Een maand niet op Yoors geweest

Een maand niet op Yoors geweest


Weer een blog op Yoors schrijven, dat is lang geleden. Ik ben terechtgekomen in een dip, overspannen noemen ze dat. Het is niet zo erg als de burn-out die ik heb gehad maar leuk is anders wat. Een maand lang heb ik niet op Yoors geschreven en vandaag begin ik weer met bloggen. Het is een persoonlijke blog, waarin ik vertel hoe het met me gaat en deze deel ik ook niet. Daarvoor is het te persoonlijk.

Ik ben een open boek en schrijf veel vaker persoonlijke blogs. Over mijn jeugd heb ik veel geschreven maar nu ben ik wat terughoudender geworden en dat komt omdat ik op Facebook niet al te leuke, voor mij dan, reacties heb gekregen. Toen ik uit de burn-out was, kreeg ik vaak een terugval, ik had weer eens teveel gedaan, met alle gevolgen van dien.   Ik kon maar niet accepteren dat ik beperkingen had aan mijn brein. Ontstaan door die burn-out. Zodra ik enige vorm van druk ervaar, kan ik niet meer op woorden komen en heb ik geen geheugen meer en ben ik meer dan moe.

Ik schreef vaak hoe het met me ging op Facebook en ook nu dus, dat ik overspannen ben. Ik had een duidelijk verhaal geplaatst van dat ik me terug had getrokken, dat ik nooit meer mensen zie, de radio al teveel lawaai was en erg gedeprimeerd was. Overspannen van eenzaamheid. Het commentaar was niet van de lucht. Ik had volgens sommigen weer teveel gedaan, ik moest maar vrijwilligerswerk doen, dan ging het wel goed komen enz enz enz.

Ik heb vrijwilligerswerk gedaan maar dat is niet vrijwillig. Er wordt op je gerekend en dan voel ik die druk weer en gaat het mis. Maar mensen kunnen slecht luisteren en slecht lezen want ze bleven bij hun standpunt en nu heb ik besloten om niet meer zoveel op Facebook te zetten. Dat zal mij moeilijk vallen want ik heb ook zulke lieve mensen op Facebook, die wel weten hoe ik ben en wel lieve opbeurende dingen zeggen. Maar ik zal het proberen, we zien wel of het lukt. Er zijn zelfs een paar mensen geweest die zeiden dat ik wel veel te blij was. Ik schreef toen: Ik had EMDR gehad en was eindelijk verlost van al mijn trauma’s. Mag ik dan na 56 jaar heel, heel blij zijn? Dat jij een superchagerijn bent, kan ik niet helpen. Dat laatste heb ik natuurlijk niet gezegd.

Momenteel begin ik iets meer de positieve kant te zien maar dan ook echt ietsjes hoor. De laatste dagen slaap ik veel en dat schijnt mijn lichaam dan ook nodig te hebben. Mijn man en ik voeren diepgaande gesprekken en dat is goed, want overal moeten veranderingen komen bij mij, ook in ons huwelijk. Die is nog altijd steengoed maar het sluipt er wel eens in dat er geen rekening gehouden wordt. Ik cijfer mezelf nog steeds helemaal weg, ten koste van mezelf en dat moet anders. Ook ben ik inmiddels bij twee vriendinnen geweest, beiden zijn langdurig ziek en vinden mijn bezoekjes geweldig. Mijn oude oom van 96 vond het maar niks dat ik een maand weggebleven was en nu ga ik daar elke twee weken even naar toe. Verder doe ik het rustig aan met afspraken.

Maandag ben ik weer begonnen met sporten. Ik doe aan Aqua- Insanity en ik was 5 keer niet geweest. Die 5 keer haal ik in door 5 weken, 3 keer per week te gaan. Het is per keer maar een half uur en als me dit bevalt, dan ga ik daarmee door, met die 3 keer. Maandag kwam ik blij thuis, het is goed voor lichaam en geest om te sporten. Ik zet het niet op Facebook want de reacties van: Doe je niet teveel? Zal niet van de lucht zijn. Volgens de paar negatievelingen moet ik altijd maar denken dat ik over anderhalf jaar 60 ben en dat dat oud is en dat ik niet zo ijdel moet zijn, ik ben toch getrouwd? Waarom zou je dan? Huh?? Ik geloofde mijn ogen niet, dit is echt te erg.

Ik zal altijd zorgen dat ik er goed uit zie, ik sport om mijn lichaam in conditie te houden en ik heb een streefgewicht. Die heb ik al verhoogd. 65 kilo ga ik niet meer halen, dan moet ik teveel laten. Het is nu 68 geworden en de weegschaal gaf vanmorgen 68.4 aan dus daar ben ik blij om.

Ik schreef ook op 5 websites. Die heb ik per vandaag allemaal stop gezet. Er was voor mijn gevoel teveel druk. Het voelt nu al goed en zo os het weer als in het begin en heb ik alleen Yoors. Dat voelt goed.

Mensen, lieve mensen, ik ben er weer!

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (27 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Gelukkig, Ben je er weer. Adviezen genoeg, lees ik. Trek je daar maar niets van aan. Gelukkig praten jullie in jouw huwelijk. EN je wordt ouder (ik 62) en leg je daar bij neer. Ik geef geen tekst en uitleg meer. Als ze vragen hoe het gaat dan zeg ik dat mijn reuma (ipv PTSS en of fibromyalgie) er niet beter op wordt.
Een goede jaarwisseling.
| 15:07 |
Dank je voor je reactie Ben en gelukkig nieuwjaar.
De reacties waren allemaal lief, vind ik.
Het gaat wel met mij hoor, ben blij dat 17 januari de therapie begint. Ben er zo aan toe.
Jij ook veel sterkte. Liefs
| 11:34 |
Wauw zo herkenbaar... ik ben veel langer afwezig geweest en ik worstel ook nog steeds, maar wil toch iets doen. Ik denk dat wij hspers zijn...te veel voor een ander doen en te weinig naar jezelf toe.
| 10:13 |
Dat denk ik ook wel eens. Ik cijfer mezelf constant weg en geef alles aan de ander. En dan ben ik zo verdrietig dat ik zo moe ben en dan kán ik niet meer
Wil alle ballen omhoog houden
Dat lukt niet en ik kan het maar niet accepteren.
| 18:32 |
Hopelijk al een beetje terug 'de oude' ? Ik merk dat je er nog steeds minder bent dan een paar maanden geleden...
| 17:49 |
Ik kom volgende week weer schrijven. Ben erg depri geweest. Gaat nu beter met me. Schrijf ik volgende week over.
Dank je wel. Xxx
| 17:43 |
:-)
| 18:35 |
Fijn, blij dat je weer komt schrijven..te is nooit goed..maar we compenseren altijd wel iets wat minder voelt door weer iets anders te doen
zelf dacht ik ook dit...heb zeker 20 jaar ...elke jaar iets anders gekozen om mijzelf mee te verwennen..hypnose en allerlei alternatieve manieren om los van t oude te komen en tja... blijkt er nog altijd veel te zitten... t mag er zijn.. al doet t soms pijn... en juist dat werd wakker toen de burnout achtige tijd hier aanbrak als reactie op alle jaren actie.. Overleven in dit leven is wat er soms is en andere periodes totaal happy toch en fijn als er tussen jou en je lief actief sparren is ten goede van elkaar, top
| 13:56 |
Dank je Karin. Deze blog is ook alweer een tijd geleden en van schrijven komt nog niks.
Het gaat nog steeds niet goed met mij maar dat komt wel. Liefs xxx
| 22:19 |
Laat t maar voorbij golven.. de tijd zal weer veranderen lieevrd, t komt goed
| 22:44 |
Wat vervelend voor je, maar ik herken veel in wat je schrijft. Denk dat het verstandig is om vooral naar jezelf te luisteren en je hart te volgen, ook al valt de hele wereld dan misschien over je heen. Sterkte met alles en blijf op jezelf passen.
| 13:15 |
Dank je wel. Het gaat nog steeds niet goed met me en ben begonnen met anti depressiva. De psycholoog heeft een wachttijd van 7 weken en ondertussen kan ik bij de huisarts terecht.
Dank je hoor.
| 18:45 |
Kop op hoor je komt er wel doorheen en zal er sterker dan ooit uitkomen sterkte!!!!
| 19:41 |
Ik was ook heel lang afwezig, maar goed om te lezen dat je weer terug bent. Ik herken je verhalen over Facebook en ik plaats bewust zelf ook veel minder, maar deel eigenlijk ook geen blogs meer van mijzelf. Ik wil sommige dingen gescheiden houden van mijn Facebook en dat gaat dus niet met al die openbare Yoors pagina's. Heel goed dus dat je voor jezelf kiest, want dat is het belangrijkste, dat doe ik ook. Je hebt een heel goed huwelijk en dat is zo fijn, want zeker in moeilijke tijden heb je iemand nodig die er voor je is. Ik probeer nu zelf ook weer dagelijks door yoors te bladeren en zag ineens het sterretje bij jouw naam staan, dus moest wel even gaan kijken ;) Welkom terug en ik kijk uit naar je leuke blogs, want dat waren ze altijd. Verder ook lekker sporten hoor, ik ben nu 28 kilo afgevallen en dat voelt goed en ja ook ik ben niet meer de jongste, maar wil er absoluut mooi uit blijven zien en geen saaie oude doos worden. Dikke knuffel van mij, gewoon omdat ik vindt dat je het super goed doet xxx
| 20:27 |
Het gaat niet goed met me en ben niet veel op Yoors nog. Dank je voor je lieve woorden. Ik ben daar heel blij mee hoor.
Il heb anti depressiva gekregen en wacht op de psych
Die heeft een lange wachtlijst. Ondertussen kan ik bij de huisarts terecht
Liefs xxx
| 18:47 |
Welkom terug... gewoon doen waar je zelf zin in hebt en alle negatievelingen links laten liggen... zelf weet je het best wat goed voor je is... :-)
| 13:46 |
Dat probeer ik hoor. Dank je wel. Gaat vast lukken.
| 18:18 |
Welkom terug. Toevallig nu ff op yoors want ook ik ben hier niet veel geweedt de afgelopen tijd. Deels door vakantie en deels door een andere focus. Ook ik lijd op moment een beetje door teveel druk en moet met de voet op de rem. Ik wil ook zoveel tegelijk, dat houd geen mens vol. Jij en ik zijn echt niet anders dan anderen hoor maar ja nee zeggen blijft lastig. Ik wens jou alle sterkte toe en rustig aan he, blijf bij jezelf. Dikke knuf xxx
| 23:42 |
Dank je hoor en jij ook hè. Wat is dat toch wat hè. Moeilijk. Succes met minder druk hoor.
| 10:21 |
Welkom terug! En inderdaad.... al die goede raad... jij kent jezelf het beste en volgt je eigen pad en ritme. Dat is goed.
| 14:01 |
Dank je wel en zo is het . Moet nog leren om zo te denken.
| 20:55 |
Denk aan jezelf en wat goed is voor jou! Ik zet ook lang niet alles op fb, vind het vaak veel te persoonlijk voor een groot deel van mijn vrienden daar. Ik volg je, dus ik had je gemist, welkom terug.
| 19:17 |
Dank je lieve Marjolein. Lieve woorden en il doe mijn best hoor.
| 20:19 |
welkom terug! Jouw tempo, jouw manier. Is helemaal OK!
| 15:07 |
Zo is het. Nu nog doen hè.
| 20:20 |
wat ben ik blij je terug te zien, vooral doen waar jij je goed bij voelt, , welkom back xx
| 13:13 |
Ah dank je lieverd voor je lieve woorden. En ik probeer het hoor.
| 20:20 |
lieverd, jij loopt jouw pad op jouw tijd en tempo. Haal daar de steun waar je deze ook (met en uit liefde) kunt krijgen. Er zijn vele wegen met elkaar in contact te komen en (desgewenst) te blijven. Jij mag voor jezelf (gaan) kiezen en dus ook degene (ver)kiezen die JOU willen zien en 'zien'. Jij bepaalt wat je deelt en bij/met wie. Je maakt nu ook jouw keuze(n) hierin SUPER !...doe wat voor jou goed voelt en stel bij als het (weer) veranderd. Van mij een liefdeolle knuffel. fijn je weer te 'lezen' lieverd
| 15:26 |
Wat een enorm lieve reactie. Wat hartstikke lief van je. Op Yoors zitten zoveel echt lieve mensen maar vooral ook mensen die veel meegemaakt hebben. En die weten precies wat een mens nodig heeft om te horen en te voelen.
Dank lieverd. Ik ben blij met je. Xxx
| 16:51 |
Graag en met veel oprechte liefde geschreven. Dikke knuff je weet de weg als de behoefte er naar is lieverd
| 17:40 |
Dat weet ik lieverd. Knufff xxx
| 19:33 |
Surround yourself with people who lift you up...
| 12:54 |
I'll try . Xxx
| 14:21 |
XXX
| 14:23 |
Welkom terug! Doe wat voor jou goed voelt! Het is jouw leven, en dat anderen dat niet kunnen of willen accepteren is hun probleem...
Neem je tijd, ook Yoors loopt niet weg :-)
| 11:30 |
Dank je hoor en ja ik zal proberen de tijd te nemen om beter te worden. Valt niet mee voor Jantje ongeduld.
| 11:45 |
welkom back lieverd. Verstandige besluiten genomen wat ook afkick verschijnselen zal geven natuurlijk. Je was dat zo gewend maar op yoors kan je ook lekker je gang gaan. Doe alleen wat je leuk vind en zeker wat goed voelt. En het hoeft niet elke dag hé er is hier geen stok achter de deur.
Mooie blog!!(L)
| 22:59 |
Dank je Marijke. Ik denk niet dat ik afkickverschijnselen krijg want ik had al zo lang niet geblogd. Had net vandaag nog één geschreven. Op Yoors is totaal geen druk en als ik zin heb, schrijf ik en anders niet. Nu kan ik ook weer lezen zonder dat ik denk dat ik iets moet.
Dank je lieverd voor je lieve woorden. Xxx
| 23:07 |
het klinkt mij al goed in de oren. Top!!
| 23:22 |
Xxx
| 23:47 |
Welkom terug. Volg je hart want dat klopt zeggen ze weleens. Doe alles op je eigen manier en je eigen tempo, dan doe je het helemaal goed. Sterkte bij alles!
| 22:31 |
Dank je heel hartelijk Alie. Superlief van je.
| 23:08 |
Lieve schat, blij dat je er weer bent.
Doe het zo dat het voor jou goed voelt, dat is het enigste criteria wat telt.
Dikke knuffel voor jou en een warme handdruk voor je man.
| 21:49 |
Wat een lieve reactie, Albert. Ik ben daar heel blij mee. Dat je zegt dat je het fijn vindt dat ik er weer ben, vind ik super. Dank je lieve Albert. Xxx
| 21:52 |
Welkom terug, en veel sterkte in je process. Laat je varen door wat het gevoel je ingeeft en luister naar jou eigen interne adviezen..

