×

Yoors


Inloggen
×

YoorsVloeiend Frans

Vloeiend Frans


Mijn  "juffen "taken thuis zijn gereduceerd tot aansporen om huiswerk te maken en wat overhoren . de tijden van tafels oefenen en topografie kaarten waar ik iets mee moest op de basisschool zijn met twee zonen op het voortgezet onderwijs gelukkig verleden tijd.

Maar vandaag overhoorde ik Frans , deels Nederlands - Frans maar ook een twintig tal woordjes Frans Nederlands

om te checken wat er geleerd moet worden beginnen we altijd met kijken wat hij al weet.

Al deze  woordjes gingen over God, de kerk en feestdagen en hij wist al best veel 

Ik kwam bij het zinnetje  : Le feu d'artifice . Ik zag mijn zoon denken , ik probeerde hem te helpen en zeg : wat betekend feu, vuur zegt hij en daar kwam het antwoord , helemaal in de lijn van de eerdere onderwerpen ! Het is natuurlijk vagevuur! roept hij enthousiast 

Vagevuur ????

Strak gevonden maar helaas wel fout! 

Greetz Lenie 

ps; le feu d'artifice = vuurwerk 

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.