Wie ben ik, wat wil ik en hoe ga ik dat doen.

Wie ben ik, wat wil ik en hoe ga ik dat doen.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

       

Eindelijk, daar ben ik weer, op mijn geliefde Yoors. Het is echt een hele tijd geleden dat ik een blog heb geschreven, ik had helemaal geen onderwerpen meer om over te schrijven. Nu ook niet, daarom ga ik eerst vertellen wat er de afgelopen maanden gebeurd is.

In augustus voelde ik me afglijden, ik voelde me somber, neerslachtig, het wilde allemaal niet zo goed meer lukken. In September ging onze kat dood en dat bracht nog meer somberheid met zich mee en langzaam aam kwam ik in een depressie. Alweer? Ja, alweer en ik ben er zo zat van. Kan het nou nooit eens ophouden? Twee jaar geleden ben ik bij een psycholoog geweest en zij heet EMDR gedaan. (Eye Movement Desensitization en Reprogressing). Ik heb 5 sessies gehad en dat was achteraf niet genoeg. Maar ik dacht dat het goed met me ging en omdat ik volledig afgekeurd ben voor werk, ben ik begonnen te bloggen en ik had een moestuintje. Maar ik deed net alsof ik het allemaal leuk vond, wist ik zelf ook niet hoor en nu dus weer een flinke terugslag.

Ik heb een mail gestuurd naar de psycholoog en daar was een wachttijd voor 7 weken. Toen die 7 weken om waren, zou het nog 7 weken duren en via een vriendin, kreeg ik de naam door van een psychotherapeut een dorp verderop. Mijn huisarts had daar ook over gehoord, dat ze goed was en ik ben haar gaan bellen en kon meteen maandags al terecht voor de intake. Nou, ze vroeg me om mijn levensverhaal te vertellen en ik zei: Heb je even? En twee uur later was ik klaar, ze viel, bij wijze van spreken, 4 keer van haar stoel, zo erg vond ze het allemaal. “Hoe kun je er nog zo bijzitten”, riep ze, tja……….ik geloof dat ik wel sterk ben……

Het was zo goed om bij haar te zijn en er was meteen een klik. Het heeft gewoon zo moeten zijn, dat de psycholoog geen tijd had en ik nu een psychotherapeut heb, die kunnen toch verder kijken. Ze zei dat ze jaren nodig heeft om alles goed te krijgen en ik kom wekelijks bij haar vanaf 17 januari. Het klonk me als muziek in de oren, eindelijk iemand die goed alles aan pakt en alle tijd neemt. Ze gaat door tot alles helemaal klaar is. Even een grapje nu. Ze zeggen wel eens dat je het kind in je moet gaan zoeken. Dan kun je het kind troosten met: alles komt goed lieverd. Ik zoek het kind in mij maar niet op want dan moet ik zeggen: Over 60 jaar komt het pas goed met je. Hahaha dan springt kleine Gerdaatje meteen in het water denk ik.

Ondertussen ben ik met anti depressiva begonnen en dat begint nu wat te werken. Maar dat ik me nu best goed voel komt ook omdat ik vertrouwen heb in natuurlijk mijn huisarts, de psychotherapeut, mijn man waar ik heel veel mee praat en ook de kinderen zijn geweldig en uiteraard de kleinkinderen.  Morgen zijn mijn man en ik 40 jaar getrouwd. We gaan het weekend met de kinderen en kleinkinderen naar de Eifel in Duitsland. We maken er iets moois van. 

Ik zie 2018 met vertrouwen tegemoet. Misschien leer ik daar ook te benoemen wie ik ben, wat ik wil en hoe ik dat ga doen.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (19 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hopelijk gaat het beter. Wie schrijft die blijft.
| 16:46 |
Ja hoor, het gaat al beter. Dank je.
| 15:35 |
Alvast gefeliciteerd met je huwelijk! En natuurlijk veel zegen voor 2018, dat geluk, wijsheid en gezondheid je deel zal mogen zijn.
Mooie blog, waarin je een stuk van jezelf laat zien: kracht om door te gaan! Veel sterkte!
| 22:32 |
Dank je Peter. Het bloggen moet wel even weer terug komen. Wil nog niet echt maar komt vast wel. Jij ook de allerbeste wensen hoor.
| 11:14 |
Dank je wel!
| 16:34 |
Wat een fijn. Vooruitzicht lekker naar Duitsland ... ik wens jou een prachtig 2018 waar je je innerlijke kind gaat koesteren. Ik herken zoveel in je verhaal
| 10:16 |
Duitsland was echt super. Moest wel 4 dagen bijkomen. Ik hoop ook dat 2018 goed gaat worden. Heb jij het ook gehad?
| 18:29 |
Ja ik heb een tijd ook niet geblogd kon niet meer . Nu ben ik langzaam aan weer begonnen.
| 18:52 |
Dan wens ik jou ook heel veel sterkte hoor.
| 16:52 |
Dank je! Fijne dagen gewenst!
| 16:57 |
Jij ook hoor. Xxx
| 22:19 |
Wat fijn dat het weer wat beter met je gaat nu. Ik ben hier ook heel lang niet geweest maar dat was gewoon omdat ik druk was met andere dingen.
Fijne feestdagen en op naar een goed 2018!
| 20:55 |
Dank je wel en jij ook een top 2018. Xxx
| 11:15 |
Dank je.
| 17:19 |
Veel succes met deze nieuwe weg!!!
| 18:39 |
Dank je wel hoor
| 11:56 |
geen dank ;)
| 12:32 |
Veel plezier dit weekend.
Rustig aan in 2018. Geef jezelf de tijd.
| 22:28 |
Dank je wel en dat havik doen hoor. Ik heb alle tijd. Xxx
| 23:22 |
GO for it girl. je bent nu op de goed plek , en dingen gaan ook soms sneller hoor. jou innerlijk kind hoeft echt geen 60 jaar te wchten !!!
Fijn dat je er weer bent, kunnen we elkaar ook weer opzoeken via dit kanaal
| 16:57 |
Dank je lieverd. En we gaan het meemaken hè. Zeker ben ik ook weer op dit kanaal.
| 19:02 |
fijn weer lieverd. voor jou heel veel succes go for it girl !
| 19:39 |
Xxx
| 23:22 |
Dit gaat jou lukken! 2018 wordt jouw jaar! Heel veel succes.
| 09:52 |
Dank je wel hoor. :))
| 19:02 |
Mooi lieverd! Ik heb er ook vertrouwen in! XX
| 16:28 |
Dank je lieverd. Het komt allemaal goed. Xxx
| 00:36 |
XXX
| 08:24 |
gelukkig was je niet helemaal buitenbeeld. Morgen een super fijne trouwdag en een keigaaf weekend wens ik jullie!! Een dikke kusxxx(L)
| 22:44 |
Dank je lieverd. Dat gaat helemaal lukken. Xxx
| 07:38 |
Welkom we hebben je gemist !
| 17:43 |
Dank je Henkjan en wat lief van je om te zeggen. Gelukkig voelde het heel erg goed om weer te schrijven. Dank je voor je cadeau ook hoor. Xxx
| 18:41 |
Fijn dat je er weer bent lieverd en doe het vooral rustig aan en op jouw manier en tempo. Ga inderdaad eerst maar eens lekker genieten van het weekend met je gezin en het feit dat je 40 jaar getrouwd bent. Super dat je iemand gevonden hebt die nu met jou aan de slag gaat en dat zal zeker heel veel tijd nodig hebben, maar je hebt het wel heel hard nodig. Ik blijf je volgen hoor lieverd xxx
| 16:24 |
Super bedankt voor je lieve reactie. Dat doet me heel erg goed. Zeker doe ik alles op mijn eigen tempo, dat komt helemaal goed. En dat weekend gaat heel mooi worden. Xxx
| 16:53 |
wow! Wat een goede vooruitzichten voor het nieuwe jaar!
| 14:32 |
Dacht ik hè. Ben er blij mee.
| 14:48 |
Allereerst gefeliciteerd met jullie 40 jarig huwelijk! Dan: fijn dat je weer op klimt, en mooie vooruitzichten hebt! Zorg eerst en vooral goed voor jezelf en je gezin, wij lopen echt niet weg :-)
| 14:14 |
Dank je wel. Nee, dat is gebleken dat jullie niet weg lopen. Ben zo'n twee maanden niet geweest maar het voelde echt goed weer om te schrijven. Dank je. Xxx
| 14:49 |
Fijn dat je iemand geholpen hebt die je echt kan helpen!
Gefeliciteerd met jullie 40jarig huwelijk! En zo'n weekend met iedereen, dat wordt vast prachtig!
| 14:02 |
Dat wordt zeker prachtig. Dank je wel hoor. Xxx
| 14:50 |
Blij dat je er weer bent, maar ook goed dat je je tijd genomen hebt voor jezelf.
Maak er een leuk en ongedwongen weekend van.
Ik ben ook niet zo actief, zit even wat moeilijk door alle dingen die al speelden en dan ook nog cd is brand, ik heb mij voorgenomen rust te houden en veel tijd te nemen.
| 14:02 |
Doe dat vooral hoor Albert.
Neem alle tijd en ik wens je heel veel sterkte en liefs. Xxx
| 14:51 |
Een sterke vrouw ben je, dat wist ik vanaf het eerste moment! Fijn dat je terug bent en wat fijn dat het wat beter gaat. Je bekijkt in elk geval 2018 met een positieve blik, super knap! Ik wil je een spoedig herstel wensen, en een hele dikke knuffel geven :-) xxx
| 13:56 |
Dank je wel lieverd. Dat gaat vast lukken. Ook jij een hele dikke knuffel. Xxx
| 13:57 |
Dat gaat je zeker lukken! thanks xxx
| 13:59 |
Je klinkt als een bijzonder sterke vrouw... ik wens je dan ook veel moed en sterkte voor 2018!
| 13:49 |
Dank je wel hoor. Lief van je. Ik moet er nog even iets leuks bijzetten. Xxx
| 13:54 |

 

×

Yoors


exit_to_app Inloggen