×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Kun je een maand zonder alcohol?


       

Je ziet het op tv, je leest het in bladen, er zijn uitdagingen om bepaalde dingen te doen of te laten. Zo zijn er vaak vragen of je een maand zonder mobiel kunt maar ook of je een maand zonder alcohol kunt. Ik heb vaak gelezen dat mensen er echt niet zonder kunnen want het leven is dan geen feestje meer, zeggen ze dan. Ik heb er wel eens op gereageerd en dan schreef ik dat mijn man en ik helemaal niet drinken. Toen las ik: Wat een saai leven dan.

Saai? Alleen omdat je geen alcohol drinkt? Ik maak heel veel plezier zonder alcohol, dat wil ik je wel vertellen en ik word nooit emotioneel op een feestje, met al die krokodillentranen. Ook waggel ik niet naar de wc of praat veel te hard, maak geen ruzie zoals sommige dronken mensen wel kunnen doen.

Ik heb ook gedronken en ik dacht ook dat ik er niet zonder zou kunnen maar dat is wel zo. En ik heb juist meer plezier zonder. Als je op een feestje komt of op een verjaardag dan is het een uur gezellig, daarna begint de grootspraak al bij sommigen en het andere wat ik hierboven al noemde. Wat ben ik dan blij dat ik eraf ben, alles nog weet van de avond ervoor.

Ook is het dik- makend, je wilt niet weten hoeveel calorieën er in drank zitten. Ook vergroot het de kans op kanker nogal en dat is al 10% bij 1 glas per dag en 20% bij twee glazen. Nog meer ziektes kun je er van krijgen maar ik wil hier niet de betweter uithangen. Ik heb geschreven over mijn drank gebruik en dan ben ik wel eens bang dat men denkt: Moet je horen wie het zegt. Maar ik zeg het wel omdat ik er al zo lang af ben en de voordelen er alleen maar van merk, niet alleen de gezondheid maar ook de blamages bij teveel drinken en het lachen als je met dubbele tong gaat praten. Ik drink bij mooi weer op een terrasje een malt 0,0 en thuis heb ik lekkere alcoholvrije wijn voor als het weekend is of bij speciale gelegenheden.

Zouden jullie er een maand af kunnen? In een extra blad wat ik kreeg bij de Libelle: Gezond, staat een artikel over dit onderwerp in en een vrouw die dacht: Ik doe het wel even, is erachter gekomen dat het haar gewoon niet lukt. Er zijn altijd situaties waarbij je drinken kunt en wilt en iedere keer, als ze vol goede moet de volgende dag weer begon, mislukte het.

Ik ben heel benieuwd wie van jullie de uitdaging aan durft te gaan, hoor ik dat? Het hoeft niet maar wat is jullie mening?
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts