×

Yoors


Inloggen
×

YoorsMijn (waargebeurd) verhaal deel 4

Mijn (waargebeurd) verhaal deel 4


Thomas was achter het brood aan het bakken die 1/3 werd aangeleverd ( bake-off) door het bedrijf van Lon Bertus.

Lon Bertus is de bedenker van Bertus & Boterham en Thomas Treine is zijn rechterhand en manager van het filiaal waar ik werk.

Er is een hoofdkantoor met daarin een grote bakkerij waar alles word gebakken om uit te leveren aan de winkels , maar ook aan andere bedrijven .
Binnen in de winkel stond ook een oven en daar werd de croissants, harde bollen, stokbrood en dergelijke afgebakken.

Het bleek dat ze om 7:00 al waren begonnen en dan kom ik om 8:45 aan, maar goed veel tijd om na te denken had ik niet, want ik stortte me op de kassa en de klanten helpen en ondertussen meekijken en helpen hoe alles moest en werkte.
Het voelde allemaal goed en de sfeer was prima en ik bedacht me dat ik hier wel mijn draai kon gaan vinden.
Leuke collega’s ook een jongeman van 19 jaar net van school en een vrouw van mijn leeftijd nou ja ze was iets ouder, maar zag er jonger uit dan dat ze was.

Thomas zou ons de volgende dag ook nog komen helpen en dan is het de bedoeling dat wij zelfstandig gaan draaien en 1 keer per week op maandag komt hij langs om te kijken hoe het gaat en om het werkrooster van die aankomende week in te vullen.
De dag vloog voorbij en het was een leuke, gezellige eerste werkdag.

En zo is de hele week verlopen veel geleerd en de collega’s beter leren kennen en toen Thomas het aan ons overliet bleek dat we goed met elkaar konden werken.

Thomas kwam elke maandag langs om te peilen hoe het ervoor stond met de winkel en alle zaken er omheen en om zijn karakter te omschrijven moet ik even nadenken, want hij is wel heel aardig, spontaan, grappenmaker en een charmeur, maar ook een gladjanus – ja, sorry kan er geen ander woord voor vinden – en in het begin was dat leuk , maar al gauw ging dat mij tegen staan en zo dachten mijn collega’s er ook over.

Wordt vervolgd.......

 


Word lid en beloon de maker en jezelf!