Wat als........terug in de tijd (deel 2 en slot ) Challenge Ingrid

Wat als........terug in de tijd (deel 2 en slot ) Challenge Ingrid


       

Het was zo superleuk om terug te gaan in de tijd en inmiddels ben ik wel bijgekomen van de toverkracht. Wat dat neemt nogal wat energie van je en dan moet je even bijkomen. Nu gaat de volgende stap beginnen en dat is het denken over wat ga ik toveren en waar ga ik naar toe.

Ik ben naar mijn ( Pleeg ) ouders geweest en ga nu naar mijn biologische familie. Daar heb ik extra kracht voor nodig omdat ik nogal wat veranderen moet daar. Ik heb het voor elkaar gekregen en drink straks twee flesjes elixer of misschien drie, dat zie ik wel, hoe het loopt. Ik ga in de kring staan van vuur en  denk heel sterk aan de plaats waar ik naar toe wil en aan het jaartal. Ik ga naar de Noordoost Polder en het is 1958. Ik voel mezelf weer gewichtsloos worden en het vuur krijgt weer mooie kleuren en …….zoef…….ik sta in een dorp in de Noordoostpolder.

Het dorp, daar heb ik geen herinneringen aan en dus zie ik alleen dat het mooi is en wijds en in het dorp zelf knus en gezellig. Ik weet dus ook niet op welk adres ik moet zijn dus ik vlieg maar wat heen en weer en wat??? Daar loop ik zelf als jonge meid. Hoe kan dat nou? Ik ben hier nooit geweest en……..ach……ik snap het al….het is mijn moeder, 14 jaar jong, hahaha ik dacht echt even dat ik het was want het is mijn evenbeeld. Nu moet ik opletten waar ze naar toe gaat en ik zie dat ze naar huis gaat. Ja klopt, daar zie ik haar moeder en ik zie ook veel kinderen, 5 stuks zelfs, dat zijn mijn halfbroer en zussen en de vader zie ik ook ineens en die heeft te diep in het glaasje gekeken zie ik.

De sfeer is niet echt gezellig te noemen en daar moest ik dus maar iets aan doen. Mijn eerste flesje elixer drink ik op en ik ga naar mijn vader.( Ja, ja, hij is niet alleen de ( stief ) vader van mijn moeder maar hij is mijn vader omdat hij incest pleegde met mijn moeder. ) Ik leg mijn hand op zijn hoofd en ik tover dat hij van de drank af blijft en gewoon een lieve man en vader voor dit gezin wordt, ik wens ze een gelukkig leven met elkaar. Dan heb ik de geschiedenis in een klap heel erg veranderd want hun leven loopt nu wel heel mooi. In plaats van al dat verdriet en slechte pleeggezinnen voor al die kinderen.

Dan ga ik naar mijn moeder en ik tover dat ze niet zwanger wordt van haar vader en dat ze verder heel gelukkig wordt. Ik tover dat ze een lieve vrouw wordt en een lieve moeder voor haar toekomstige kinderen.

Dit betekent dat ik nooit geboren zou worden en dat had ik jaren geleden ook zo gelaten maar nu vind ik dat ook wel jammer en denk na over een plan om mezelf toch geboren te laten worden. Daar heb ik nu even heel veel kracht voor nodig want ik moet naar Bedum vliegen en dat is nogal een eind vanuit de polder. Ik heb me natuurlijk goed voorbereid en ik drink het drankje op en na een tijdje vlieg ik weg.

Het is nog steeds 1958 en ik sta weer in Bedum maar nu in een huis van mijn ouders. Ze zijn 8 jaar getrouwd inmiddels en wat zie ik daar? Ze hebben al 4 kinderen. Ja, dat was ook de wens van mijn moeder om tenminste 6 kinderen te krijgen. En aangezien mijn vader de bof kreeg na twee weken huwelijk, kwamen daar geen kinderen want hij was onvruchtbaar geworden. Ik heb dat allemaal weggetoverd en nu hebben ze al 4 kinderen, wat leuk zeg, twee meisjes en twee jongens en wat ziet iedereen er gelukkig uit!!! Mijn toverkunst heeft geholpen.

Maar nu moet ik me heel goed concentreren. Ik ga iets heel moeilijks toveren. Ik ga toveren dat mijn moeder zwanger wordt van mij en dan moet ik mezelf eerst weg maken. Ik drink het sterke elixer wat ik gemaakt heb en ik voel het al als het in mijn keel glijdt. Het gloeit en het is mierzoet maar uiteindelijk begint het verder te werken. Ik ben er klaar voor en ik leg eerst een hand op mezelf, op mijn hoofd. Ik tover en tover en zeg: Gerda, ik wil dat je terug gaat naar de bron van leven en ik wil dat, zo ik hier sta, zo gebeurt het………….

Wat zullen we nou beleven? Ik ben er nog maar ik kijk naar mezelf en ik ben totaal veranderd. Ik heb zwart haar en nog wel dezelfde neus, want die heeft pa ook, en ik heb licht blauwe ogen. Ik lijk op mijn vader en ik heb de ogen van mijn moeder. Zo zeg, ik mag er zijn. Hahaha. Nu ga ik naar mijn vader en moeder en leg hun hoofden heel dicht tegen elkaar aan…………..en ik tover dat ze zwanger wordt, van mij en ik tover dat ik een hele mooie jeugd krijg in een warm gezin met een lieve moeder. En dat lukt.

Ik heb de geschiedenis veranderd en ik heb iedereen gelukkig gemaakt. Daar wordt ik  heel blij van.. en ik heb nog een hele mooie laatst taak en ik vlieg nog met mijn laatste kracht naar Groningen toe en ik kom terecht bij het kindertehuis waar ik in dat andere leven direct na de b geboorte terecht kwam. De zusters daar hadden geen liefde voor de baby’s, getuige het schriftje wat ik nog steeds heb. Ik concentreer me nog 1 laatste keer en tover…en tover….dat de zusters allemaal heel veel liefde hebben voor alle kindjes die er komen. Dat ze ze ook warmte geven en knuffels want dat eerste levensjaar is daar zo belangrijk voor.

Mijn taak is volbracht en ik ben een gelukkig mens.

Een nieuwe

Haal deze tekst weg en vul hier je tekst in.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heftig verhaal. Heel mooi dat je er op deze manier, terug gaan in de tijd, zo over kunt schrijven.
| 21:57 |
En het maakte me gewoon blij. Leuk.
| 22:02 |
Niet alleen jij bent gelukkiger geworden als ik het zo lees.
Mooi geschreven.
| 12:07 |
Nee, iedereen is gelukkig geworden. Wat super he. Ik werd blij bij het schrijven. Ik las het voor aan mijn man, ik zei: ik heb nog nooit zo'n mooie blog geschreven. Hahaha.
| 12:33 |
Mooi geschreven! Als dit toch eens echt zo kon!
| 11:53 |
Ja dat zou mooi zijn hè. Maar beter van niet denk ik.
| 12:33 |
Het zou uiteindelijke vast niet handig zijn :-)
| 12:47 |
Nee, ik denk dat er dan ook weer ruzie komt.
| 13:01 |
Mooi verhaal, super geschreven en komt uit een mooi hart!
| 16:36 |
Dank je wel hoor, lief van je.
| 16:58 |
Wederom klasse geschreven!
| 15:57 |
Dank je wel hoor.
| 16:08 |
Graag gedaan!
| 16:46 |
:))
| 19:41 |
Heel goed geschreven
| 14:57 |
Dank je
| 15:05 |
zalig toch als je voor zoveel liefde en gelukkige mensen kan zorgen, jammer dat we zover nog niet zijn
| 14:53 |
Haha nou beter maar denk ik want dat zorgt vast voor meer ruzie en toestanden.
| 15:05 |
en dan ineens besef je toch, t heeft allemaal zo moeten zijn en mij kreeg uiteindelijk niemand klein
de familiecirkel hiermee doorbroken
mooi geschreven meis
| 14:38 |
Dank je lieve Karin. En zo is het.
| 15:06 |
super gedaan meis je hebt een stukje beter leven gemaakt. (L)
| 14:34 |
Inderdaad, mooi he, zelfs in fantasie en op papier lukt het om er blij van te worden.
| 15:07 |
kijk dat hoor ik nou graag. :-)
| 21:00 |
Zo dan... dat is nogal heftig! Jeetje!! Wel goed geschreven lieverd!
| 14:30 |
Dank je wel en het was even denken en denken want ik wilde eigenlijk wel bestaan, hihihi. xxx
| 14:32 |
Slim aangepakt X
| 14:34 |
Dank je en het is leuk, ik wordt er blij van. Grappig en dank je. xxx
| 15:07 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden