×

Yoors


Inloggen
×

YoorsMijn ( waargebeurd) verhaal deel 10

Mijn ( waargebeurd) verhaal deel 10


We liepen met gemengde gevoelens het pand aan de Maasstaat weer uit. We zaten nog steeds met een paar vragen in onze maag. Als we de sleutel weer terug gingen geven dan zouden we meteen de vragen gaan stellen om de onrust te laten verdwijnen.

Ondertussen in de Lekstraat liep alles op rolletjes. Ik draaide door de weeks de winkel alleen en op Zaterdag hielpen er twee meiden. Tegen het advies in van Lon heb ik toch besloten om voor door de weeks iemand aan te nemen die mij kon ondersteunen, want ik verkocht niet alleen de producten ik moest ze ook bakken en de administratie doen en ik heb nog steeds twee kleine lieve zoontjes die mijn aandacht nodig hadden.

Ik nam Atina in dienst die vroeger mijn collega is geweest bij een andere bakkerij waar ik mijn eerste baan had. Zij was van mijn eigen leeftijd en kon met haar lezen en schrijven dus dat zat helemaal goed. Alina nam de honneurs ook waar als ik niet aanwezig was. Dat gebeurde niet veel maar soms was het wel even lekker om afstand te doen en je focus te leggen bij andere belangrijke zaken. De reden dat Lon niet wilde dat ik er personeel bij nam was dat de zaak dat financieel niet kon trekken volgens hem. Het was gebaseerd op een eenmanszaak dus volgens hem kon er maar een salaris uit gehaald worden. Wat achteraf niet klopte maar ook op dat punt kom ik nog.

Ikzelf was superblij met de beslissing die ik genomen heb om Atina in dienst te nemen. Op deze manier kwam er nog veel meer uit mijn handen wat de zaak ook goed deed en op financieel gebied bleven we goed draaien en groeien.

Ik snapte al die commotie van Lon niet hoor. Inmiddels hadden we de sleutel ook ingeleverd en vroeg hij ons op gesprek om er over te praten. Ik begon het gesprek meteen met de vraag hoe hij het kon bedenken dat ik de Maastraat zou kunnen runnen waarvoor ik hem eerst zou moeten kopen. Zijn antwoord was simpel ik vergroot hiermee mijn gebied en bekendheid en ik zou het personeel beter kunnen inzetten tussen de twee winkels. In zijn ogen was het een win win situatie die ik nog niet echt inzag. Stiekem waren we wel verliefd op het pand geworden die nog mooier was dan de Lekstraat. Maar de Lekstraat was mijn kindje en zag niet in hoe ik een tweede winkel zou kunnen openen laat staan runnen.

Daar had hij ook een idee over en stelde voor dat Pablo de Maastraat zou gaan runnen dan hebben jullie allebei een eigen winkel en kunnen jullie het personeel delen met elkaar daar waar nodig is. Op financieel gebied hoefde ik me geen zorgen te maken hij ging dit bij de bank regelen en voorzag geen problemen omdat de Lekstraat een goed voorbeeld was hoe het moest gaan worden.

Afspraak was dat we er even over na gingen denken en onderweg in de auto vertelde Pablo dat hij het wel zag zitten om deze uitdaging aan te gaan. De reden was ook omdat hij op zijn huidige werkplek het niet zo naar zijn zin had, want deze baan heeft hij aangenomen omdat we van Rotterdam naar Amsterdam verhuisde en hij toch voor inkomsten moest zorgen. En omdat we al zo enthousiast waren over het pand besloten we het te gaan doen.

De Maasstraat moest helemaal gestript worden en toen we de offerte onder ogen kregen schrokken we van het bedrag wat we kwijt zouden zijn als we daar iemand voor zouden inhuren.

Pablo kwam op het idee om een maand eerder onbetaald verlof op te nemen bij zijn huidige werkgever zodat hij zelf de winkel kon gaan strippen en dat bedrag zou dan van de rekening afgetrokken worden. We miste dan een maand salaris van Pablo maar ik zou dat wel rechttrekken en iets meer salaris nemen uit de Lekstraat wat uiteraard ook kon. En daar ging Lon mee akkoord.

Zo gezegd zo gedaan Pablo ging aan de slag. Pablo nam afscheid van zijn werkgever die bij vertrek nog tegen hem zei je bent altijd welkom om terug te komen wat onze redding is geweest maar dat wisten we toen nog niet.....