×

Yoors


Inloggen
×

YoorsCandle in the wind ( England's rose ) Lady Diana

Candle in the wind ( England's rose ) Lady Diana


       

Het is op 31 augustus 20 jaar geleden dat prinses Diana van Engeland verongelukt is, zo wordt het tenminste genoemd maar ze is vermoord natuurlijk. Ik was een enorme fan van haar, vond haar beeldschoon en ze had een humor zeg, geweldig.

Heel veel mensen weten nog precies waar ze waren toen het verschrikkelijke nieuws op het journaal kwam, zo ook ik. Ik zat lekker in de tuin, het was mooi weer en mijn vriendin kwam langs. Ze zei: Zit je in de tuin? Ik zei, ja natuurlijk, het is toch heerlijk weer? Nou, toen vertelde ze me dat Lady Di omgekomen was bij een auto ongeluk en ik geloofde het niet. Ik ben naar binnen gevlogen, tv aan en inderdaad, het was zo en ik ben niet meer voor de tv weg gekomen. Mijn vriendin wist hoe gek ik op Diana was en bleef ook tv kijken.

Het was een gekte die dagen, weken maanden erna en elke dag was er wel iets op tv. De enorme bloemenzee bij het paleis, het volk dat zo enorm huilde, ze was zo ontzettend geliefd. De begrafenis en dan die arme kindertjes, 15 en 12 jaar oud waren Prins William en prins Harry. Het bloemetje op de kist met de woorden: Mommy. Ik heb zo zitten huilen, vreselijk. Het lied van Elton John: Goodbye Englands Rose ( Candle in the wind ) tranen met tuiten natuurlijk.

Lady Diana Spencer, een gewoon meisje, een kleuterjuf en zo verlegen. Toen de pers het wist, dat zij degene was waar prins Charles mee ging, had ze geen moment rust meer, de paparazzi volgde, achtervolgde haar overal. In een mum van tijd was niet alleen heel Engeland, heel de wereld werd verliefd op haar.

De verloving kwam eraan en ik weet nog steeds wat ze droeg, dat blauwe pakje met het witte shawltje en die ring met een blauwe saffier en diamanten die nu prinses Kate draagt. Toen ze trouwde met Charles, ik weet nog zo goed dat ze uit de auto kwam en haar enorme jurk was zo verkreukeld, ik schrok me naar zeg. De bruiloft was mooi natuurlijk al heb ik nooit begrepen wat ze toch in die Charles zag. Dat bleek ook wel want het huwelijk was niet goed en een scheiding was het gevolg. Ze heeft het ook zo moeilijk gehad met die Engelse stijfheid en die Charles, die alleen maar van Camilla hield.

Diana werd mooier en mooier en ze bleef wereldberoemd. Ze begaf zich in bepaalde kringen, ging met mannen uit, ze leefde helemaal op. Heerlijk om te zien hoe zij, toen ze uit dat harnas was, genoot van haar leven. Helaas was dat maar kort want ze werd vermoord.

Je kunt natuurlijk zeggen wat je wilt over haar maar een goede moeder was ze zeker, de jongens waren echt stapel op haar. Op 27 augustus komt er een programma op RTL 4 waarin Prins William en Prins Harry vertellen wat voor een moeder ze was en alle herinneringen aan haar. Ik heb voorstukjes gezien en echt, ik ga dat uiteraard zien. Want al is ze nu 20 jaar geleden overleden, ik blijf altijd fan.