×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn (waargebeurd) verhaal deel 12

Mijn (waargebeurd) verhaal deel 12


We moesten maar zien hoe we dit in het vat gingen gieten. Eerst even rust creëren na het hele Maastraat gebeuren. Maar de rust werd ons niet gegund en kwamen we in een volgende situatie terecht.

Lon had het idee gevat om met alle franchisers een reklamecamagne te starten. Via een reclamebureau konden we collectief een campagne opstarten die de zaak goed zou doen. Alle winkel van Bertus en Boterham de zelfde reclame voeren. Daarvoor moesten we elke maand 1% van de omzet afstaan zodat we met zijn allen de rekening konden betalen. Er kwam een reclame man langs om de winkel te bekijken en liet hij het materiaal zien waar we mee gingen werken.

Tot onze verbazing kregen we niet veel later een rekening op de deurmat van Lon of wij even 1600 e bij wilde betalen voor de reclamecampagne.

Je snapt zeker wel dat wij stijl achterover vielen van verbazing. We hadden immers al meer dan 5000 e in de pot gedoneerd en dan die 1600 erbij dat is bij elkaar 6600 e. Dit was niet volgens afspraak, maar de rekening van die reclame bureau was in totaal meer dan 1 ton en kwam er geld tekort in de pot en iedere franchiser moest bijleggen. We hebben het bedrag betaald maar dit was wel de druppel voor mij en liet ik het er niet bij zitten. Ik had geen zin om in de toekomst voor nog meer verrassing te komen staan, want wie weet wat hij nog meer gaat verzinnen in de toekomst.

Ik kreeg de ingeving dat bij een franchise organisatie het niet van een kant kan komen. Je werkt samen aan de toekomst om een goed lopend bedrijf te hebben. Je gebruikt de kennis en naam van de franchiser en samen met het harde werken van de franchisegever kom je ergens.

Maar ik kreeg het idee dat we werden uitgekleed en totaal geen ondersteuning kregen en het moet niet zo zijn dat Lon van alles kon bedenken en wij maar ja en amen moeten zeggen. Ik ben internet opgegaan en heb heb op verschillende zoekwoorden gezocht naar het antwoord en toen kwam ik het volgende tegen namelijk dat iedere franchise organisatie een franchiseraad moet hebben. Waar zowel de franchisegever als de franchisenemer zitting in neemt en bij beide partijen neemt een vertegenwoordiger zitting als aanspreekpunt.

En voor de duidelijkheid je bent dan niet tegen maar met elkaar. De bedoeling van zo een raad is dat een gever zijn ideeën in de groep gooit en wij als nemer daar over gaan stemmen. Nou precies wat wij nodig hadden en ben ik al mijn mede franchisenemers een voor een gaan opbellen met deze informatie en hoe hun daar in staan. Allemaal waren ze voor en was ik blij dat ik dit initiatief heb genomen.

jolandemooij
Daar mochten ze allemaal wel blij mee zijn. 
29-03-2018 08:49
29-03-2018 08:49 • Reageer
Zoooooo Goed gedaan hoor. Op naar de laatste die nu op yoors staat. Ik hoop het einde van het verhaal. Maaaaaar ik denk het niet.
12-03-2018 23:00
12-03-2018 23:00 • 1 reactie • Reageer
blogmomentje.nl
Nee ...er volgen nog een paar delen. Ik zal alle delen morgen of overmorgen er op zetten. En dan heb ik ook nog een paar delen " aanvulling". Dus nog genoeg te lezen ;)
16-03-2018 17:48
16-03-2018 17:48 • Reageer
Hans van Gemert
Dat lijkt me inderdaad een goed initiatief!
12-03-2018 19:16
12-03-2018 19:16 • Reageer