Wat als......terug in de tijd ( Challenge Ingrid )

Wat als......terug in de tijd ( Challenge Ingrid )


       

Maanden, zo niet jaren heb ik eraan gewerkt. Drankjes, elixers, toverkracht, alles heb ik uitgetest en nader bekeken en ik denk bijna zeker te weten dat ik er nu ben. Ik kan terug gaan in de tijd. Wat heb ik er lang over nagedacht, welke tijd zal ik nemen, wat kan ik veranderen aan de geschiedenis?

Ik kan zorgen dat Hitler nooit bestaan had maar dan was er wel een andere sukkel geweest die oorlog ging voeren, dat heeft dus geen enkele zin. Adam en Eva heb ik aan gedacht, Adam die eens niet lijdzaam zijn vrouw volgde maar de appel uit Eva haar hand sloeg en een gebed naar God zond om de appelboom dood te laten gaan. Maar dan was er wel weer een andere verleiding en verandert er niets.

Ik heb bedacht dat ik het dan maar bij mezelf houdt en mijn geschiedenis gaat nu veranderen. Ook daar heb ik een probleem. Ik heb zogezegd twee “Families”. Opgegroeid bij pleegouders  ben ik en mijn biofamilie. Welke zal ik veranderen? Beide? Als ik de biofamilie verander, was ik nooit geboren en dat is toch ook zonde, ik ben best een leuk mens, hahaha.

Maar kom, laat ik eens beginnen. Ik drink mijn drankje op, ga in de cirkel staan en concentreer me heel erg diep. In de cirkel, een cirkel die ik van vuur heb gemaakt, denk ik aan een jaartal. Heel diep denk ik daar aan en ook aan de plaats waar ik heen wil. Ik denk aan 1925 en ik denk aan Bedum. Ik voel een serene rust over mij komen en de cirkel begint te vlammen met de meest prachtige kleuren en mijn gewicht wordt lichter en lichter en ineens……zoef…..daar ga ik. Ik zweef over bossen en heide, mooie blauwe luchten en de meest prachtige witte wolken. En opeens sta ik daar, in Bedum en ik weet niet wat ik zie. Bijna herken ik het niet, zo mooi nog, zo ouderwets maar wat mooi.

Ik loop naar het huisje van mijn opoe en kom allemaal mensen tegen die ik niet ken, ben wel blij dat ze mij niet zien want wat een kleding hebben die mensen aan, haha wat een verschil met nu. Daar is ze, daar!!! Mijn opoe! Oh wat is ze mooi en wat is ze jong en kijk nou, ze heeft een ventje op haar arm, een jongetje van 1 jaar en dat is mijn vader!! Ach wat een dotje en wat een bos haar heeft hij, gitzwart, mooi lief kind. En oh kijk, daar is opa ook, jeeeeeetje wat een lekker ding is dat, haha mijn vader lijkt op hem, dat is zeker. Ik wilde dat ik blijven kon maar ik heb maar een dag dus ik wil verder. Maar wat is het leuk om ze te zien in hun jonge jaren.

Dan ga ik naar mijn andere opa en oma, die oma heb ik nooit gekend en de opa heel even maar. En daar loopt hij, op het land, zo zeg, wat een statige man. Leuk om te zien hoe druk hij aan het werk is. Ik ga naar binnen en wat ik daar zie? Mijn oma ligt in bed, in de kamer en weet je waarom? Omdat ze net bevallen is en ik kijk in de wieg en wat zie ik: mijn moeder als pasgeboren baby. Wat leuk zeg, wat een schatje en oh kijk nou. Mijn lieve tantes, hahaha ja die staan trots als een pauw naar hun nieuwe zusje te kijken en oh, dan waren die twee jongens buiten bij opa natuurlijk de broers van mijn moeder. Ach wat leuk zeg. En ik moet weer gaan. Ik heb nog een flesje elixer in mijn jasje en die mag ik opdrinken als ik iets aan de geschiedenis wil veranderen. Het hoeft niet perse maar het mag. En ik heb op dit moment niks te veranderen, alles gaat goed en ik moet ook weer naar huis. Ik ga alleen nog even door het dorp om te kijken hoe Bedum veranderd is. En dat is het, wat was het mooi en gewoon en de kinderen spelen op straat en het is gezellig. Piepkleine winkeltjes, niet veel maar genoeg. Oh heerlijk, die geur van de bakkerij waar ik later vaak geweest ben met opoe. Ik geniet met volle teugen en ben bijna zover om terug te gaan en bedenk me toch iets. Ik ga dat elixer toch drinken want ik wil toch iets veranderen.

Ik vlieg naar opa en opoe en mijn vader en drink het flesje leeg. Ik wordt vanbinnen gloeiend heet en voel de toverkracht. Ik heb teveel gehad voel ik en ik tover twee dingen. Ik leg mijn hand op mijn vaders hoofd, het jongetje zit heel stil en ik tover….en tover….dat hij nooit de bof krijgt zodat hij onvruchtbaar werd.

Dan vlieg ik nog snel even naar mijn moeder, leg ook daar mijn hand op haar hoofd en tover dat zij een heel lieve vrouw wordt.

 

En dan gooi ik weer een ring van vuur en stap in het midden, drink mijn drankje en…..zoef……ik ben weer in 2017.

 

Dit verhaal heeft meerder delen, deel 2 komt heel snel. Misschien vandaag al.

Een nieuwe

Haal deze tekst weg en vul hier je tekst in.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel knap hoe je dit hebt gedaan. Mooi geschreven. Ik kwam eerst deel 2 tegen en toen deze.
| 21:59 |
Dank je en ja deel 1 staat onderaan de blog hè. Mooi hè, ik ben er zelf zo content mee.
| 22:02 |
Knap gedaan! En een stukje jeugdsentiment, heel mooi!
| 01:53 |
Dank je wel.
| 01:55 |
:-)
| 02:00 |
Heel mooi geschreven, je hebt er een roman van gemaakt.
| 12:04 |
Echt hè. Ha het wordt nog eens uitgegeven. Hihi. Nee hoor grapje. Delen doe ik ook niet. Zo persoonlijk.
| 12:34 |
leuk verhaal, nu kijken of ik deel 2 kan vinden!
| 16:32 |
Die heb je gevonden.. dank je hoor.
| 16:59 |
Zo dan; goeie invulling zeg!!!!!!
| 15:55 |
Dank je en ja, het was super leuk om te doen.
| 16:08 |
Lijkt me ook leuk ja. Wel een uitdaging...
| 16:19 |
Nou en of. Dat is echt super.
| 16:21 |
:)
| 16:46 |
Wat goed geschreven
| 14:58 |
Dank je hoor.
| 15:04 |
heel leuk gedaan zeg nu snel deel 2 lezen.hihi
| 14:23 |
Hahaha dank je.
| 14:30 |
Heel leuk geschreven! Ik ben benieuwd naar het volgende deel.
Wat ik erg fijn zou vinden is of je de link naar mijn uitdaging er in zou willen vermelden. Niet verplicht maar ik hoop het. Zal het in de uitdaging nog even erbij vragen. Dat kan trouwens met "post in post", zie mijn uitleg erover.
| 14:20 |
Ga ik doen hoor
| 14:30 |
Tof
| 14:32 |
Kan het ook met: Lees ook?
| 14:31 |
Nee, want met lees meer kun je alleen jouw eigen blogs tonen. In de blogeditor staat het wel in dat gedeelte. Mijn uitleg vind je hier: yoo.rs/tipsvaningrid/blog/post-in-post-1490023566.html?Ysid=8138
| 14:33 |
Ik ga het lezen hoor.
| 14:34 |
Ik denk dat je het heel fijn vind om te weten. Zo kun je dus andermans posts invoegen :)
| 14:36 |
Zeker, en of ik dat fijn vind. Zo heb ik dan al twee dingen geleerd, lees meer en dit.
| 14:39 |
Topper
| 14:42 |
:))
| 14:47 |
Heerlijke geschiedenis en mooi verteld/herschreven zo
het nu is wel een stuk mooier daardoor
| 13:53 |
Ja zeker, mooi he? Deel 2 komt nu ook, zo leuk is dit.
| 14:11 |
kijk er nu al naar uit dus, top
| 14:17 |
Staat er hoor, dank je.
| 14:31 |
Een magisch uitstapje, leuk bedacht!
| 13:18 |
Ja he, ik kreeg dat idee ineens.
Ik had er ook over gelezen en dacht, heey, dat ga ik gebruiken in mijn verhaal.
Ben alleen me suf aan het prakkiseren hoe het verder gaat maar het is zo leuk dat ik hier met een lach op mijn gezicht zit te typen.
| 13:21 |
Dat is het voornaamst!
| 14:20 |
Zo is het.
| 14:31 |
oh wat een prachtig verhaal, je heb een mooie keuze gemaakt
| 13:03 |
Dank je wel. Ben nu aan het denken hoe het verder gaat.
| 13:09 |
Back to the future in Bedum ;) Leuk geschreven!
| 13:03 |
Haha ja inderdaad. Leuk is dat. Dank je hoor.
| 13:09 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden