun telefoon als de kassamedewerker goedemorgen zegt.

En dan heb ik het nog niet over de mensen die per ongeluk of expres iets meenemen zonder te betalen of die nog rustig even teruglopen de winkel in om iets te pakken terwijl de rij alsmaar groeit. Of die mensen die hun ID niet willen laten zien als ze alcohol kopen !

Maar ik stop met klagen , want ik vertelde dat mijn zusje steengoed is in dit werk en hoe dat komt leg ik graag uit (misschien wil je zelf ooit als kassamedewerker aan de slag)

  1. Mijn zusje is altijd vriendelijk voor de klanten.
  2. Ze doet extra dingen voor klanten , zo brengt ze weleens in haar vrije tijd boodschappen die zwaar zijn thuis bij oudere klanten
  3. Ze weet wat ze doet , ze werkt snel en is zeer accuraat.
  4. Ze zorgt ervoor dat je chips niet geplet wordt door je wasmiddel, wat jij dom genoeg na de chips op de band hebt gezet ( altijd van zwaar naar licht op de band , niet elke kassamedewerker is zo goed als mijn zus)
  5. Ze heeft echte aandacht voor ( vaste ) klanten ze vraagt naar hun hond of hun kleinkinderen
  6. Ze zorgt voor leuke dingen in de supermarkt , sinterklaasfeest organiseren , Freek Vonk plaatsjes ruildag
  7. Kortom ze houdt van haar werk en heeft er plezier in!

En ik ......... Ik moet er niet aan denken om kassamedewerker te zijn , dat lijkt me een zware baan , (waarvoor je ook nog eens heel weinig betaald krijgt , het salaris is om te huilen voor zo'n zware baan!)

Maar ik ben wel heel trots op mijn zus! en op al die andere blije , behulpzame kassamedewerkers!


greetz LenieOde aan vrachtwagenchauffeurs

ook een ode aan schrijven kijk dan hier