×

Yoors


Inloggen
×

YoorsMijn (waargebeurd) verhaal deel 7

Mijn (waargebeurd) verhaal deel 7Met Pablo heb ik die avond afgesproken dat we een vrijblijvende gesprek zouden aangaan. We waren toch wel heel benieuwd hoe Lon dit aanbod bedacht had. En dit vertelde ik ook aan Thomas door de telefoon en we maakte een afspraak die over twee weken zou plaats vinden.

Zelf hadden we in de maanden vooraf onze huurachterstand en de openstaande nota bij Wehkamp afgelost. En stonden nu op het punt om te gaan sparen om te kunnen verhuizen. We woonden in een hele leuke buurt in Amsterdam Zuid. Maar wij wilde de jongens hier niet laten opgroeien en wenste voor hun meer ruimte & veiligheid. Een groter huis zodat ze allebei een eigen kamer zouden hebben en een tuin zou ook heel fijn zijn.

De dag van afspraak was aangebroken en rijden we richting het hoofdkantoor van Lon Bertus. Thomas Treine zou ook aanwezig zijn bij het gesprek en wij dachten omdat hij de manager van de tot nu toe 11 de winkels was.

Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen met koffie en namen we plaats aan de grote tafel in Lon's kantoor. Voor hem lag een grote stapel papieren en ik werd steeds zenuwachtiger. Om het ijs te breken zei Lon wat is het spannend hè Geja? Ja zei ik reuze spannend. Ik ben heel benieuwd wat je wil bespreken en hij begon met de inleiding. Hij wil de komende 5 jaar 50 winkels openen en omdat hij ze niet allemaal zelf in beheer kan nemen heeft hij een franchise concept bedacht. De collega's in Brabant en Amsterdam zijn er al mee gestart en hij zag in mij ook een onderneemster.

Ik vroeg hem wat Franchise inhield en nadat hij dat ons heeft uitgelegd vroeg hij of wij de winkel in de Lekstraat wilde overnemen op franchise basis.

Ook Thomas deed zijn duitje in zijn zak door zo nu en dan Lon bijval te geven. Want in dit gesprek werd ons dus ook duidelijk dat hij mede eigenaar zou zijn van het concept Bertus en boterham. Ik zei hem dat Pablo en ik er in alle rust samen over moesten praten en dat ik meer informatie wilde. Want oké een zaak overnemen op franchise basis is mij nu duidelijk, maar hoe gaat het financieel hoe komen we aan het bedrag om te winkel te kopen, hoe gaat de winkel het doen de komende jaren.

Hij pakte de stapel papieren erbij en zei dit is de marktonderzoek die we hebben uitgevoerd toen we de winkel wilde starten. Hier ook het bedrijfsplan en prognose overzicht. Neem het mee naar huis en lees het op je gemak door was het advies.

En het financiële plaatje dan vroeg ik hem..