×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Heb ik wel vaak genoeg gezegd dat ik van hem hou?

Heb ik wel vaak genoeg gezegd dat ik van hem hou?


       

Vaak denk ik nog aan mijn vader, die 16 jaar geleden overleed. Ik heb alles voor hem gedaan wat in mijn vermogen lag, heb hem verpleegd en zijn wens om thuis te sterven, ingewilligd. Mijn vader heeft me zoveel liefde gegeven maar hij mocht het niet laten merken omdat mijn moeder dat niet wilde hebben. Maar ik wist het, ik voelde het en wij waren 4 handen op 1 buik.

Maar wat ik me vaak af vraag: heb ik wel vaak genoeg, in die 13 jaar dat hij weduwnaar was, gezegd, dat ik van hem hield? Heb ik hem wel bedankt voor dat hij, mijn allerliefste pleegvader, van mij hield en er voor heeft gezorgd, dat ik toch liefde kreeg? Toen hij de laatste twee dagen van zijn leven op zijn sterfbed lag, kwam de huisarts langs en zei tegen hem: Uw kinderen zijn bij u ( mijn man en ik ) hoe vindt u dat? Toen zei mijn vader: Grandioos! Dan is dat toch een teken dat mijn liefde en dat van mijn man overkwam?

Soms heb je van die vragen he en ik denk de laatste tijd zoveel aan hem, ik vraag me dit soort dingen dan af. Ik zeg tegenwoordig steeds vaker tegen mensen: Ik hou van je, weet je dat wel? Want je weet nooit of je het nog eens kunt zeggen en daarom zeg ik het vaker.

Het lijkt een wat zware blog maar dat is niet de bedoeling hoor. Ik zet alleen op papier waar ik over loop te mijmeren.

Er is ook wel eens een reclameblok geweest waar mensen nog dingen met elkaar doen, voor het te laat is en zeggen dat je van elkaar houdt. Ik denk dan over zulke dingen na en schrijf er over. Probeer dat ook te doen en je banden met mensen waar je dat tegen zegt, kunnen alleen maar warmer en dieper worden. En als er iets gebeurt, heb je het in ieder geval met een warm hart gezegd.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties