×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSarakina, in ere hersteld ( Zomer Uitdaging Mygirlylife )

Sarakina, in ere hersteld ( Zomer Uitdaging Mygirlylife )


       

Het was een heerlijke avond, er stond bijna geen wind en we liepen hand in hand op het strand van Laganas.  We waren eerste een eind gaan rijden, we dronken een goed glas Retsina bij de ouders van Yorgos en nu wandelen we hier op het strand. “Wat hebben we het goed hè, Agapi mou?” Ik glimlach om zijn lieve woorden, na al die jaren noemt hij me nog steeds zijn lieveling en dan word ik iedere keer als hij dat zegt, weer meer verliefd op hem. Kan dat wel? Kun je nog verliefder dan verliefd zijn, ook al ben je al tientallen jaren bij elkaar? Toch wel, want we zijn beiden nog zo gek op elkaar. “ ’s Agapo, mijn schat, ik hou van je”, zeg ik teder tegen hem en we kussen elkaar innig.


We lopen verder op het strand en denken terug aan het moment van onze ontmoeting. Ik was op vakantie op Zakynthos, samen met mijn zus en de laatste week gingen we naar Sarakina, een mooi dorp maar ook een heel goed restaurant. We waren er met een gele bus naar toe gegaan, die bus was speciaal voor de toeristen die naar Sarakina gingen. Er was ook een landhuis, daar zijn we even naar toe gelopen en ik werd op slag verliefd op dat huis. Nou ja, huis, het was bijna een ruïne en dat is gekomen, hoorden we omdat er in 1953 een enorme aardbeving is geweest op Zakynthos en het prachtige huis was ten onder gegaan.


Bij dat huis, stond een groepje mannen druk te praten en één van die mannen……was zo’n monsterlijk mooie man, ik kon mijn ogen er niet van af houden. We liepen naar het huis en keken door de ramen, wat een uitzicht, schitterend, oh wat zou ik hier graag willen wonen, dacht ik.


Die mooie man kwam naar ons toe en vroeg in het Engels wat we ervan vonden maar ik stotterde alleen maar en mijn zus zei dat we het een prachtig huis vonden. Toen vertelde Yorgos, zo bleek hij te heten, dat hij het gekocht had en hij ging het opknappen en weer bewoonbaar maken. Ik stond met de mond vol tanden want ik was op slag verliefd geworden op Yorgos. Hij keek mij ook zo lief aan met zijn prachtige bruine, bijna zwarte ogen. Maar we gingen weer want we zouden uit eten gaan naar het goede restaurant in dat mooie dorp Sarakina.


Bijna een week later gingen we weer naar huis en ik had erg veel heimwee naar Yorgos. Zodra ik de kan kreeg op mijn werk, nam ik twee weken vrij en vloog weer naar hem toe. Het was spannend want wie zegt dat hij ook zo gek op mij was? Ik was zo onzeker, niet normaal en op een dag stond ik weer voor het huis in Sarakina en wat een geluk, hij was er ook. Hij zag me en riep me zelfs bij de naam: ”Patty, You”re back”! en hij rende naar me toe en we kusten of ons leven er van af hing.


Nu wonen we in ons prachtige huis, al jaren en het is een waar kasteel geworden. Het huis heet Sarakina en alle liefde die we in ons hebben, straalt ook van ons huis af. “Waar denk je aan Agapi Mou”? “Aan jou schat en aan ons drietjes”. Ik zie dat Yorgos blij naar me kijkt, op het strand en ineens staat hij stokstijf stil. “Aan ons drietjes?” Hij kijkt ongelofelijk, onzeker, blij……”Is het waar?” gilt hij dan en ik roep alleen maar: “nè, agapi, nè”, Ja, liefje, ja!!! Ik ben zwanger en dan is zijn liefde niet te stuiten en blijven we staan in elkaars armen in een diepe, innige, langdurige kus.https://yoo.rs/mygirlylife/blog/yoors-uitdaging-zomer-verhaal-1503758842.html?Ysid=38855       

 Foto Header: De echte Sarakina, verwoest door de aardbeving in 1953.