Sterkte en succes Gerda!
| 19:15 |
Dank je heel hartelijk hoor en Ja, ik probeer mijn eigen weg te volgen.
| 19:51 |
Welkom terug we zullen je steunen waar we kunnen !
| 18:18 |
Dank je Henkjan. Super lief dat je dat zegt en Yoors mensen zijn ook super. Echt. Nogmaals dank.
| 19:52 |
Welkom terug Gerda!
Tja, wat mensen zeggen... Toch zal het vaak goed bedoeld zijn en weten ze ook niet altijd wat ze moeten zeggen,
Tenminste, zo heb ik dat ervaren. Wordt het te erg, kun je ze ook 'ontvrienden'.
Dan kun je in elk geval blijven schrijven wat jíj wilt schrijven!
| 17:24 |
Zo is het ook hoor.
| 19:53 |
welkom terug! Ik heb je al gemist ;-) Doe vooral wat goed voelt voor jou, dat is genoeg voor de dag!
xx
| 17:22 |
Dat is waar. Dank je Peter. Xxx
| 19:53 |
Welkom terug! Zolang iemand zelf geen burnout heeft ervaren heeft die ander geen idee van wat jij doormaakt. Als je dat in je achterhoofd houdt kun je je misschien beter over die goedbedoelde "adviezen" heen zetten. Ze weten gewoon niet beter ;-)
Enne... je hoeft echt niet alles met iedereen te delen hoor. Vaak is het zelfs beter om gewoon jouw eigen plan te trekken en te doen waar jij je goed bij voelt. Weet je dat je op Facebook bepaalde vrienden in een groepje kunt zetten, en dan berichten alleen met dat groepje kunt delen? Op die manier kun je misschien toch je verhaal kwijt bij mensen die echt om je geven.
| 16:36 |
Dank je en dat os ook zo hoor. Nee dat wist ik niet. Zet je ze dan op kennissen ofzo? Bedankt hoor.
| 16:41 |
hier kun je alle info vinden over vriendenlijsten:
www.facebook.com/help/204604196335128?helpref=faq_content
| 08:50 |
Dank je hoor. Ik ga er mee bezig.
| 11:00 |
Rustigjes aan weer kijken wat goed voelt en niets laten moeten en t gaat je lukken, sterkte
| 16:35 |
Dank je Karin. Nee niks moet nu. Ik heb de 5 websites ook afgezegd waar ik voor schrijf.
| 16:42 |
dat pak je vanzelf wel weer op bij veel zin
jammer maar waar is dat alleen EMDR niet afdoende is
jouw lichaam heeft zovele jaren in stress stand gestaan.. die mis t nu
t heeft echt meer tijd nodig voor herstel, jammer hoor
| 17:05 |
Ja hè jammer hoor.
| 17:11 |
enorm jammer..maar mijn zoon zei..mama nu heb je egen zorgen mee rom ons en alle tijd voor ejzelf..nu si er ruimte voor t echte trauma werk- ga ervoor en daarna geneit je emer avnw at is...dus ga ik begin febr ergens naar www.centrum45.nl
en dat terwijl ik zeker 20 jaar elk nieuwe jaar daarvan mijzelf wel een bepaalde therapie cadeau gaf en dacht klaar te zijn..t is ff zo
| 17:18 |
Nou het is inderdaad even zo. Wat je al zei, misschien moet ik meer tijd nemen van mezelf. Voor mezelf. Dank je en jij ook heel veel sterkte.
| 19:58 |
Leuk is anders , maar alla..uiteindelijk zijn we er wel blijer door
| 21:52 |
Ja, dat is waar hoor. Xxx
| 22:06 |
Jij weet wat voor jou het beste is! En Uh... voor anderen is het toch nooit goed, dus denk vooral aan jezelf en natuurlijk je gezin... xx
| 16:32 |
Dat doe ik en bedankt hoor. Xxx
| 16:42 |
;-)
| 16:47 |
Doe vooral rustig aan!
| 16:12 |
Dat doe ik hoor. Ik heb ook net de 5 websites waar ik voor schrijf, afgezegd. Nu heb ik alleen Yoors nog en daar zit geen druk achter.
| 16:27 |
Welkom terug! Je bent op de goede weg als ik het zo lees.
| 16:10 |
Dat hoop ik. Fijn dat je dat zo ziet.
| 16:27 |
Welkom terug.
Wees voorzichtig met jezelf.
| 16:01 |
Dat zal ik zeker zijn hoor.
| 16:28 |

Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
Tech, Gadgets & Games
Aanbevolen Tech & Gadgets
Aanbevolen Tech & Gadgets
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden