Kun je een maand zonder alcohol?

Kun je een maand zonder alcohol?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
       

Je ziet het op tv, je leest het in bladen, er zijn uitdagingen om bepaalde dingen te doen of te laten. Zo zijn er vaak vragen of je een maand zonder mobiel kunt maar ook of je een maand zonder alcohol kunt. Ik heb vaak gelezen dat mensen er echt niet zonder kunnen want het leven is dan geen feestje meer, zeggen ze dan. Ik heb er wel eens op gereageerd en dan schreef ik dat mijn man en ik helemaal niet drinken. Toen las ik: Wat een saai leven dan.

Saai? Alleen omdat je geen alcohol drinkt? Ik maak heel veel plezier zonder alcohol, dat wil ik je wel vertellen en ik word nooit emotioneel op een feestje, met al die krokodillentranen. Ook waggel ik niet naar de wc of praat veel te hard, maak geen ruzie zoals sommige dronken mensen wel kunnen doen.

Ik heb ook gedronken en ik dacht ook dat ik er niet zonder zou kunnen maar dat is wel zo. En ik heb juist meer plezier zonder. Als je op een feestje komt of op een verjaardag dan is het een uur gezellig, daarna begint de grootspraak al bij sommigen en het andere wat ik hierboven al noemde. Wat ben ik dan blij dat ik eraf ben, alles nog weet van de avond ervoor.

Ook is het dik- makend, je wilt niet weten hoeveel calorieën er in drank zitten. Ook vergroot het de kans op kanker nogal en dat is al 10% bij 1 glas per dag en 20% bij twee glazen. Nog meer ziektes kun je er van krijgen maar ik wil hier niet de betweter uithangen. Ik heb geschreven over mijn drank gebruik en dan ben ik wel eens bang dat men denkt: Moet je horen wie het zegt. Maar ik zeg het wel omdat ik er al zo lang af ben en de voordelen er alleen maar van merk, niet alleen de gezondheid maar ook de blamages bij teveel drinken en het lachen als je met dubbele tong gaat praten. Ik drink bij mooi weer op een terrasje een malt 0,0 en thuis heb ik lekkere alcoholvrije wijn voor als het weekend is of bij speciale gelegenheden.

Zouden jullie er een maand af kunnen? In een extra blad wat ik kreeg bij de Libelle: Gezond, staat een artikel over dit onderwerp in en een vrouw die dacht: Ik doe het wel even, is erachter gekomen dat het haar gewoon niet lukt. Er zijn altijd situaties waarbij je drinken kunt en wilt en iedere keer, als ze vol goede moet de volgende dag weer begon, mislukte het.

Ik ben heel benieuwd wie van jullie de uitdaging aan durft te gaan, hoor ik dat? Het hoeft niet maar wat is jullie mening?Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (22 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Echt niet lastig drink meestal alleen met oud en nieuw mits het in kerstpakket zit
| 14:45 |
Ok goed van jou zeg. 😘
| 16:52 |
Ik kan zonder problemen maanden niks drinken hoor haha , men ventje drink sowieso geen Alcohol en ik alleen met gelegenheden .. en zelden om ook om bijvoorbeeld het flesje wijn of ciderke te legen voordat het slecht word .. in de zomer op een terrasje smaakt een kriekje of hoegaarden rose ook wel . Maar dat gebeurd ook zelden
| 12:40 |
Nou, hartstikke goed toch?
Dank je heel hartelijk voor je reactie hoor.
| 12:45 |
Ik kan gemakkelijk zonder alcohol :)
| 22:21 |
Hartstikke goed.
| 22:36 |
Vind ik dus ook :)
| 22:39 |
:))
| 22:46 |
Ik denk dat ik het niet kan.
Ik drink te veel naar mijn zin.
Maar ben nog nooit dronken geweest. Heb nog nooit met een dubbele tong gepraat.
Weet ook niet hoe het voelt dat je de volgende dag dingen niet meer weet van de dag ervoor.

Ik ben wel al veel geminderd. Ik drink enkel nog cava en rode wijn.
De drankjes vol suiker heb ik zo goed als stopgezet.
| 21:08 |
Dat is een heel eerlijk antwoord. En als je er geen problemen mee hebt is het goed. Al is alcohol ontzettend slecht voor je. Welke positieve dingen krijg je dan van alcohol?
| 21:10 |
Ik vind het gewoon lekker. Drink wel geen cola , limo en de meeste andere suikervullers.
| 21:12 |
Ik wijn zit ook heel veel suiker. Zeker in canei enzo. Maar geniet er lekker van hoor. Ik drink in het weekend alcoholvrije wijn. Lekker en even iets feestelijker.
| 21:35 |
Ben moeten gaan googlen wat canei is.
| 08:15 |
Haha. Zelfde als Cava?
| 10:30 |
Ik drink graag een biertje, niet veel, als het warm is 1-2 flesjes op een dag.
Als er visite is of een feestje een paar meer.
In de winterdag soms wel 2 maanden niet.
| 18:09 |
Dat doe je goed. En er is ook niks mis met drinken als je het in de hand hebt toch.
| 18:11 |
En gedeeld, zoals ik had beloofd. :)
| 18:01 |
Super bedankt hoor.
| 18:02 |
Ik dronk eigenlijk nooit, maar de laatste tijd drink ik 1 radler per dag. Mijn man drinkt wel, dus als we weggaan rijd ik.
| 18:00 |
Goed opgelost toch? Ik ben zo blij dat ik van alle verslaving af ben. Nu ook van het roken. Yesss
| 18:05 |
Ik las het ja. Knap hoor! Ik heb ook Champix geprobeerd, maar helaas........
| 18:06 |
Waarom lukt het niet? Was het te vroeg?
| 18:12 |
Het is al lang geleden, dus ik weet niet precies meer waarom het toen niet lukte.
| 18:20 |
Misschien was je er gewoon nog niet aan toe. Dat kan ook hoor.
| 19:00 |
ka hoor zonder enige moeite
| 20:12 |
Super bedankt
| 18:05 |
Een maand zonder alcohol is voor mij geen uitdaging. Ik vind het gewoon niet lekker :-)

Een keer per jaar neem ik een amarula (wij noemen het Ammehoela) om op mijn Oma te proosten, en dan voel ik hem na twee slokken zitten... Ik proost wel met mijn Slimpie ;-)
| 08:35 |
Haha goed idee.
| 11:19 |
Een maand zonder alcohol? Geen probleem!
Net als jou drink ik eigenlijk nooit! Ik heb een tijdje in een bar gewerkt, en daar werd van mij verwacht dat ik lekker shotjes meedronk met de gasten (op hun kosten). Sindsdien vind ik het gewoon niet lekker meer. Daarnaast kan ik er tegenwoordig ook minder goed tegen, waardoor ik na 2 drankjes de volgende dag me de hele dag niet lekker voel. Vind ik het totaal niet waard!

En ik kan ook prima lol hebben zonder alcohol! Goed gezelschap vind ik een veel belangrijker ingrediënt!

En mijn man vind het ook niet erg.. heeft hij altijd een bob ;)

Soms vind ik het wel jammer dat ik geen bier lust. Mn vriendengroep houd er namelijk nogal van om verschillende biertjes te proeven. En ze brouwen het ook zelf! Soms vraagt mn man wel of ik het wil proeven. Gevolg? ik trek een vies gezicht en zeg: "het smaakt naar bier!" en dan snel op zoek naar een ander drankje om de smaak mee weg te spoelen.. haha
| 12:40 |
Dank je wel en wat moet ik lachen om jouw opmerking van dat vieze gezicht bij dat bier. Hahaha.
En: goed gezelschap is echt het allerbelangrijkste.
| 14:02 |
Alcohol vrije wijn?? Nou die had ik nog nooit gehoord. Maar goed ik kan heel makkelijk ja zeggen op deze blog want ik ben geen drinker. Vroeger vond ik echt niks lekker en ook ik heb die aftakeling gezien op een avond wat alcohol doet met mensen. Het was echt niet leuk hoor ik zag en hoorde alles hé. Tuurlijk had ik veel lol op zo'n avond en had geen alcohol nodig om gek te doen. Inmiddels drink ik een wijntje als we uit eten gaan of op een verjaardag en met bezoek. Meestal maar 1 glaasje.
| 23:53 |
Wat leuk, hoe jij dat verteld en ik herken het. Vervelende mensen soms.
Ik word soms zo gek van al dat fris en toen vond mijn man een site waar je alcoholvrije drankjes kunt kopen.

Nu kan het ook bij Albert Hein en Gall en Gall. Super. Niet voor elke dag maar bij gelegenheden, verjaardagen, weekend.
| 00:19 |
ik drink gewoon water. Afgelopen zaterdag toevallig op een verjaardag een sinas. Mens mier zoet. Dat doe ik dus nooit meer. Het was in de ochtend dan hoef ik al helemaal geen wijntje.
| 00:23 |
Dat doe ik ook vaak, water drinken.
Wat is dat dan vreselijk he, dat zoete spul, hahaha. xxx
| 00:25 |
nou vreselijk. Was gelijk weer genezen.hihi
| 00:50 |
Hahaha toch maar water.
| 01:15 |
Gedeeld op twitter en pin... ;-)
| 22:53 |
Super bedankt.
| 23:01 |
:-)
| 07:11 |
Op dit moment drink ik bijna niet. Zeer zelden op een feestje oid. Toch weet ik niet of ik het zou kunnen, een maand zonder alcohol.
Wat ik vooral merk, is dat mijn stemming zeeeer negatief beïnvloed wordt na het drinken van alcohol. Als de alcohol uitgewerkt is, verander ik echt in een emotioneel wrak!
| 22:14 |
Precies, dat is zo waar, had het ook toen ik verslaafd was. Toch ben ik er nu al zo lang vanaf, 2011 maar ik ben er elke dag blij om. De schaamte voorbij is ook de titel van een boek, mooi boek, wist je dat?
Dus probeer niet te drinken als je stemming zo wordt, wat heb je eraan?
| 22:19 |
Knap van je zeg!
Ik hoop dat ik op een dag ook mag zeggen dat ik er helemaal vanaf ben!
Want je hebt gelijk, uiteindelijk heb ik er niks aan. Maar goed, jij zal als geen ander begrijpen dat het niet grijpen naar de alcohol op moeilijke momenten, soms best lastig kan zijn!

Ik wist trouwens niet dat het een boek was! Ik dacht namelijk dat ik super origineel was met mijn naam. Dat valt dus tegen haha!
| 22:28 |
En of ik dat begrijp. Heb er nog jaren last van gehad.
We hebben een paar maanden geleden iets heel ergs meegemaakt en ik dacht niet eens aan drank. Dan weet ik dat ik op de hele goede weg zit.
Ik had echt nooit gedacht dat ik zover zou komen.

Jammer he, hahaha, de schaamte voorbij is ook zo'n goeie, echt goed gevonden.
| 22:31 |
Makkelijk! Maarja ik drink dan ook zeer zelden. In de laatste 4 jaar heb ik denk ik 3 biertjes op
| 21:49 |
Ja, dan kun je zonder, hahaha, goed toch?
| 22:12 |
Hmm raar, zie nu dat halve reactie niet geplaatst is.
Zij er nog achter dat biertjes low alcohol waren haha en een goede wiskey op zijn tijd wel lekker was. Maarja die laatste dus al 4 jaar niet meer gedronken
| 10:44 |
Soms gaan reacties zomaar weg he. Drinken is ook niet erg. Als mensen maar maat kunnen houden. Ik kon dat niet. Nu zo blij zonder.
| 11:09 |
Ik drink ook al een hele tijd niet meer en het klopt helemaal wat je zegt hoor ;)))
| 21:03 |
Ja hè. Dank je wel hoor.
| 21:04 |
Graag gedaan groetjes an creatief
| 21:56 |
Ik ga heel puur en eerlijk antwoorden. Omdat ik dat belangrijk vind: ik zou het moeilijk vinden. Met name in het begin. Wijn ontspant me. Ik kan met redelijk wat glazen nog goed functioneren en heb gelukkig nog nooit iets gedaan waar ik niets meer van weet of spijt van heb. Dat lijkt me ook helemaal niks! Ik vind dat je wel je grenzen moet kennen daarin. Wel vind ik het een goed initiatief. Je zou immers geen alcohol nodig hoeven hebben om het gezellig te hebben. En helaas stappen er nog mensen met te veel op achter het stuur. Op die momenten wens ik dat niet stomweg niet bestond. Ik zelf zou me dan iets anders moeten aanleren mbt ontspannen of ontstressen. Daarnaast vind ik droog wit ook erg lekker vooral. Maar een maand zonder.. ik zou het best eens willen proberen! Alleen al om de intenties of achterliggende gedachten. En om te bewijzen dat het niet het einde van de wereld is
| 20:03 |
Precies. Probeer het eens. En kijk hoe je je voelt of wat je denkt. Ben ik benieuwd naar. En lukt het niet is er geen man over boord toch? Dan heb je het geprobeerd.
| 20:28 |
Het is heel gevaarlijk om te drinken om te kunnen ontspannen want mocht je nog wat extra spanningen erbij krijgen ga je meer drinken en zo belande ik op een punt dat ik teveel dronk en de controle totaal kwijt raakte ,,,als ik nu teveel spanningen heb ga ik tekenen dat helpt mij ...ik zou toch gaan proberen om deze spaningen op een andere manier te gaan ontladen want vroeg of laat gaat dit mis
| 21:08 |
Weet je wat ik gedaan heb? Als ik echt te vol in mijn hoofd zit met spanningen, schrijf ik het op, dan gaat het uit mijn hoofd en ik ga naar de dijk. Bij Lauwersoog. Lekker de wind door je haren en al die zeemeeuwen of andere vogels, hebben bijna hetzelfde effect als EMDR. Je voelt je heerlijk ontspannen en kunt er weer tegen, kijkt er anders tegenaan.

Kan ook in het bos natuurlijk of waar dan ook. Luister goed naar de vogels en laat ze hun werk doen.
| 21:34 |
Dank je voor je reactie. Lief en zorgelijk, ik drink niet oneindig door. Ik bewaak mijn grenzen en heb medicatie dus veel neem ik niet. Geheel eens verder met wat je schrijft
| 21:35 |
Dank je hoor. Ik gebruik nog steeds Refusal. Rust in mijn hoofd. Daar was het voor. Niet de vraag hebben: zal ik wel of zal ik niet. Ik ga er niet van af voorlopig.
| 21:37 |
Top gelukkig ;))) groetjes An
| 21:48 |
:))
| 22:26 |
voor mij geen enkel probleem, heeft misschien ook met mijn beroep te maken (buschauffeur) ik heb nooit echt een drinker geweest en na mijn gastric bypass durf ik het niet omdat alcohol een groter effect heeft , iedereen blij want er is altijd een bob bij
| 19:36 |
Haha ja dat is waar. Maar het is wel waar dat alcohol meer effect heeft met een gastric bypass. Zegt een vriendin van mij ook.
| 19:38 |
Ja hoor!! ABSOLUUT !!!
Als er niks op de agenda staat in 2-3 maand, dan zullen wij thuis niks alcoholisch drinken.
| 18:42 |
Goed van jou. En als er wel wat op de agenda staat. Dan wel? Hahaha.
| 19:15 |
awel ja, .... dan .... vloeien ze wel eens.
| 20:57 |
Geeft toch ook niet? Moet kunnen. Zolang je er maar zonder kunt.
| 21:35 |
Ik heb zeer zeer graag een biertje, maar kan ook graag zonder. Soms een half jaar tot een jaar niks, en met wat warmer weer lust ik er graag wel eens wat
| 18:24 |
Super hoor. Ik drink malt als het warm is en alcoholvrije wijn als het weekend is of een feestje.
| 19:16 |
Goed alternatief toch?
| 20:29 |
Dat dacht ik he.
| 21:38 |
Moet eerlijk zeggen dat ik soms wel eens wat drink, wijntje of iets sterkers bij Opa, maar nooit elke dag want het mag geen gewoonte worden en zo weet ik uit ervaring dat ik best zonder kan..
| 18:22 |
Super toch? En dan is het alleen even voor de gezelligheid. Niks mis mee.
| 19:35 |
Ik kan best een maand zonder.
| 18:16 |
Goed van je. Super.
| 19:16 |
Ik drink al meer dan 10 jaar geen alcohol, krijg ik nu een prijs? :D
| 18:06 |
Dat zou mooi zijn, hahaha.
Krijg je daar wel eens opmerkingen over?
| 18:11 |
Tegenwoordig niet zoveel meer, al mijn vrienden weten het inmiddels wel. Vreemden vinden het nog steeds raar en verwachten altijd een of andere spannende reden erachter. Ik kan er gewoon niet zo goed tegen en ik hou niet van de smaak, dat is alles. Saai, maar waar :D
| 19:18 |
Ik vind het zo gek dat we het steeds moeten uitleggen waarom je niet drinkt. Zo gewoon is het dat je drinkt he.
| 19:29 |
Ben ik helemaal met je eens! Zou ook gek zijn om aan een niet-roker te vragen waarom hij niet rookt, want roken is toch ontzettend gezellig!
| 20:07 |
Haha das een goede
| 21:11 |
Gek is dat toch?
| 21:30 |
Ja das echt heel vaag eigenlijk t heeft denk iets om mensen mee te trekken in dingen die je doet die niet goed voor je zijn ,,,zo van dan hoef ik me niet slecht te voelen dat ik zuip en jij niet
| 21:53 |
Precies. Dat is zo. Maar als je geen alcohol drinkt moet daar altijd een reden voor zijn.
| 21:30 |
Nee helemaal niet ,
| 21:55 |
Nee ik bedoel dat mensen je vragen waarom niet en dan moet je altijd zeggen waarom niet.
| 22:14 |
Ja das zooo dom dat ze dat vragen
| 22:56 |
Ja, net als wat net gezegd is, ze vragen ook niet waarom je niet rookt of bze vragen ook niet waarom je cola drinkt of wat dan ook.
| 22:58 |
Precies
| 23:16 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen