Breien, oud geleerd en jong gedaan.

Breien, oud geleerd en jong gedaan.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zo ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met breien. In eerste instantie was dit om gewoon wat te doen te hebben. Inmiddels is het uitgegroeid tot een heuse dagelijkse bezigheid.

Natuurlijk begin je met de basis van een rechte steek en een averechte steek. Veel van mijn projecties waren klein, sjaals, hoedenspelden en mutsen. Wat later werden er een paar omslagdoeken gebreid. Gevolgd door een sprei die bij nader inzien veel te groot is uitgevallen, dat ding past niet eens in m'n wasmachine. Om die dus weer fris te krijgen moet ik dus aardig creatief poetsen! Na deze sprei werd het toch wel tijd voor het serieuze werk. Een trui. Nou dat is me wat! Ik snap geen bal van die domme patronen..... En dat terwijl de aanwijzingen voor de Ikea kasten hartstikke simpel te lezen zijn. Na wat speurwerk op het almachtige Google kwam ik een leuke trui tegen, maar nu werd er stap voor stap uitgelegd wat ik moest doen. Pffff, eindelijk ik kan beginnen. Nou ja, ik ben geloof ik 6 keer opnieuw begonnen en stond op t punt het op te geven. Op dat moment kwam een vriendin van mij met een leuk idee. Deze vriendin werkt in het bejaardenhuis. Daar hebben ze op maandag een breicluje voor oma's. Aangezien dit bejaardenhuis, eigenlijk zorgcentrum, op nog geen 500 meter van mijn huis ligt ben ik dus met breiwerk en al naar die mensen toegegaan.

Die dames vinden het toch schitterend dat de jongere generatie dergelijke ouderwetse hobby's oppakken. Ik mocht haast niet weg. Maar het mooie is, eindelijk snap ik hoe ik die trui nóu moet breien. Als ik vastloop heb ik een adresje voor hulp, maar wat vinden onze oma's het leuk als je even langskomt zeg! Volgende keer mogen ze mij leren hoe ik sokken moet breien ;))

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
vroeger wel eens gedaan maar nu echt geen tijd voor
| 11:09 |
Wat een leuk idee om de hulp in te roepen van die oude dames.
| 19:18 |
hoi leuk blog, ik haak vooral
| 19:07 |
Leuk om te lezen dat iemand er plezier heeft met breien :) Ooit begon ik ook aan breien. Ik had een 'doe het zelf' boek gekocht maar het was een grote chaos van wol en nog meer wol. Na een week meteen gestopt, alles in een doos gedaan en op zolder gegooid. Breien was toch niks voor mij.
| 19:03 |
Breien is super leuk en leuk dat die oma's ook wat leuks hadden te doen ipv in zo'n bejaardenhuis te zitten en amper iets te doen!
Zou je mijn blog ook willen bekijken?
yoo.rs/ourfavncyt/blog/1-minuut-yoo-rs-promotie-1445885656.html
| 18:40 |
Het niksdoen van de oudjes ( met alle respect) valt hier mee....... Gelukkig. Er wordt van alles en nog wat georganiseerd, van vakanties tot markten , van breiclubjes tot speciale fietsen, erg leuk om te zien
| 18:43 |
Gelukkig! Bij sommige zitten ze maar in een stoffig huis waar ze amper iets doen...
| 20:02 |
Ooit leerde ik breien op de basisschool.Nooit meer gestopt!
| 15:49 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen