Wat zijn nu eigenlijk triggers

Wat zijn nu eigenlijk triggers


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
                                       

Wat zijn nou eigenlijk triggers.

Je hoort het mensen wel eens zeggen en de meesten weten eigenlijk niet wat het is. Ik leg het uit hier en dan op de manier hoe ik mijn triggers ervaar.

Mijn jeugd was dramatisch met affectieve verwaarlozing, totaal negeren, psychische mishandeling enz enz enz te veel om op te noemen.

Op mijn 18e ben ik getrouwd en het huwelijk zelf is altijd, tot de dag van vandaag super goed geweest. Maar ons huwelijksbootje kende alleen maar stormen. Onze oudste dochter is zwaar gedragsgestoord en die heeft ons gezin geterroriseerd op een vreselijke manier. Dan heb je de omgeving die maar oordeelde en oordeelde en ik kon daar zo niet mee omgaan, ook ivm mijn jeugd. We zijn er allemaal doorheen gekomen maar ik heb nog steeds psychotherapie om alles te verwerken.

Mensen denken dat ik altijd maar blijf hangen in het verleden maar dat is niet waar. Ik heb last van triggers en dat is soms verhipte zwaar.

Triggers spelen zich af in het heden en je hersenen gaan dan in een nanoseconde naar het verleden. 

Ik hoorde nooit ergens bij. Mijn pleegmoeder en mijn biologische moeder zeiden constant dat ik niet echt was, ik hoorde niet bij hen, het zou nooit iets met mij worden en ik had nooit geboren mogen worden.

Als nu bijvoorbeeld iemand mij niet moet of mij niet nodig heeft voel ik direct weer: o Ja, ik ben niks en ik hoor er niet bij. Dat kan rare situaties veroorzaken en ik heb daar last van.

Als iemand mij te hard beetpakt, voel ik de mishandelingen en de onmacht weer en ben ik heel verdrietig. Ook weer een trigger in het nu.

Ik werd altijd afgewezen, dat is mijn grootste probleem en afwijzing zit in de huidige triggers vaak in kleine opmerkingen. Als iemand niet met me praten wil terwijl ik weet dat hij ergens mee zit. Dan voel ik me afgewezen. Of vriendinnen die mij er niet bij willen hebben.  Er zijn zoveel voorbeelden te noemen. 

Ik heb me rotgewerkt om hogerop te komen, alleen al om erkenning te krijgen dat ik het wél kon. Dat ik niet dom ben. Dat is geen goede basis. En een burn-out was het gevolg van vele jaren knoeterhard werken en teveel spanningen op werk, financieel en ook privé.  Ruim 3 jaar heeft de burnout geduurd met hersenschade tot gevolg. Dat komt door langdurig adrenaline in je bloed en dat zet zich om in corticosteroiden.  Dat is heel schadelijk. Maar door de therapie gaat het momenteel steeds beter.

Als iemand zegt dat ik iets niet kan, reageer ik met: o nee? Dat zullen we nog wel even zien en ben ik veel te kattig. 

Zo zijn er nog wel veel meer voorbeelden te noemen van triggers maar als jullie vragen hebben, stel ze gerust. Ik beantwoord ze met liefde.

Ik eindig even met een leuke trigger: als iemand barbecuen gaat op houtskool en ik ruik dat, zit ik in een tel in mijn opoe 's huisje. Ik voel de blijdschap dan weer om mijn lieve opoe. Zij stookte op kolen, vandaar de geur.

Met mij gaat het momenteel goed. Ik heb nog lang therapie nodig maar dat is alleen maar goed. help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het is heel herkenbaar en zeker waar lieverd. Therapie zal je helpen . Vergeten doe je het nooit en dat hoeft ook niet. J emag leren je eigen innerlijke kind te omarmen . Schade is er blijft er, dat uit zich bij ieder anders. mishandelingen kunnen je hersenpatronen veranderen. Dat wil zeggen dat jij je bewust mag worden en zijn van dat kan maken dat je er ook anders mee leert omgaan. je leert steeds sneller 'schakelen' zeg maar tussen heden en verleden ...ook als er een trigger 'geraakt' wordt  kun je het sneller plaatsen en jezelf tot rust brengen...dat gaat dan steeds sneller. In tijden van stress en overbelasting zul je merken dat je (weer) gevoeliger bent ..wat weer aangeeft dat je dus wat meer rust en ruimte nodig hebt.  Knuff  voor jou ...dappere vrouw
| 12:38 |
Dank je en zo zal het precies gaan lieverd. Ik zal inderdaad goed oppassen dat ik niet over mijn grenzen ga. Wat je zegt, dan ben je gevoeliger. 
Heel veel liefs van mij😘😘
| 21:29 |
knuff ..van mij (en niets mis met gevoel(iger) ;-)
| 12:59 |
Een zware weg die je af moet leggen. Gelukkig kun je je goed uiten en dat en je therapie zullen je steeds beter op weg helpen 😘.
| 16:57 |
Dat klopt ook hoor. Het gaat al heel goed. Terwijl ik in januari pas begonnen ben. Hard werken maar dat is niet erg. 
| 23:56 |
Heftig, en heel lastig om hiermee om te gaan. Dapper dat je van je afschrijft en eraan werkt. Heel veel kracht en moed hierbij gewenst
| 16:18 |
Dank je wel hoor Annet.
Gelukkig gaat het al een heel stuk beter. Xxx
| 23:55 |
ook al kende ik jouw verhaal al grotendeels grijpt het me toch weer aan. Ik begrijp die triggers ook al heb ik zelf nooit iets meegemaakt.
Love you❤️💋😘
| 00:31 |
Oh lieve lieve Marijke. Wat een ❤️lieve woorden. Super dat je triggers begrijpt. Het is meestal zo moeilijk om het uit te leggen.
Love you too lief mens.💋💋
| 01:16 |
☺️
| 17:33 |
Afschuwelijke dingennheb je meegemaakt! Gedeeltes herken ik. Geweldig dat het met jou beter gaat. Je bent een leuk en lief mens.❤️💋
| 21:44 |
Dank je lieverd. Ik kan dat nu zelf ook zeggen en dat is zo heerlijk hè.  Ik kom er wel. Fijn dat je mijn vriendin bent. 😘
| 23:02 |
❤️
| 23:03 |
Veel mensen beseffen niet dat triggers je zo snel kunnen ontregelen, een opstapeling triggers maakt het allemaal nog veel erger. 1+1=dan 3 of zelfs meer.
Ik heb ook van die dagen dat ik mij ineens mij rottig voel, gelukkig kan ik tegenwoordig "rustiger" nadenken wat er gebeurd is wat mij zo triggerde, meestal kan ik mij dan weer snel resetten.
Gelukkig heb je een goede partner en relatie, dat maakt het allemaal net dragelijk(er)
| 21:37 |
Ja, dat kloot Albert. Dat maakt hrt zeker dragelijk. Ook weet ik dat ik er kom al duurt het nog lang. Dat geeft echter niets. 
Triggers zijn echt zo vervelend en je reageert dan gewoon niet goed. Daar wil ik van af en het begint al te lukken. Ik denk bij een triggers na. Dit heeft niks met toen te maken, dit is nu, zeg ik dan tegen mezelf en praat er over.
| 23:05 |
Mooie, maar heftige blog. Lijkt me zwaar om met zulke triggers te leven...
| 21:20 |
Is het ook maar wat een geluk dat ik nu een goede psychotherapeut heb. Samen werken we aan mijn herstel. Dank je voor je reactie hoor.
| 23:06 |

×

Yoors


exit_to_app Inloggen