×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Schrijfuitdaging , het ei van ......


Vroeger , toen ik nog een ei was , leek ik nog veel op mijn broertjes en zusjes , ik was wat groter ! wat zeg ik .... ik was veel groter maar verder had ik hetzelfde bruine velletje en een nummer op mijn vel .

Ik zat in mijn ei en vroeg me af hoe de buitenwereld zou zijn , ik had geen idee hoe ik daar gekomen was met al die andere eieren . Maar daar zou ik snel achter komen !

eindelijk begon mijn ei een beetje te barsten en kon ik met mijn snavel pikken zodat ik eruit kon kruipen . Ik stond daar op mijn wankele pootjes en keek eens om mij heen , waar was ik ? Om mij heen zag ik allemaal kleine gele wezentjes maar ik ... ik zag er heel anders uit al kon ik mezelf natuurlijk niet helemaal zien .

Ik had lange pootjes en was een beetje grijs van kleur. Ik dacht nou ja het zal wel en ging lekker onder een warm geel ding liggen slapen !

Plotseling schrok ik wakker van harde stemmen , kijk nou daar heb je weer zo'n misbaksels ! We moeten toch uitkijken met het manipuleren van onze eieren , anders krijgen we er veel meer zo! en verkopen ho maar!

Ik snapte er niets van "een misbaksel " bedoelde ze mij ?? Ik hoorde de eerste stem weer hij vroeg : Wat doen we met dat beest ? O, hoorde ik een ander stem zeggen gooi maar naar buiten ! zonde om eten te geven !

Ik werd door een grote hand gegrepen en vloog door de lucht , ik kwam neer op een koude grijze ondergrond , jeetje wat was het hier koud . Ik probeerde wat beschutting te vinden maar nee dat lukte niet echt er waaide een koude wind en nergens zag ik zo'n geel warm ding ! Nou als dit buiten is dan hou ik niet van buiten dacht ik !

Ineens zag ik twee grote gele ogen mijn kant opkomen , ik werd gebeten en meegenomen door weet ik veel wat het was !

Even later hoorde ik een klein stemmetje zeggen , Minoes wat heb je daar ? mmm dat bijtgrage wezen was dus een Minoes . Ik werd door de Minoes losgelaten en voelde dat ik op de grond viel een warme hand pakte me op en riep ! Kijk nou mam wat een raar wezentje Minoes mee naar binnen heeft genomen ! Ach hoorde ik de andere stem zeggen dat is een misbaksel! Laat Minoes het maar houden !

Nee hoor riep het kleine stemmetje weer : "een misbaksel dat past precies bij mij " en voor ik het wist werd ik opgesloten in een kooitje en werd er elke dag wat eten bij mij naar binnen geschoven .

Ach het was er warm en ik kreeg genoeg te eten , maar ik had weinig te doen en geen gezelschap !

Op een dag hoorde ik de moeder zeggen , Luuk dat misbaksel is echt te groot aan het worden voor die kooi , laat dat beest maar vrij . Breng hem maar naar de misbaksel kolonie aan het einde van het zwarte pad ! en zo gebeurde het! Luuk nam mij mee naar een hele kolonie van misbaksels zoals ik en leuk dat ik het daar had ! Ik had snel veel vriendjes en vriendinnetjes en we hadden veel lol !

Dit misbaksel uit een gemanipuleerd reuzen ei leefde nog lang en gelukkig !


Greetz Lenie


expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts